Αγώνας επιβίωσης για τους αναβάτες του ΜΟ.ΣΥ Σύρου

Αγώνας επιβίωσης για τους αναβάτες του ΜΟΣΥΣ στο Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στη Σπερχειάδα…

Ο αγώνας της Σπερχειάδας θεωρείται από τους πιο δύσκολους αλλά και κλασικούς αγώνες Motocross, καθώς οι διοργανωτές φροντίζουν πάντα ώστε στην πίστα να έχουν δημιουργηθεί πολύ δύσκολες συνθήκες αγώνα. Αυτή τη φορά, δηλαδή το περασμένο Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου, ο βαθμός δυσκολίας πήγε σε άλλο επίπεδο, καθώς εκτός από το βαθύ όργωμα της πίστας, το πολύ πότισμα την εβδομάδα πριν τον αγώνα ήρθε και η πολύ βροχή την Παρασκευή να δημιουργήσουν ένα τερέν που ήταν αδιάβατο.

Αυτός ήταν ο λόγος που το Σάββατο ακυρώθηκαν όλες οι δοκιμές και το πρόγραμμα συμπτύχτηκε την Κυριακή ώστε να προλάβουν να γίνουν όλοι οι αγώνες σε μία ημέρα.

Στις ελεύθερες δοκιμές που έγιναν την Κυριακή το πρωί πολύ λίγοι αναβάτες δοκίμασαν να μπούνε στην πίστα και ουσιαστικά η δράση άρχισε με τις χρονομετρημένες δοκιμές οι οποίες έγιναν περιπέτεια για πολλούς που προσπαθούσαν να επιβιώσουν στο λασπωμένο τερέν.

Την ώρα των αγώνων η κατάσταση βελτιώθηκε, αφού δημιουργήθηκαν μερικά «πατήματα» και οι αναβάτες από τη Σύρο Ηλίας Μανδηλαράς, Ερρίκος Βουτσίνος (κατηγορία OPEN) και Γιάννης Διατσίδης (κατηγορία SENIOR) κατάφεραν να σταθούν αξιοπρεπώς απέναντι σε αναβάτες που είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες. Ο τελευταίος μάλιστα κατάφερε να ανέβει στην 6η θέση των χρονομετρημένων δοκιμών και να τερματίσει τον αγώνα στην 9η.

Ο νεαρός Μυκονιάτης Δημήτρης Γανωτής πρωταγωνίστησε για άλλη μια φορά στην ανταγωνιστική κατηγορία ΜΧ2 καταφέρνοντας να μπει στην πρώτη πεντάδα.

Φέτος στο δυναμικό του ΜΟΣΥΣ έχουν προστεθεί πέντε αναβάτες από το Αίγιο, οι οποίοι μάλιστα έφεραν και την πρωτιά στον Σύλλογο στην κατηγορία των 65 κυβικών καθώς ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς κέρδισε το ένα σκέλος και βρέθηκε στην δεύτερη θέση στο άλλο, παίρνοντας την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη. Στην ίδια κατηγορία που συμμετέχουν αθλητές 8 – 12 ετών, o Δημόπουλος πήρε την έβδομη θέση στο σύνολο.

Στην αμέσως μεγαλύτερη των 85 κυβ. ο Ανδρέας Τρακαδάς πήρε την 4η θέση ενώ ο πατέρας των παιδιών Παναγιώτης που αγωνίζεται στην OPEN τερμάτισε στις πίσω θέσεις.
Τέλος ο πολύ έμπειρος και παλιός πρωταθλητής Νεκτάριος Παπαβασιλείου, χάρισε και αυτός με τη σειρά του αρκετούς βαθμούς στον ΜΟΣΥΣ, τερματίζοντας 6ος στην OPEN.
Ακολουθεί μεγάλο διάλειμμα μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου ξαναρχίζει το πρωτάθλημα καθώς ακυρώθηκε ο αγώνας της Πτολεμαΐδας στις αρχές Ιουνίου.

Check Also

61ο Ράλλυ Αιγαίου: Ρίχνει …άγκυρα στη Σύρο

61ο Ράλλυ Αιγαίου: Ρίχνει …άγκυρα στη Σύρο Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την αρχοντική Σύρο, εκεί …