Έργα πνοής σε εξέλιξη στην Τοπική Κοινότητα Άνω Σύρου

Έργα πνοής σε εξέλιξη στην Τοπική Κοινότητα Άνω Σύρου

Μια σειρά έργων ύδρευσης- αποχέτευσης τα οποία αναβαθμίζουν ποιοτικά τρεις περιοχές της γεωγραφικής ενότητας της Άνω Σύρου υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα από την ΔΕΥΑΣ με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πέτρο Ραουζαίο να  μην κρύβει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή. Παράλληλα, με αφορμή την απόρριψη μπαζών και άλλων ογκωδών υλικών σε κάδους ανακύκλωσης στην περιοχή του Κινίου, εξαπολύει μύδρους κατά των ασυνείδητων δημοτών ζητώντας να γίνει σαφέστερος ο κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου ως προς τις υποχρεώσεις των πολιτών και παράλληλα στους παρανομούντες να επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.  Αναφορικά δε με το κληροδότημα του Δον Ιωάννη Στεφάνου απευθύνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για την οικονομική του στήριξη, υπογραμμίζοντας ότι το κοινωνικό έργο που επιτελεί, και ειδικά στην εποχή της πανδημίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Αλγεινή η εικόνα σε κάδους ανακύκλωσης στο Κίνι

Ειδικότερα. Η άθλια εικόνα στους κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται πλησίον του πρώην κτηρίου του ΟΤΕ στο Κίνι προκάλεσε την οργή του κ. Ραουζαίου: «Είναι πραγματικά θλιβερό, λυπηρό και ντροπιαστικό το γεγονός αυτό. Εάν δεν έχουμε συνείδηση προστασίας προς το περιβάλλον, την οποία αναδεικνύουμε μέσα από την ανακύκλωση, δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε για Πολιτισμό και Ιστορία. Κάτι τέτοιες εικόνες, μόνο ντροπή μπορούν να μας γεμίσουν και να μας καταδείξουν ότι όσοι το κάνουν αυτό δεν μπορούν να θεωρούνται γνήσιοι απόγονοι του συριανού Πολιτισμού και Ιστορίας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Λ».

Να σημειωθεί ότι το φωτογραφικό υλικό με τα μπάζα, τις πλαστικές καρέκλες, τις σακούλες απορριμμάτων και κάθε λογής άλλων υλικών στους  κάδους ανακύκλωσης του Κινίου τις απέστειλε στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Βρούτσης, με την επισήμανση ότι οι υπάλληλοι της ανακύκλωσης τα εναπόθεσαν σε παραπλήσιο χώρο προκειμένου να περισυλλεγούν από την υπηρεσία καθαριότητας.

Εργασίες καλλωπισμού και κλαδονομής στο Πισκοπιό

Κατόπιν αιτήματος του κ. Ραουζαίου στον αντιδήμαρχο καθαριότητας Πέτρο Μώτο, την προηγούμενη εβδομάδα – επί διήμερο – έλαβαν χώρα στο Πισκοπιό εργασίες  κλαδονομής και καλλωπισμού σε πεύκα τα οποία βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο του οικισμού και ειδικότερα πλησίον του εξωκκλησιού της Αγίας Ειρήνης. Για τη δράση αυτή όπως υπογραμμίζει υπήρχε και παλαιότερη απόφαση της Τοπικής Κοινότητας και οι εργασίες περιορίστηκαν αποκλειστικά στην κοπή των κλαδιών που εμπόδιζαν την διέλευση οχημάτων καθώς και όλων των ξερών. Παρών καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών ήταν ο τοπικός Σύμβουλος Πέτρος Καρβώνης ο οποίος και καθοδηγούσε το συνεργείο, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα κλαδιά τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν είτε ως προσάναμμα σε μπάρμπεκιου είτε για καύση σε τζάκι, κατόπιν αιτήματος της κοινότητας, παρέμειναν στο σημείο προκειμένου να τα προμηθευτούν  όσοι κάτοικοι το επιθυμούν.

Να σημειωθεί επίσης ότι εργασίες αποψίλωσης πρανών χόρτων έλαβαν χώρα  στην κεντρική οδό της Άνω Σύρου και συγκεκριμένα  στο σημείο  διασταύρωσής της με την Λαλακιά έως και το Άνω Τέρμα, με τον πρόεδρο της Κοινότητας να κάνει σαφές ότι με την πρόσληψη υπαλλήλων οκτάμηνης διάρκειας, μέσω ΟΑΕΔ, οι καθαρισμοί και κλαδονομές  θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

Σημαντικά έργα ύδρευσης – αποχέτευσης σε εξέλιξη

Ένα σημαντικό έργο το οποίο αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Λωτού ολοκληρώθηκε προ ημερών. Πρόκειται για την εγκατάσταση δικτύου αποχέτευσης, με αντλιοστάσιο, οι εργασίες του οποίου διήρκεσαν διάστημα περίπου 2,5 μηνών. Το κόστος του ανήλθε στο ποσό των 21.000 ευρώ και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ραουζαίου  αναβαθμίζει στην κυριολεξία τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής.

Ένα ακόμη έργο πνοής της ΔΕΥΑΣ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και αφορά την αντικατάσταση αντικαταθλιπτικών αγωγών από την δεξαμενή του Κινίου προς τους οικισμούς που Πισκοπιού και της Αληθινής. Τοποθετούνται  σύγχρονοι και μεγαλύτερης διαμέτρου σωλήνες προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού στους κατοίκους των προαναφερόμενων περιοχών, και όπως κάνει γνωστό ο κ. Ραουζαίος οι εργασίες ξεκίνησαν το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό  στάδιο. Ανάδοχος του έργου είναι η κατασκευαστική εταιρία ‘”Ντάφος Ε.Δ.Ε.” και το κόστος του ανέρχεται στα 20.000 περίπου ευρώ.

Έκκληση για στήριξη του κληροδοτήματος Δον Ιωάννη Στεφάνου

Με τη φράση: «Συνεχίζουμε ανελλιπώς τις δωρεάν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες που παρέχουμε σε όλους τους αναξιοπαθούντες και άπορους όλης της γεωγραφικής ενότητας του πρώην Δήμου Άνω Σύρου» ο κ. Ραουζαίος, ο οποίος σημειωτέον είναι και πρόεδρος του κληροδοτήματος, απευθύνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για την οικονομική του στήριξή: «Πρόθεσή μου είναι να γίνει γνωστό στους ευσεβείς ευεργέτες του νησιού μας ότι υπάρχει και αυτό το κληροδότημα που προσμετρά πάνω από 100 χρόνια ζωής. Πρέπει και αυτό να στηριχτεί ώστε να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του. Κάνω έκκληση, μέσω της εφημερίδας, σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν το κληροδότημά μας να το πράξουν με οιοδήποτε ποσό. Μικρό ή μεγάλο. Χρειάζεται υποστήριξη έτσι ώστε να εξακολουθήσει να υπάρχει» τονίζει.

Κάνει δε γνωστό, ότι, τη  συμβεβλημένη ιατρό κα Βούλγαρη, το ιατρείο της οποίας βρίσκεται στην Λαλακιά, μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν,  καθημερινά, όσοι κάτοικοι της γεωγραφικής ενότητας της Άνω Σύρου επιθυμούν είτε να τους συνταγογραφήσει  φάρμακα,  είτε  να τους εξετάσει. Επίσης δύνανται, όπως λέει,  να απευθύνονται στο νοσηλευτή του κληροδοτήματος ο οποίος παρέχει κατ’ οίκον πρωτοβάθμιες  νοσηλευτικές υπηρεσίες.

Πηγή :
logotypos.gr

Check Also

Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Θέμα χρόνου η πληρωμή της 6ης δόσης – Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι

Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Θέμα χρόνου η πληρωμή της 6ης δόσης – Πότε θα δουν …