Home / ΜΠΑΣΚΕΤ / ΑΝΔΡΩΝ (ΜΠΑΣΚΕΤ) / Στις 15 Σεπτεμβρίου το πρώτο τζάμπολ στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΣΚ Κυκλάδων! (Προκήρυξη)

Στις 15 Σεπτεμβρίου το πρώτο τζάμπολ στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΣΚ Κυκλάδων! (Προκήρυξη)

Στις 15 Σεπτεμβρίου το πρώτο τζάμπολ στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΣΚ Κυκλάδων! (Προκήρυξη)

Σε τροχιά δράσης μπαίνει σιγά-σιγά το πρωτάθλημα μπάσκετ Ανδρών 2018-2019, στα Κυκλαδίτικα γήπεδα. Ήδη ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια αρχή, η ημερομηνία κλήρωσης, αλλά και η έναρξη του πρωταθλήματος. Δείτε στο παρακάτω άρθρο την προκήρυξη από την ΕΣΚΚ.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Σ.Κ.Κ.

Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ κατά την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 θα διοργανώσει και θα τελέσει το Ανδρικό πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το οποίο και προκηρύσσει που θα διεξαχθεί με μέριμνα και ευθύνη της και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ., των Κανονισμών της, καθώς και των Κανονισμών Παιδιάς.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σωματεία δυνάμεως Ε.Σ.Κ.Κ.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ-ΕΝΑΡΞΗ

Τα ανωτέρω σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Κ. μέχρι την 5/9/2018. Η κλήρωση των αγώνων διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης στις 7/9/2018 και ώρα 10.00. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται την 15/9/2018 . .
Στις δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αναγράφονται η έδρα και τα χρώματα εμφάνισης κάθε σωματείου.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

α) Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται ανωτέρω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων, που θα δηλώσουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Άρθρο 27 των Κανονισμών της ΕΟΚ.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι η συμμετοχή του σωματείου στο παιδικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που σωματείο μηδενίζεται δύο φορές στο Παιδικό Πρωτάθλημα αυτομάτως αποχωρεί και από το Ανδρικό Πρωτάθλημα. Α΄ κατηγορίας.


Τα αγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται να απασχολούν προπονητές σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 5γ του νέου αθλητικού νόμου 2725/99 και επίσης υποχρεούνται προ του αγώνα να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας των προπονητών τους (πρώτου και βοηθού) που δηλώνουν στο φύλλο αγώνα, το οποίο εκδίδεται από τον Σ.Ε.Π.Κ. και αποδεικνύει την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή Καλαθοσφαίρισης, σύμφωνα με το άρθρο 135 παράγραφος 13 του ιδίου Νόμου.
β) Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή (άρθρο 31 παρ. 11 του Ν. 2527/1999).
γ) Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων λόγω έλλειψης Διαιτητών ή Κριτών ή για άλλους λόγους, οι αγώνες θα γίνονται εκεί που θα ορίζει η Ένωση.
δ) Σε περίπτωση που ομάδα δεν προσέλθει στους αγώνες του Πρωταθλήματος υποχρεούται στην καταβολή προστίμου ύψους 300€ ανά αγώνα υπέρ της Μικτής, εκτός εάν αποσυρθεί μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ – ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες του Ανδρικού πρωταθλήματος α΄ κατηγορίας θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης «Δημήτριος Βικέλας», στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάξου (κλειστό), κλειστό Τήνου , στο κλειστό γήπεδο Σαντορίνης και στο κλειστό γήπεδο Πάρου (εφόσον αυτό λάβει την απαραίτητη άδεια καταλληλότητας).
Σε περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν μπορεί να αγωνιστεί στην έδρα του λόγω έλλειψης διαιτητών ή Κριτών και δεν θέλει να μετακινηθεί στην έδρα του αγώνα που θα οριστεί από την ΕΣΚΚ (σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. γ) της παρούσας τότε μπορεί να πληρώσει τα οδοιπορικά και την αποζημίωση των Διαιτητών ή Κριτών από άλλο Σύνδεσμο Διαιτητών ή Κριτών στην έδρα του σωματείου.
Οι αγώνες θα διεξάγονται με μπάλες δερμάτινες ή συνθετικές δερμάτινες μάρκας του επίσημου προμηθευτή του πρωταθλήματος ήτοι ΜΟLTEN και Νο 7. Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.
Οι ομάδες – σωματεία οφείλουν εφόσον χρειαστούν αγορά νέων σφαιρών καλαθοσφαίρισης να αγοράσουν μόνο μπάλες του επίσημου προμηθευτή του πρωταθλήματος ήτοι της MOLTEN από την επίσημο αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα και σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που τους έχει δοθεί. Απαγορεύεται στις ομάδες – σωματεία να προβούν σε αγορά μπαλών άλλης μάρκας πλην της MOLTEN.
Απαγορεύεται επίσης στις ομάδες – σωματεία να προβαίνουν σε άμεση ή έμμεση διαφήμιση και προώθηση ανταγωνιστικών προϊόντων της εν λόγω εταιρείας (ήτοι σφαιρών καλαθοσφαίρισης άλλης μάρκας). Σε περίπτωση παραβίασης των εν λόγω υποχρεώσεων – απαγορεύσεων επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο διακοσίων ευρώ (200€) υπέρ της μικτής αναπτυξιακής ομάδας.
Οι αγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη διάθεση του διαιτητή δύο (2) δερμάτινες μπάλες .

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου και του Άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.
Τα σωματεία πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνουν στην 12άδα δύο (2) παίκτες κάτω των είκοσι (20) ετών γεννηθέντες το 1998 και νεώτεροι με υποχρεωτική πεντάλεπτη συνεχόμενη συμμετοχή στην αρχή οποιουδήποτε δεκαλέπτου και θα φέρουν στη φανέλα τους τα Να 4 και 5 με σκοπό την καλύτερη αναγνώρισή τους από τους Διαιτητές, τον Παρατηρητή, τη Γραμματεία και τους αντιπάλους.
Διευκρινίζεται επίσης ότι η παράβαση της δεσμευτικής αυτής διάταξης θα έχει ως συνέπεια την επιβολή ποινής που προβλέπεται στο άρθρο 47 παρ. 2α των Κανονισμών της ΕΟΚ για την αντικανονική συμμετοχή των αθλητών.
Επισημαίνουμε ότι κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων της ΕΟΚ στις 15/3/2013 για παραβάσεις αντικανονικής συμμετοχής αθλητών απαιτείται μόνο η υποβολή ένστασης της αντίπαλης ομάδας.
Kάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) αθλητές., στους οποίους οπωσδήποτε θα περιλαμβάνονται οι δύο (2) αθλητές κάτω είκοσι (20) ετών (γεννημένοι το 1998 και νεώτεροι) που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οτιδήποτε αφορά τα δελτία ταυτότητας αθλητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των κανονισμών της ΕΟΚ, πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 – παρ. 9 του Ν. 2725/99 (ισχύς ενός έτους).

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των Κανονισμών της ΕΟΚ ( 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα -συμπεριλαμβανομένου και αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς- και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).
Β ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για την κατάταξη ισχύει το Άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας:
α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες -ήττες -μηδενισμοί).
Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.
β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.
γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκεντρώσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.
δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.
ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.
στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε 2 ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.
Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.
ζ) Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 –παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, εφόσον συνέβη πριν από την συμπλήρωση του Α΄ Γύρου του οικείου Πρωταθλήματος δεν λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Αντιθέτως εφόσον η αποχώρηση συντελεσθεί κατά τη διάρκεια του Β’ Γύρου τα αποτελέσματα των αγώνων του Α’ Γύρου παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Η ανωτέρα ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που ομάδες δεν προσήλθαν να αγωνισθούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο (2) αγώνες τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου κατά το οποίο συντελέσθηκαν οι παραβάσεις.
Γ. Σωματείο που συμπληρώνει 2 μηδενισμούς λόγω μη καθόδου σε αγώνες από υπαιτιότητά του, αποχωρεί από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΡΙΤΕΣ – ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΙ

Οι Διαιτητές, Κριτές, και Γυμνασίαρχοι των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ της ΕΣΚΚ.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΦΕΣΕΙΣ

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα σε Α’ και Β’ βαθμό.
β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ή τον Αθλητικό Δικαστή, ανάλογα.
γ) Οι αποφάσεις της παραγράφου β’ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.
δ) Το παράβολο των ενστάσεων ορίζεται στα 30 Ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Το πρωτάθλημα αν συμμετάσχουν 7 ομάδες τότε θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο (και πρωταθλητής αναδεικνύεται ο πρώτος της βαθμολογίας), εάν οι ομάδες είναι περισσότερες τότε θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους οπότε ο πρωταθλητής Κυκλάδων θα αναδειχθεί με αγώνες PLAY OFF στις δύο (2) νίκες. Ο πρώτος του 1ου ομίλου με τον δεύτερο του 2ου ομίλου και ο πρώτος του 2ου ομίλου με τον δεύτερο του 1ου ομίλου, με πλεονέκτημα έδρας τους πρώτους των ομίλων. Εάν στον τελικό συμμετέχουν οι πρώτοι των ομίλων και χρειαστεί τρίτος αγώνας θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορισθεί από την ΕΣΚΚ ανάλογα με τις συμμετέχουσες ομάδες.
Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής θα βαρύνουν τα σωματεία.
Στον πρωταθλητή Κυκλάδων θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Με τη δήλωση συμμετοχής τα σωματεία θα καταβάλλουν στην ΕΣΚΚ το ποσό των είκοσι (20)€ υπέρ της Μικτής σύμφωνα με σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (19/6/2016).
Σε περίπτωση που ομάδα δεν προσέλθει σε αγώνα του Πρωταθλήματος υποχρεούται στην καταβολή προστίμου ύψους 300€ (ανά αγώνα) υπέρ της Μικτής, εκτός εάν αποσυρθεί – αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου.
Τα σωματεία θα μετακινούνται με δικά τους έξοδα.
Σωματείο που δεν κατεβαίνει σε ορισμένο αγώνα και δεν έχει ειδοποιήσει την Ένωση 48 ώρες πριν, θα χρεωθεί τα έξοδα του αγώνα και τα έξοδα του άλλου σωματείου εφόσον αυτό έχει μετακινηθεί.
Το γηπεδούχο σωματείο οφείλει την καταβολή των αποζημιώσεων Διαιτητών και Κριτών πριν την έναρξη του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 12ο : ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα. Τον αγώνα μπορεί να καλύψουν ιατροί, φυσικοθεραπευτές, προσωπικό του ΕΚΑΒ και όσοι διαθέτουν πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.
Η απουσία των ανωτέρω μετά την πάροδο 15 λεπτών από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα θα έχει ως συνέπεια την κατοχύρωση του αγώνα στο φιλοξενούμενο σωματείο με σκορ 0-20.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΓΕΝΙΚΑ
Δεν θα υπάρχουν αναβολές αγώνων ένεκα σχολικών αγώνων και σχολικών εκδρομών.
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, τους κανονισμούς της ΕΟΚ, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΣΚΚ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΣΑΛΑΧΑΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ       ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δείτε όλες τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων ΕΔΩ

Check Also

Άρης Σύρου: Αγανάκτηση και έντονος προβληματισμός

Άρης Σύρου: Αγανάκτηση και έντονος προβληματισμός Ανακοίνωση εξέδωσε ο Άρης Σύρου, σχετικά με τις συνθήκες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *