ΠΝΟ: Προχωρά σε 48ωρη Πανελλαδική απεργία

Την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 22 Σεπτέμβρη έως και τις 6 π.μ. του Σαββάτου 24 Σεπτέμβρη με αιχμή το Ασφαλιστικό αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ κατά την συνεδρίασή της, την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων στάθηκαν στην ανάγκη οργάνωσης και προετοιμασίας της απεργίας, της συσπείρωσης γύρω από το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που απαντά στο σύνολο της επίθεσης που δέχονται οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, καθώς και της προοπτικής κλιμάκωσης των αγώνων.

Πρόβαλαν, ενόψει της απεργίας, μεταξύ άλλων αιτημάτων, την απόσυρση του ν.4387/2016 που αφορά το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό σε βάρος των ναυτεργατών, καθώς και την υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες.

Παράλληλα, καταδίκασαν την πλειοψηφία της ΠΝΟ που αρνείται να συνταχθεί με την πρωτοβουλία για τις ΣΣΕ που έχουν αναλάβει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Σωματεία.

Τέλος για την οργανωτική προετοιμασία της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη – συγκέντρωση την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

 

Πηγή: 902.gr

Check Also

Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Θέμα χρόνου η πληρωμή της 6ης δόσης – Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι

Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Θέμα χρόνου η πληρωμή της 6ης δόσης – Πότε θα δουν …