Διατηρούνται οι ελπίδες για την επισκευή του Γυμναστηρίου στα Πευκάκια

Γυμναστήριο Πευκακίων Ερμούπολης: Οι τελευταίες εξελίξεις – Αγωνία για τη συνέχιση των εργασιών

Γυμναστήριο Πευκακίων Ερμούπολης: Οι τελευταίες εξελίξεις – Αγωνία για τη συνέχιση των εργασιών

Του: Μάριου Βουτσίνου στο cyclades24sports.gr

Σε αναμονή εξακολουθεί να βρίσκεται το έργο επισκευής – αναβάθμισης του ανοιχτού γυμναστηρίου στα Πευκάκια Ερμούπολης, μετά την απροσδόκητη εξέλιξη και το προσωρινό μπλόκο από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Σχετική νεότερη ενημέρωση για το συγκεκριμένο έργο παρείχε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Δούναβης.

Σύμφωνα με τον κ. Αληφραγκή, παρά την απρόσμενη αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης η εργολαβία με την ανάδοχο εταιρία Ευθυμίου Πάρη & ΣΙΑ Α.Ε. εξακολουθεί να είναι ενεργή και δεν έχει διαλυθεί.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών  Υπηρεσιών ανέφερε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου υπάρχει σχετική εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων,  προκειμένου να ξεκινήσουν σωστικές ανασκαφές παρουσία αρχαιολόγου στο χώρο του γυμναστηρίου, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν και την τύχη του έργου ανάλογα με την αξία και το επίπεδο των αρχαιολογικών ευρημάτων που τυχόν να προκύψουν.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο έθεσε ο κ. Αληφραγκής ήταν αυτό της χρηματοδότησης του έργου. Πρόκειται για ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όπως είπε ο κ. Αληφραγκής, οι εμπλοκές και οι καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν θέτουν εν αμφιβόλω τη χορήγηση της κρατικής χρηματοδότησης της Γ.Γ. Αθλητισμού. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον ανάψει οριστικά το πράσινο φως για τη συνέχιση των εργασιών, η καταβολή της συνολικής οικονομικής δαπάνης ενδέχεται να επιβαρύνει αποκλειστικά το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Εν κατακλείδι κι επειδή πρόκειται για ένα από τα πλέον πολύπαθα έργα των τελευταίων δεκαετιών, είναι προτιμότερο να αναμένουμε και να παρακολουθούμε τις επίσημες εξελίξεις, παρά να κάνουμε οποιαδήποτε παρακινδυνευμένη πρόβλεψη.

Βεβαίως, ευχή όλων των φίλων του αθλητισμού στο νησί είναι η θετική έκβαση της υπόθεσης και η ομαλή εξέλιξη των εργασιών προκειμένου να αποκτήσει η Σύρος το δικό της προπονητήριο στίβου.

Check Also

Ο αγώνας της σφαιροβολίας υπό την αιγίδα και του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής

Ο αγώνας της σφαιροβολίας υπό την αιγίδα και του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ …