ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΟΒΑ

Ενα ντέρμπι, μια ολόκληρη χρονιά… Η αναμέτρηση Αγιαξ Σύρου – Α.Ο. Σύρου έχει σημάνει συναγερμό στον φίλαθλο κόσμο του νησιού, αφού

ουσιαστικά αποτελεί το ματς που θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό τον φετινό πρωταθλητή Κυκλάδων. Ενας από τους ανθρώπους που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις δυο ομάδες είναι ο προπονητής της Ανω Μεράς, Νίκος Τζιόβας. Ο 40χρονος τεχνικός κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αντιμετώπισε τρεις φορές τον ΑΟΣ και άλλες δυο τον Αγιαξ και αναμφίβολα αποτελεί τον πλέον ειδικό για μια ανάλυση των αντιπάλων. Οταν του θέσαμε το ερώτημα ποιο είναι το δυνατό… χαρτί για την κάθε ομάδα ξεχωριστά τόνισε:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΣΥΡΟΥ

“Θα τον χαρακτήριζα πιο… ομάδα. Στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο, που είναι εξαιρετικά πειθαρχημένο παρά στις μονάδες. Εχει μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία με έμπειρους αμυντικούς. Ειδικά η τριάδα, τερματοφύλακας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κατά την άποψή μου είναι η καλύτερη της κατηγορίας. Με λίγα λόγια η δύναμή της είναι από το κέντρο και προς τα πίσω. Εκεί άλλωστε στηρίχθηκε με επιτυχία και όλη τη χρονιά.”

ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

“Ο ΑΟΣ είναι το αντίθετο. Η δύναμή του είναι από το κέντρο και μπροστά. Θεωρώ ότι έχει καλύτερες μονάδες που στις κρίσιμες στιγμές μπορούν να πάρουν το ματς πάνω τους και να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους.”

Για τον Νίκο Τζιόβα πάντως το ματς δεν αποκλείεται να κριθεί και από έναν άλλο παράγοντα, που δεν έχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά. “Ενα ντέρμπι με απώτερο στόχο εκτός από το πρωτάθλημα την διεκδίκηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες εκτός τον καθαρά αγωνιστικό. Σημαντικό ρόλο λοιπόν θα παίξει ποιος το θέλει περισσότερο, αλλά και ποιας ομάδας οι παίκτες νιώθουν, γιατί έχει περάσει μέσα τους, ότι έχει τη βάση και την υποδομή για κάτι παραπάνω.”

Ο προπονητής της Ανω Μεράς χαρακτήρισε επίσης φυσιολογικά τα ως τώρα αποτελέσματα στα μπαράζ, ενώ για την ομάδα του τόνισε ότι “πλήρωσε” το κακό της ξεκίνημα, κάτι που αν δεν είχε συμβεί θα ήταν παρούσα κι εκείνη στα μπαράζ. Τέλος, τόνισε ότι με τον βέβαιο πλέον υποβιβασμό από τη Γ’ Εθνική, Πανναξικού και Α.Ο. Μύκόνου την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα στις Κυκλάδες θα είναι εξαιρετικά δυνατό, ενώ ευχήθηκε όποια ομάδα πάρει φέτος το πρωτάθλημα να κερδίσει και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, κάτι που όπως επεσήμανε θα είναι πολύ καλό για τον νομό μας.

Πηγή: Syrosnews.gr 

Check Also

Παναγιώτης Χριστοφιλέας: Το πίστευα, χάνουμε έναν βασικό παίκτη μας (Βίντεο)

Παναγιώτης Χριστοφιλέας: Το πίστευα, χάνουμε έναν βασικό παίκτη μας (Βίντεο) Ο Προπονητής της Ελλάς Σύρου …