ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ-ΣΥΡΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑ…

Έντεκα χρόνια γυρίζουν τον κόσμο πάνω σε δυο ρόδες! Για τους Chris Oram και Margo Mastaggart η ζωή τους πλέον έχει γίνει… ποδήλατο. Όχι πάντως από τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν αλλά από το γεγονός ότι έχουν αποφασίσει να κάνουν τρόπο ζωής και ταξιδιού το ποδήλατό τους με το οποίο επισκέπτονται κάθε γωνιά του πλανήτη μας.
Tου Σταμάτη Καλυμιώτη

Με αφετηρία το μακρινό Βανκούβερ του Καναδά (όπου είναι και το σπίτι τους) διοργανώνουν τις δικές τους διαδρομές χιλιάδων χιλιομέτρων μέσα από οποιεσδήποτε συνθήκες. Τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν και στη Σύρο, ως έναν σταθμό από την περιοδεία τους στην Ελλάδα. Ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από Λονδίνο πέρασαν Γαλλία όπου διέσχισαν όλες τις δυτικές ακτές της, και μετά από Ιταλία (Ανκόνα) έφτασαν στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια στην Αθήνα.
«Ερχόμαστε Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά Σύρο είναι η πρώτη φορά» τόνισαν ενώ για τη συνέχεια στην εν Ελλάδι περιήγησή τους έχουν να πάνε σε «Λέσβο, Σάμο, Λέρο, Ρόδο και Ανατολική Κρήτη. Ειδικά για την Κρήτη έχουμε ακούσει πάρα πολλά και θέλουμε να την επισκεφτούμε». Όσο για το πότε ξεκίνησαν αυτό τον τρόπο ζωής και ταξιδιού είπαν: «Πριν έντεκα χρόνια αρχίσαμε να κάνουμε ταξίδια με τα ποδήλατά μας. Σ’ αυτό το διάστημα έχουμε διανύσει 50.000 χιλιόμετρα. Ουσιαστικά αποφασίσαμε αυτό τον τρόπο ταξιδιού όταν το μικρότερο από τα δυο παιδιά μας μπήκε στο πανεπιστήμιο.» Το μεγαλύτερο ταξίδι που έχουν κάνει είναι Μπανγκόγκ – Παρίσι (17.000 χιλιόμετρα), που κράτησε συνολικά 11 μήνες.
Λάτρεψαν τη Σύρο
Τη Σύρο την επέλεξαν για το λόγο ότι δεν ήθελαν να πάνε σε ένα νησί που, όπως είπαν, τα περισσότερα μαγαζιά τέτοια εποχή θα ήταν κλειστά. «Είναι πανέμορφο νησί, που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε την Αλεξάνδρα η οποία εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ανήκει στους ποδηλάτες και μας γνώρισε και άλλο κόσμο. Μας άρεσε τόσο πολύ που θα μπορούσαμε ακόμα και να ζήσουμε στη Σύρο. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός ενώ η πόλη έχει έναν δικό της ρυθμό. Πραγματικά περάσαμε πολύ καλά.» τόνισαν στον «ΛΟΓΟ των Κυκλάδων» το ζευγάρι των Καναδών.
Εντύπωση επίσης τους έκανε το γεγονός ότι πολλοί Συριανοί ήξεραν το Βανκούβερ. «Γνωρίσαμε αρκετούς ναυτικούς στο νησί σας που ήξεραν το Βανκούβερ, κάτι που για εμάς ήταν αρκετά ενδιαφέρον» επισήμαναν οι Chris Oram και Margo Mastaggart, που έχουν δημιουργήσει και ένα site στο οποίο καταγράφουν τα ταξίδια και τις διαδρομές τους ανά τον κόσμο. Όσοι λοιπόν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τους δυο ταξιδιώτες με τα ποδήλατα μπορείτε να μπείτε στοcandmwanderings.wordpress.com.
Πηγή: logotypos.gr

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/3): Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/3): Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού στο βόλεϊ και ο …