«Ήρθε η ώρα του Συριανού ποδοσφαίρου»

«Ήρθε η ώρα του Συριανού ποδοσφαίρου»

Είναι ιδιαίτερα συμπαθής στο Συριανό κοινό, ενώ παράλληλα ο ίδιος εκτιμάει την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων και το Συριανό ποδόσφαιρο. Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν δέχτηκε προτάσεις από ομάδες του νησιού, οι συγκυρίες το έφεραν έτσι, ώστε ο ίδιος να προτιμήσει το πρωτάθλημα της Αθήνας και κυρίως αυτό της Ανατολικής Αττικής.
Ο Ανδριώτης ποδοσφαιριστής του Ανδριακού Βαγγέλης Ζαννάκης μίλησε στην εφημερίδα «O Λόγος Των Κυκλάδων» για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, τους στόχους που βάζει με τον Ανδριακό αλλά και την Σύρο, που όπως τονίζει ήρθε η ώρα της να έχει ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία…

«Πως μετά από τόσα χρόνια στην Αθήνα, πήρες την απόφαση να αγωνίζεσαι πλέον μόνιμα στον Ανδριακό;

«Ο λόγος είναι καθαρά το γήπεδο. Φτιάχτηκε καινούριο γήπεδο με φυσικό χόρτο. Τα παιδιά τα μικρά που έχει η ομάδα είναι άλλος ένας σημαντικός λόγος. Με την εμπειρία μου θέλω να τα βοηθήσω όσο μπορώ τους νεότερους ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει αυτό και θέλω να είμαι δίπλα στους νέους»

Τι όμως να περιμένουμε από τον φετινό Ανδριακό; Μπορεί να πετύχει κάτι με αυτή την νεανική ομάδα;

«Η φετινή ομάδα του Ανδριακού πλαισιώνεται από παιδιά μικρής ηλικίας. Αυτός όπως είπα ήταν ο λόγος που με «τράβηξε» να μείνω. Η ομάδα βάζει στόχο να μπει στα μπαράζ, με βάση αυτό που βλέπουμε εμείς και με βάση αυτό που μας λέει και ο προπονητής μας. Νομίζω με σκληρή δουλειά μπορούμε στο τέλος να το πετύχουμε ευτό»

Για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο τι έχεις να μας πεις; Έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια το επίπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων;

«Το επίπεδο του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου έχει ανέβει πάρα πολύ. Βλέπουμε τον Αίαντα Σύρου για παράδειγμα, που παίζει Β κατηγορία και έχει κάνει αξιόλογες μεταγραφές. Έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα με ποδοσφαιριστές μεγαλύτερων κατηγοριών. Η Ελλάς Σύρου είναι πολλά επίπεδα πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Έχει πάρα πολύ καλό υλικό και σοβαρή διοίκηση. Μακάρι να ανέβει στην Γ Εθνική. Το αξίζει η διοίκηση με βάση αυτά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Η Μύκονος βλέπουμε ότι είναι μια ομάδα που παρέχει υγεία και έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην Γ Εθνική. Η Σαντορίνη δεν ξέρω τι έχει γίνει εκεί φέτος και λυπάμαι που μετά από χρόνια θα παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα. Πάντως το επίπεδο του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου είναι ιδιαίτερα ψηλό και είμαι σίγουρος πως το μέλλον ανήκει στο ποδόσφαιρο μας»

Το Συριανό ποδόσφαιρο πως το βλέπεις; Νομίζεις ότι ήρθε η ώρα μια ομάδα να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο μετά από πάρα πολλά χρόνια;

«Πέρσι νομίζω ήταν άτυχη η Ελλάς Σύρου. Έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο στην Γ Εθνική μέσα από τα μπαράζ που έδωσε. Έλειπε ίσως και η εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια. Φέτος νομίζω θα έχει και την εμπειρία με το μέρος της και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ανέβει στην Γ Εθνική. Νομίζω πως φέτος θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα».

«Ήρθε η ώρα να σε δούμε κάποια ημέρα να παίζεις μπάλα σε κάποια από τις 3 Συριανές ομάδες;

«Να ξέρετε έγινε και φέτος πρόταση να έρθω σε μια Συριανή ομάδα. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ήταν δύσκολο στην παρούσα φάση να αφήσω την Άνδρο για να έρθω στην Σύρο. Ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον τι θα συμβεί. Το εύχομαι. Θέλω μια χρονιά να ζήσω στην Σύρο και να παίξω ποδόσφαιρο εκεί. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που δεν θέλω να πω το όνομα του. Είναι δίπλα μου και στα εύκολα και στα δύσκολα, ξέρω ότι τα διαβάζει και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δίνει δύναμη σε ότι και αν κάνω»

Check Also

Άγιαξ Κ12: Τέσσερις νίκες στη Μήλο και το ευχαριστώ στον Μιχάλη Βαμβακάρη

Άγιαξ Κ12: Τέσσερις νίκες στη Μήλο και το ευχαριστώ στον Μιχάλη Βαμβακάρη Με τέσσερις νίκες …