ΓΕΜΑΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

Μια σκακιστική χρονιά πέρασε γεμάτη επιτυχίες για τον Σύλλογο Σκακιστών Σύρου, με τους ιθύνοντες να ατενίζουν

το μέλλον με περίσσεια αισιοδοξία στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Μια χρονιά που ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς.
Διασυλλογικοί αγώνες στη Ρόδο.

 

Τη σεζόν που πέρασε, ο Σ.Σ.Σύρου διατήρησε τα κεκτημένα, καταφέρνοντας να διατηρήσει τις διακρίσεις που είχε και το 2013 και μάλιστα σε πολλαπλούς τομείς. Αρχής γενομένης από τη Ρόδο όπου η ομάδα συμμετείχε σε πρωτάθλημα, κύπελλο και πρωτάθλημα νέων Αιγαίου. Η διάκριση ήρθε για μια ακόμη φορά στο Κύπελλο με τους Ανδ. Συμιγδαλά, Μιχ. Κεραμιώτη, Γ. Τζίμα και Δ. Πολύζου να έρχονται στη 2η θέση, χάνοντας στον τελικό Κυπέλλου από την Ικαρία με σκορ 4-0. Στα πρωταθλήματα ανδρών και νέων η ομάδα αρκέστηκε σε αξιοπρεπείς εμφανίσεις δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους παίκτες να αγωνιστούν για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
1. ΣΟ Ικαρίας
2. ΣΣ ΣΥΡΟΥ
3. ΑΣΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Οι αγώνες διεξήχθησαν με σύστημα νοκάουτ σε σύνολο 8 ομάδων.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
1. ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
2. ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
3. ΣΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Οι αγώνες διεξήχθησαν με ελβετικό σύστημα κλήρωσης. Ο ΣΣ Σύρου τερμάτισε 6ος σε 8 ομάδες.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ
1. ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2. ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ (Β)
3. ΜΠΣ ΛΕΡΟΥ

 

Οι αγώνες διεξήχθησαν με ελβετικό σύστημα κλήρωσης. Ο ΣΣ Σύρου τερμάτισε 7ος σε 8 ομάδες.
Σε ατομικό επίπεδο, ο Α.Συμιγδαλάς πήρε χάλκινο μετάλλιο ώς 3ος σε απόδοση στην 1η σκακιέρα όλων των ομάδων (απόδοση ELO : 2075), ενώ η Δ. Πολύζου πήρε εξίσου χάλκινο μετάλλιο για την 3η καλύτερη απόδοση στην 5η σκακιέρα. Έτσι η ομάδα του ΣΣ Σύρου επέστρεψε στη βάση της με 6 μετάλλια κι ένα κύπελλο 2ης θέσης.
Συνολικά στην αποστολή συμμετείχαν οι παρακάτω παίκτες. Συμιγδαλάς Ανδρέας, Τζίμας Γιώργος, Κεραμιώτης Μιχάλης, Πολύζου Διονυσία, Καπετανάκης Μιχάλης, Ρούσσος Παναγιώτης, Καλογεράς Αλέξανδρος, Καλογερά Κωνσταντίνα, Κουλουμούνδρα Κέλλυ, Ντούλος Ανδρέας, Τσιργής Αχιλλέας, Χαλαβαζή Αντωνία, Χαλαβαζής Πέτρος, Μαρκόπουλος Ραφαήλ, Ντούλου Γιάννα, Καψάσκης Γιώργος, Βελισσαρίου Άννα και Βαλσαμίδης Αντώνης.

 

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ OPEN ΛΕΡΟΥ
Σε δύο γκρουπ δυναμικότητας διεξήχθη και φέτος το 6ο διεθνές OPEN της Λέρου. Στο πρώτο γκρουπ συμμετείχαν παίκτες δυναμικότητας από 1700 ELO και πάνω, ενώ στο δεύτερο οι παίκτες με 1699 ELOκαι κάτω.
Από τον Σ.Σ.Σύρου διακρίθηκαν ο Ιγν.Κρικλάνης (1935 ELO) ως ο 2ος καλύτερος βετεράνος (60+) του 1ουγκρουπ, και ο Γ.Καψάσκης (1005 ELO) ως 2ος καλύτερος της κατηγορίας Κ15 του 2ου γκρουπ. Αμφότεροι απέσπασαν το ασημένιο μετάλλιο με 2,5 και 4 βαθμούς αντίστοιχα.

 

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (ΕΡΕΤΡΙΑ)
Ως διαιτητής συμμετείχε ο Μ.Κεραμιώτης σε δύο τουρνουά στην Ερέτρια που διεξάγονταν παράλληλα. Πρόκειται για το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών (με δικαίωμα συμμετοχής παικτών κάτω του 2000 ELO) και το 1ο Διεθνές Οπεν Ερέτριας.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Ξεκινούν την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στο ανακαινισμένο εντευκτήριο του σωματείου (Αφροδίτης 2, Σύλλογος Ηπειρωτών) τα μαθήματα για τη σεζόν 2014-2015. Οι ώρες –αν και δεν είναι ακόμα οριστικές- είναι Τετάρτη 5-8 και Σάββατο 5-8, με ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει κι άλλη μια μέρα στο πρόγραμμα, ανάλογα με τις ανάγκες. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν τις παραπάνω μέρες ώστε να γίνει η κατάρτιση του προγράμματος για τη νέα σεζόν. Περισσότερες πληροφορίες στο 6937313878 (Μ.Κεραμιώτης)

 

Πηγή: cyclades24.gr

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/3)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/3) Μπάσκετ 21:30 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βαλένθια, NOVASPORTSPRIME Ποδηλασία 15:15 Across …