ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ… ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Αποτέλεσε έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Δημήτρη Παλιόπορτα αυτή την τετραετία που βρίσκεται στο τιμόνι του Φοίνικα.

Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, με ιδιαίτερη αγάπη για τη Σύρο και τον αθλητισμό της, που έχει προσφέρει χρόνο, κόπο και χρήμα για να “χτιστεί” ο Φοίνικας που ονειρευόταν ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του, της ομάδας που μας έχει δώσει αμέτρητες χαρές και μας έχει κάνει τόσο υπερήφανους αυτά τα χρόνια.
Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Αντώνη Ρούσσο, ο οποίος φέτος δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σύρου με τον συνδυασμό “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” του Γιώργου Χατζημάρκου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν 2013-2014, αλλά και της διετούς θητείας της παρούσια διοίκησης (θα γίνουν εκλογές μέσα στον Ιούνιο), ο γιατρός, όπως τον αποκαλούν όλοι στην ομάδα, μίλησε στο foinikasclub.gr. Ο αντιπρόεδρος έκανε τον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς, αλλά και αυτόν της διοίκησης που ολοκληρώνει τη θητεία της. Αναφέρθηκε στην όλη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ μίλησε και για την απόφασή του να διεκδικήσει μία θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Για την αγωνιστική χρονιά που τελείωσε
«Ο Φοίνικας Σύρου έχει καθιερωθεί στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και φέτος. Μόνο η δήλωση του προπονητή του Ολυμπιακού κ. Δημήτρη Καζάζη (ο Φοίνικας ήταν η ομάδα που μας έφτασε στα όριά μας) τα λέει όλα. Δεν σας κρύβω ότι είχαμε στο μυαλό μας την υπέρβαση και φτάσαμε πολύ κοντά στο να την πετύχουμε. Οδηγήσαμε την σειρά των ημιτελικών με τον Ολυμπιακό σε 5ο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Συμπερασματικά ήταν μία καλή χρονιά, ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες δεν επέτρεψαν να είναι ακόμα καλύτερη».

Για την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας διοίκησης και τις εκλογές που ακολουθούν
«Σαν διοίκηση είχαμε καταστρώσει ένα πλάνο από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τις τύχες του συλλόγου. Αυτό το πλάνο, σε οργανωτικό, οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο, προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε και αυτή την διετία. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές πετύχαμε, σίγουρα έγιναν λάθη και σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα σε κάποιους τομείς.

Οι εκλογές που ακολουθούν είναι κατά τη γνώμη μου οι σημαντικότερες στην ιστορία του Φοίνικα. Οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τον Φοίνικα εδώ και μία τετραετία και ειδικά ο πρόεδρος Δημήτρης Παλιόπορτας, έχουμε φτάσει στα όριά μας. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε μόνοι μας αυτή την προσπάθεια, χρειάζεται στήριξη και συμμετοχή απ’ όλους, από τους τοπικούς φορείς (Δήμο, Περιφέρεια) μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο. Η ομάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, τι θα γίνει στο μέλλον δεν είναι απόφαση μόνο της ομάδας, είναι απόφαση ολόκληρου του νησιού».

Για την τετραετία Παλιόπορτα στον Φοίνικα
«Νομίζω ότι τα επιτεύγματα της διοίκησης Παλιόπορτα μιλούν από μόνα τους. Παραλάβαμε μία ομάδα υποβιβασμένη στην Α2 και με χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και μετά από τέσσερα χρόνια την έχουμε φέρει στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ όπως είπα και προηγουμένως. Σε αγωνιστικό επίπεδο, η συμμετοχή στους τελικούς του πρωταθλήματος 2011-2012, στον τελικό του Κυπέλλου 2012-2013 και η κατάκτηση του Λιγκ Καπ 2011 είναι οι καλύτεροι μάρτυρες, επιτυχίες πρωτόγνωρες για τα δεδομένα μίας νησιωτικής ομάδας σε οποιοδήποτε άθλημα.

Οικονομικά, όπως είπα και πριν παραλάβαμε ένα σύλλογο υπερχρεωμένο και σήμερα τον παραδίδουμε καθαρό και με την καλύτερη φήμη στην αγορά του ελληνικού αθλητισμού, ένα επίτευγμα που ανήκει σχεδόν αποκλειστικά στον Δημήτρη Παλιόπορτα. Παράλληλα, έγιναν σημαντικά βήματα και σε άλλους τομείς, όπως η λειτουργία των ακαδημιών, η διοργάνωση καλοκαιρινού καμπ βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ κα. Ο μεγάλος μας καήμος, αν μπορώ να το πω έτσι, είναι το γηπεδικό πρόβλημα. Δυστυχώς η αίθουσα που αγωνίζεται η ομάδα είναι ακατάλληλη για έναν σύλλογο τέτοιου επιπέδου. Στις προσπάθειες που κάναμε σ’ αυτό τον τομέα, συναντούσαμε πάντα… τείχη μπροστά μας και μπορέσαμε να πετύχουμε ελάχιστες βελτιώσεις.

Όλα αυτά, αλλά και άλλα πολλά, μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα, ωστόσο τονίζω και πάλι ότι χρειάζεται στήριξη και συστράτευση όλων των φορέων του νησιού και όλων όσων αγαπούν αυτή την ομάδα. Επαλαμβάνω και μπορεί να γίνομαι κουραστικός, αλλά είναι πολύ σημαντικό, ότι οι αποφάσεις για το μέλλον δεν είναι αποφάσεις ομάδας, αλλά αποφάσεις ολόκληρου του νησιού».

Για την απόφαση του να εμπλακεί στην τοπική αυτοδιοίκηση
«Πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου την επιθυμία για προσφορά στα κοινά και ο συνδυασμός του Γιώργου Χατζημάρκου και του καλού μου φίλου Γιώργου Λεονταρίτη με εκφράζει απόλυτα και μου δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σ’ αυτόν τον τομέα. Κίνητρό μου είναι να βοηθήσω και γω στην προσπάθεια να κάνουμε λίγο καλύτερη τη ζωή των συμπολιτών μας σε μία εποχή δύσκολη, να δώσουμε την ευκαιρία στα νησιά μας να κάνουν βήματα προόδου και ειδικά στα νέα παιδιά να τους παρέχουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις να δραστηριοποιηθούν στον τόπο τους και να σταματήσουν να φεύγουν μακριά απ’ αυτόν.

Όσον αφορά την ομάδα του Φοίνικα, επαγγελματίας πολιτικός δεν υπήρξα ποτέ ώστε να δώσω υποσχέσεις και να καλλιεργήσω μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να στηριχθεί ο πιο πετυχημένος σύλλογος και μία από τις καλύτερες διαφημίσεις του Νοτίου Αιγαίου».

Πηγή: foinikasclub.gr

Check Also

Volley League: To πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι μεταδόσεις της 5ης αγωνιστικής

Volley League: To πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι μεταδόσεις της 5ης αγωνιστικής To πρόγραμμα, οι …