ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΑΠ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού με τους εκπροσώπους της ΕΟΠΕ (Μαυρομάτης, Ρέρρας), της ΕΣΑΠ (Ταρνατόρος) και του ΠΑΣΑΠ (Μηνούδης, Πανταλέων) όπου συζητήθηκαν

όλα τα θέματα που αφορούν την αμειβόμενη πετοσφαίριση.

Ο κ. Ανδριανός άκουσε με προσοχή τις θέσεις των φορέων του αθλήματος και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τη στήριξη του στις προσπάθειες για την ανάπτυξη του Ελληνικού Βόλεϊ.

 

Στην συνάντηση που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, αποφασίστηκε ότι οι τρεις πλευρές θα πρέπει να παρουσιάσουν έως τις 28 Ιουλίου στον Υφυπουργό Αθλητισμού ένα κοινό μνημόνιο συνεργασίας με συγκεκριμένους άξονες οι βασικότεροι εκ των οποίων είναι εξής:

-Η καθιέρωση συστήματος αδειοδότησης των ομάδων της Volleyleage το οποίο θα προβλέπει ότι οι ομάδες, από εδώ και στο εξής για να συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει όλες τις οφειλές της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου, αρχής γενομένης από φέτος (οφειλές αγωνιστικής περιόδου 2013-2014).

 

-Να υπάρξει υποχρεωτική ρύθμιση των παλαιότερων οφειλών των ΤΑΑ προς τους αθλητές με όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των δύο πλευρών και σε κάθε περίπτωση αυτοί να είναι ενταγμένοι στο νέο σύστημα αδειοδότησης.

-Να υπάρξουν τροποποιήσεις στον υφιστάμενο κανονισμό σε εργασιακά θέματα προς όφελος των αθλητών (διάρκεια, όροι συμβολαίου κλπ).

-Οι ομάδες της Volleyleague θα μετατραπούν άμεσα σε Ανώνυμες Εταιρίες και υπό τη νέα τους μορφή θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016

 

-Αποφασίστηκε ότι θα γίνει αναδιάρθρωση της Volleyleague, η οποία συνδυαζόμενη με το ενδεχόμενο δημιουργίας της Pre League θα διαμορφώσει τη νέα μορφή διεξαγωγής των πρωταθλημάτων από την περίοδο 2016-2017.

-Όσον αφορά στο θέμα του αριθμού των ξένων αθλητών, φέρεται ότι υπάρχει σύγκλιση ως προς την αύξηση τους σε τέσσερις (4) με τον όρο ότι εφόσον μια ομάδα έχει τέσσερις ξένους, θα υπάρχουν για αυτόν ποιοτικοί περιορισμοί-προϋποθέσεις (π.χ να έχει ένα μίνιμουμ αριθμό διεθνών συμμετοχών τα προηγούμενα χρόνια) οι οποίες θα αποσαφηνιστούν στις επόμενες συναντήσεις.

Η αύξηση αυτή θα ισχύσει για δύο χρόνια, διάστημα κατά το οποίο όλοι οι φορείς θα στηρίξουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας.

Αν μέχρι τις 28 Ιουλίου δεν έχει προκύψει συμφωνία μεταξύ ΕΣΑΠ – ΠΑΣΑΠ σε όλα τα παραπάνω επιμέρους θέματα, τότε η ΕΟΠΕ είναι αυτή που θα αναλάβει να εισηγηθεί στον Υπουργό την τελική λύση για τα εκκρεμή θέματα.

Check Also

Στο Φοίνικα ο Απόστολος Πετσιάς

Στο Φοίνικα ο Απόστολος Πετσιάς Το ΤΑΑ του ΑΟ Φοίνικα Σύρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση …