Αποκάλυψη: Η επιστολή FIFA-UEFA για τις εκλογές της ΕΠΟ!

Αποκάλυψη: Η επιστολή FIFA-UEFA για τις εκλογές της ΕΠΟ!

«Η ΕΠΟ πρέπει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς καμία αθέμιτη παρέμβαση από τρίτους. Τυχόν παραβιάσεις της υποχρέωσης αυτής ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες», λένε FIFA-UEFA!

Ούτε λέξη δεν περιλαμβάνει η απάντηση της FIFA και της UEFA για την περίφημη… «ολιστική μελέτη» που επικαλείται ο Λευτέρης Αυγενάκης για να αναβάλει τις εκλογές της ΕΠΟ για το φθινόπωρο και να μην διενεργηθούν τον Ιούλιο, όπως είχε συμφωνηθεί απ’ όλες τις πλευρές!

Η επιστολή-απάντηση της FIFA και της UEFA προς την ΕΠΟ για το θέμα των εκλογών, αποτελεί ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα προς τον υφυπουργό Αθλητισμού και τα κυβερνητικά σχέδια, αφού όπως αποκαλύπτει σήμερα το sport-fm.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Πρώτον, χαρακτηρίζει «μονομερή την απόφαση της κυβέρνησης να ΜΗΝ προτείνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νόμου», να μην κάνει δηλαδή τα απαραίτητα (ΑΜΕΣΗ τροποποίηση του νόμου) και να «τρενάρει» τις εκλογές του Ιουλίου!

Δεύτερον, θεωρεί «αξίωμα» και «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ» τις πρόωρες εκλογές, δηλαδή τον προσεχή Ιούλιο!

Τρίτον, αναφέρει ξεκάθαρα ότι «συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη θέση τους» για πρόωρες εκλογές με στόχο «το μέγιστο συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου»!

Τέταρτον, επιμένουν στα 3 επιχειρήματα-λόγους που οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Ιούλιο και τα οποία χαρακτηρίζονται «ευεργετικά» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα τρία αυτά επιχειρήματα είναι: 1) Να συμπέσουν οι εκλογές με το τέλος της θητείας των ανθρώπων της FIFA και της UEFA στην ΕΠΟ (εκπνέει η θητεία τους στις 31 Ιουλίου), 2) Να μπορούν οι experts που έχουν τοποθετηθεί να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία και, 3) Η νέα διοίκηση ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ για να προετοιμάσει τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, ανάμεσα στα οποία είναι και η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας!

Και η επιστολή-απάντηση προς την ΕΠΟ, καταλήγει με ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ότι αν υπάρξουν παρεμβάσεις από τρίτους και δεν χειριστεί τα θέματά της ανεξάρτητα, τότε θα υπάρξουν ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!

Τέλος, FIFA και UEFA προτρέπουν την ΕΠΟ να συζητήσει με την πολιτεία για τις γενικότερες προκλήσεις που επιμένουν να υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ακόμα και για το χρόνο των εκλογών αν θέλει.

Ειδικότερα, οι 3 τελευταίες παράγραφοι της επιστολής-απάντησης των διεθνών συνομοσπονδιών προς την ΕΠΟ, αναφέρουν:

«Στο πλαίσιο αυτό, η UEFA και η FIFA επεσήμαναν σε πολλαπλές περιπτώσεις ότι η ΕΠΟ πρέπει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς καμία αθέμιτη επιρροή ή παρέμβαση από τρίτους. Τυχόν παραβιάσεις της υποχρέωσης αυτής ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Καταστατικό της UEFA και της FIFA.

Ως εκ τούτου, και ενόσω η FIFA και η UEFA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, προτρέπουμε την ΕΠΟ και τους οικείους ποδοσφαιρικούς παράγοντες να συνδιαλλαγούν άμεσα και εποικοδομητικά με τις ελληνικές αθλητικές αρχές όσον αφορά τις διάφορες προκλήσεις που επιμένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου θέματος του χρόνου των αρχαιρεσιών.

Παραμένουμε στη διάθεση της ΕΠΟ για οποιαδήποτε περαιτέρω συνδρομή ενδεχομένως απαιτηθεί επί του θέματος».

 

Πηγή :
sport-fm.gr

Check Also

Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Θέμα χρόνου η πληρωμή της 6ης δόσης – Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι

Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Θέμα χρόνου η πληρωμή της 6ης δόσης – Πότε θα δουν …