Αυτά θα είναι τα προνόμια για τους εμβολιασμένους

Προνόμια εμβολιασμένων: Τι εξετάζει η κυβέρνηση – Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις

Αντίστροφα, μετρά πλέον ο χρόνος, για τις ανακοινώσεις σχετικά με τα προνόμια που θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένους στη χώρα μας, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά «λίγη υπομονή ακόμα».

Όπως είπε, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί είναι λογικό να διευκολυνθούν όσοι έχουν εμβολιαστεί, κάτι που πιθανόν να επηρεάσει θετικά όσους εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Η κυβέρνηση έχει πάνω στο τραπέζι δύο δεδομένα: Το πρώτο είναι το δεν πρέπει να ξαναγίνει lockdown και δεύτερον πρέπει να δουλέψει φέτος το καλοκαίρι ο τουρισμός με καλύτερους όρους και καλύτερες προϋποθέσεις από ότι πέρυσι.

Βεβαίως στη ζυγαριά της κυβέρνησης βαραίνει και η Δημόσια υγεία. Μοναδικό λοιπόν όπλο είναι ο εμβολιασμός για αυτό και η κυβέρνηση επιταχύνει τη συζήτηση για τις διευκολύνσεις που θα απολαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι για να μπορέσει γρήγορα να χτίσει ένα επαρκές τείχος ανούσιας.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον ANT1, την επομένη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει διευκολύνσεις, προκειμένου οι δύσπιστοι αλλά και όσοι αμελούν τον εμβολιασμό τους, να καταλάβουν ότι οντας εμβολιασμένοι θα διευκολύνεται η καθημερινότητά τους κατά πολύ από τους δύσκολους περιορισμούς που έχει επιβάλλει πανδημία.

Η κεντρική φιλοσοφία θα είναι ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους κλειστούς δημόσιους χώρους χωρίς μάσκες, θα απολαμβάνουν επίσης ελεύθερα, χωρίς την ανάγκη να υποβάλλονται σε τεστ, ταξίδια και θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε θέατρα, σινεμά, ακροάματα και γενικότερα στους χώρους ψυχαγωγίας.

Πηγή :
newsbomb.gr

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/7)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/10)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/10) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. 15:00 …