Βασάλος: «Σε αυτές τις ηλικίες στόχος είναι η συμμετοχή των παιδιών» (Βίντεο)

Βασάλος: «Σε αυτές τις ηλικίες στόχος είναι η συμμετοχή των παιδιών» (Βίντεο)

Ο Μιχάλης Βασάλος μίλησε στην εφημερίδα Ο Λόγος των Κυκλάδων και την κάμερα του Logotypos.gr

Ήταν από τους πρώτους προπονητές της Ελλάς Σύρου που μαζί με το Νίκο Βουτσίνο οδήγησαν την ομάδα της Σύρου στην άνοδο στην Α κατηγορία (μετά την επιστροφή της). Παράλληλα κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων και μετέπειτα επέλεξε να επιστρέψει σε ακαδημίες, όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο προπονητικό επιτελείο της ακαδημίας της Βαλένθια Σύρου. Ο Μιχάλης Βασάλος μίλησε στην εφημερίδα για τα τμήματα ποδοσφαίρου που προπονεί, αλλά και την πορεία της Ελλάς στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

«Η Φετινή χρονιά είναι η δεύτερη που βρίσκομαι στην ακαδημία της Βαλένθια Σύρου. Ακολουθούμε ένα πολύ καλό προπονητικό πρόγραμμα στην ακαδημία, που έχει πολλά παιδιά. Έχουμε απεριόριστη στήριξη από τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας Παναγιώτη Τσούκο και μεγάλη εμπιστοσύνη από από την οικογένεια Ρούσσου που μας προσέχουν και μας παρέχουν στην ακαδημία τα πάντα»

Πόσα τμήματα έχεται εσείς προσωπικά στην ακαδημία της Βαλένθια;
«Έχω δυο τμήματα. Είμαι προπονητής στο Κ10 και το αγωνιστικό τμήμα του Κ12 στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων»

Να καταλάβουμε πως στόχος σας όπως σε κάθε προπονητή είναι η ανάδειξη ταλέντων;
«Το σχέδιο και το όραμα αυτής της ακαδημίας είναι η ανάδειξη ταλέντων. Βάση του πλάνου που μας δίνει η Ισπανική Βαλένθια, στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα παιδιά. Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα που πάει πολύ καλά. Σε δυο εβδομάδες από σήμερα, θα πάμε μαζί με τον κ. Τσούκο στην Ισπανία για ένα προπονητικό σεμινάριο μιας εβδομάδας περίπου»

Στο παιχνίδι με τον Αίαντα είδαμε ότι χρησιμοποιήσατε όλα τα παιδιά από πολύ νωρίς, θυσιάζοντας το αποτέλεσμα. Σας αρέσει αυτό;
«Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να παίξουν. Να πάρουν την «μυρωδιά» του αγώνα. Αυτό σημαίνει άλλωστε ακαδημία. Να προπονούνται συνέχεια τα παιδιά και στο τέλος να μην παίζουν καθόλου το θεωρώ λίγο βάναυσο γι αυτές τις ηλικίες. Η αλήθεια είναι ότι παρά το γεγονός ότι παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, δεν έχουμε φέρει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Προσπαθούμε όπως είπα να δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά ώστε να τους δώσουμε το νόημα ενός αγώνα. Τι είναι να παίζεις μέσα σε γήπεδο μαζί με διαιτητές, να σε βλέπουν στην εξέδρα και να το διασκεδάζουν παράλληλα. Αυτός είναι ο σκοπός μου».

Δεν είστε αρμόδιος να απαντήσετε, αλλά μήπως η ακαδημία θα έπρεπε να έχει και ένα ανδρικό για να απορροφάει τα παιδιά της μόλις ολοκληρωθούν οι ηλικιακές κατηγορίες των πρωταθλημάτων υποδομών;

«Αυτό νομίζω θα ήταν κάποιος μελλοντικός στόχος της Βαλένθια Σύρου . Θα μπορούσε να το κάνει. Το θέμα είναι ότι εδώ στις Κυκλάδες, για να έχεις μια ανδρική ομάδα θα πρέπει να έχεις απεριόριστο χρόνο και απεριόριστο χρήμα. Είναι πολλά τα ταξίδια και οι υποχρεώσεις. Σε γενικές γραμμές τα βλέπουμε και από άλλες ομάδες, που παλεύουν πάρα πολύ για να βγει η χρονιά. Ταξίδια, προπονητές, γήπεδα, ώρες που πληρώνουν στο γήπεδο, ρεύμα που πληρώνουν στο γήπεδο. Όλα αυτά είναι δύσκολο να τα κάνει μια ακαδημία. Θα ήταν ευχής έργων να γινότανε αυτό, καθώς όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν και σταματάνε κάποια από αυτά και κάποια άλλα πηγαίνουνε σε άλλες ομάδες, θα συνέχιζαν στο ίδιο «σπίτι».

Τέλος ο κ. Βασάλος ρωτήθηκε και για την Ελλάς Σύρου που έχει βάλει και εκείνος ένα «λιθαράκι» σε αυτό που έχει καταφέρει τονίζοντας:
«Η Ελλάς είναι η ομάδα του νησιού αυτή την στιγμή. Είμαι τρομερά χαρούμενος για την πορεία που κάνει. Πριν δυο χρόνια ήμουν και εγώ προπονητής εκεί μαζί με τον συνάδελφο μου Νίκο Βουτσίνο. Θεωρώ ότι βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας ώστε να χτιστεί κάτι καλό. Η Ελλάς παίζει ένα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και σε γενικές γραμμές την χειροκροτούν σε όποιο μέρος και να πάει. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μετά από χρόνια βλέπουμε πλέον κάτι διαφορετικό, με ένα υγιές περιβάλλον και κόσμο στο γήπεδο. Είμαστε όλοι χαρούμενοι γι αυτό».

Check Also

Δημήτριος Βικέλας: Τα παιδιά απόλαυσαν τους μεγάλους αθλητές και Ολυμπιονίκες (Βίντεο)

Δημήτριος Βικέλας: Τα παιδιά απόλαυσαν τους μεγάλους αθλητές και Ολυμπιονίκες