Αυτά ειπώθηκαν στην συνάντηση Μαυρωτά-Αυγενάκη με αντιπροσωπεία αθλητών

Αυτά ειπώθηκαν στην συνάντηση Μαυρωτά-Αυγενάκη με αντιπροσωπεία αθλητών

Αυτά ειπώθηκαν στην συνάντηση Μαυρωτά-Αυγενάκη με αντιπροσωπεία αθλητών

Με αντιπροσωπεία αθλητών-προπονητών τα είπαν οι Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Μαυρωτάς, ενόψει το αυριανού συλλαλητηρίου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του Γιώργου Μαυρωτά, είχε συνάντηση για περίπου δύο ώρες με αντιπροσωπεία αθλητών και προπονητών. Ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο Γενικός Γραμματές Αθλητισμού, συζήτησαν με τους ανθρώπους που διοργανώνουν την αυριανή (5/2) συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ζητώντας να αρθούν οι περιορισμοί στις αθλητικές δραστηριότητες.

Τους αθλητές/προπονητές εκπροσώπησαν οι Γιάννης Γκαγκαλούδης, Νίκος Μπουντούρης, Σωτήρης Τσάτσος, Λευτέρης Τσαουσίδης και Γιάννης Αχιλλεόπουλος.

Αυτό που τόνισε η αντιπροσωπεία ήταν πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, οικονομικά, ψυχολογικά και αγωνιστικά φυσικά. Ζητώντας μάλιστα να αρχίσει ξανά η λειτουργία των τμημάτων υποδομής των συλλόγων.

Απ’ την πλευρά των κ.κ. Αυγενάκη και Μαυρωτά, υπήρξε ενημέρωση για τις ενέργειες της πολιτείας για να εγκρίνονται σταδιακά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η επιστροφή σε προπονήσεις και αγώνες.

Ο υφυπουργός αθλητισμού είπε χαρακτηριστικά:

«Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε την αγωνία και την απογοήτευση της αθλητικής οικογένειας για την παρατεταμένη περίοδο αναστολής δραστηριοτήτων των ερασιτεχνικών αθλημάτων. Αισθανόμαστε τα ίδια με εσάς. Καταλαβαίνω την κόπωση, την αγωνία και το θυμό πολλές φορές. Λαμβάνω, άλλωστε πάρα πολλά μηνύματα καθημερινά. Αλλά όλοι πρέπει να οπλιστούμε με περισσότερη υπομονή και αλληλεγγύη.

Υπάρχει, όπως ξέρετε, μια συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία στις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτή η δομή συγκροτήθηκε από τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κι αυτή τη δομή οφείλουμε άπαντες να τη σεβόμαστε.

Όπως γνωρίζετε, το υφυπουργείο Αθλητισμού, βάσει των αιτημάτων των διοργανωτριών αρχών και της επεξεργασίας τους από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, εισηγείται στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τα αθλήματα και τους όρους με τους οποίους δύναται να επανεκκινήσουν κι εκείνοι εισηγούνται θετικά ή αρνητικά στην Κυβέρνηση».

Κατά τα άλλα υπήρξε πληροφόρηση της αντιπροσωπείας των αθλητών-προπονητών, για τις εισηγήσεις που κάθε εβδομάδα κατατίθενται στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με αιτήματα επανέναρξης αγωνιστικών δραστηριοτήτων, όπως:

-Άνοιγμα των κολυμβητηρίων, με αυστηρούς περιορισμούς στα άτομα που θα βρίσκονται μέσα στις πισίνες. Αφορά και στους υποψηφίους της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν αγωνίσματα για ΣΕΦΑΑ και Σώματα Ασφαλείας

-Να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και άλλοι αγώνες (π.χ. Πάλη) εν όψει Προολυμπιακής πρόκρισης

-Να ξεκινήσουν Ποδοσφαιρικές προπονήσεις με εβδομαδιαία τεστ σε:

Football League, Γ’ Εθνική, Α’ Εθνική Γυναικών, Ποδόσφαιρο Σάλας, πρωταθλήματα υποδομών ΠΑΕ.

Να ξεκινήσουν Προπονήσεις στην Α2 μπάσκετ Ανδρών

Να ξεκινήσουν Προπονήσεις οι αθλητές χιονοδρομιών

Να επιτραπούν Αγώνες για τις πρώτες κατηγορίες πρωταθλημάτων σε εκείνα που ήδη επιτράπηκαν από 1/1/2021 οι προπονήσεις. Δηλαδή σε: χάντμπολ ανδρών και γυναικών, μπάσκετ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών.

Υπήρξε, επιπλέον, απόλυτη συμφωνία ότι για οποιαδήποτε επανεκκίνηση, όποτε κι αν δίδεται «πράσινο φως», πρέπει να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα με τεστ, που διασφαλίζουν στον οργανωμένο αθλητισμό χαμηλούς δείκτες θετικότητας, όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του τελευταίου 3μήνου:

Στη Super League 1 από 5/11/2020 υπάρχει 0,75% δείκτης θετικότητας.

Στη Super League 2 από 14/12/2020 υπάρχει 0,09% δείκτης θετικότητας.

ΣΑΚΕ 0,99% δείκτης θετικότητας.

Άλλα σπορ, 0,23 δείκτης θετικότητας (βόλεϊ Α-Γ, μπάσκετ Γ, πόλο Α-Γ, χάντμπολ Α-Γ).

Κολύμβηση, 0,12%.

Συνολικά, 0,55% δείκτης θετικότητας στον αθλητισμό σε 27.566 τεστ που διεξήχθησαν.

Check Also

Επανέρχεται το θέμα της αναστολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων!

Επανέρχεται το θέμα της αναστολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων! Με ένα tweet ο υφυπουργός κάνει γνωστό …