Γυμναστήριο Πευκακίων Ερμούπολης: Αναμονή… για το μέλλον του έργου

Γυμναστήριο Πευκακίων Ερμούπολης: Αναμονή… για το μέλλον του έργου

Σε αναμονή εξακολουθεί να βρίσκεται ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σχετικά με το έργο επισκευής και αναβάθμισης του γυμναστηρίου στην περιοχή των Πευκακίων.

Του: Μάριου Βουτσίνου στο cyclades24sports

Όπως έκανε γνωστό σε ενημέρωση που παρείχε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής, ο Δήμος αναμένει από την Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων να ορίσει αρχαιολόγο ο οποίος θα αναλάβει την επίβλεψη των σωστικών ανασκαφών που θα διενεργηθούν στο χώρο.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για το αν θα υπάρξουν άμεσες εξελίξεις, μιας και οι συγκεκριμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, διαχρονικά, κινούνται με ιδιαίτερα αργές ταχύτητες.

Υπενθυμίζεται ότι από τα αποτελέσματα των σωστικών ανασκαφών, δηλαδή από το μέγεθος και την αξία των αρχαίων ευρημάτων (αν και εφόσον βρεθούν), θα εξαρτηθεί και το μέλλον του έργου, το οποίο εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή χωρίς κανείς να προδικάσει την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Όπως τόνισε ο κ. Αληφραγκής, ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και ασκεί πιέσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει υπερβολική τη στάση του Υπουργείου Πολιτισμού, σημειώνοντας ότι ο Δήμος δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει παρεμβάσεις σε αρχεία ευρήματα.

Check Also

Καιρός – Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες…

Καιρός – Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες… Καιρός …