Α κατηγορία-Οριστικό:Με 6 ομάδες και 3 γύρους το νέο πρωτάθλημα

Α κατηγορία-Οριστικό:Με 6 ομάδες και 3 γύρους το νέο πρωτάθλημα

Ελλάς Σύρου, Πανναξιακός, Α.Ο Πύργου, Α.Ε Πάρου, Α.Σ Σαντορίνης 2020 και Παμμηλιακός, θα είναι οι έξι ομάδες που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Στην Γενική συνέλευση του καλοκαιριού, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης είχε ενημερώσει τα σωματεία που ήταν παρών, πως θα επιστρέψει το μοντέλο των δυο κατηγοριών, προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα σε Α και Β κατηγορία, κάτι που θα βοηθήσει και το νέο πρωταθλητή Κυκλάδων να είναι πιο έτοιμος στα μπαράζ ανόδου για την Γ Εθνική. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ είχε ενημερώσει τα σωματεία να δηλώσουν την κατηγορία που επιθυμούν (αυτά που υπήρχαν στην ανδρική κατηγορία την προηγούμενη σεζόν).

Αξίζει να τονιστεί πως και ο Αίαντας Σύρου του Γιώργου Φώσκολου πλέον δήλωσε στην Α κατηγορία, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς ο ΚΑΠ της ΕΠΟ δεν επιτρέπει νεοεισερχόμενο σωματείο (ο Άγιαξ ήταν ανενεργός στο ανδρικό),  να μεταπηδήσει στην μεγάλη κατηγορία. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από μια τριετία, όταν η Ελλάς Σύρου επέστρεψε στο προσκήνιο από την Β κατηγορία.

Πρωτάθλημα σε 3 γύρους

Με την συμμετοχή 6 ομάδων στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας, είναι πλέον δεδομένο πως θα διεξαχθεί σε 3 γύρους (15 αγώνες).

Στην Β κατηγορία θα αγωνιστούν 16 ομάδες: Α.Ο Πάγου, Άνω Σύρος, Αιαντας Σύρου, Ανδρικός, ΠΑΣ Τήνου, Α.Ε Μυκόνου Β (Ανευ συναγωνισμού), ΑΠΣ Κύθνου, Α.Ο Σερίφου, Πανσιφναικός, Παμμηλιακός Β, Α.Σ Ίου, Πανθηραϊκός, Αστέρας Τραγαίας, ΠΑΣ Νάξου, ΑΜΣ Φιλωτίου και Α.Ο Πάρου

Check Also

Κ14: Ήττα της Ελλάς Σύρου στη Μύκονο

Κ14: Ήττα της Ελλάς Σύρου στη Μύκονο Σε αγώνα που έγινε την Κυριακή στο γήπεδο …