ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΓΙΩΝ

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ο Ν.Ο.Σύρου συμμετέχετε στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών

με θέμα: «Διαμόρφωση προτάσεων για τη διάσωση των παραδοσιακών σκαφών και καρνάγιων», διάρκειας 6 ωρών που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στο Μικρολίμανο.
Στην Ημερίδα μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ.Μαμίδης όπου μίλησε για τον Ταρσανά, το Καρνάγιο, τους Ναυπηγοξυλουργούς της Σύρου και τα Παραδοσιακά σκάφη.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΕΠΕΣΤ «Σε λίγο καιρό οι νέες γενιές δεν θα γνωρίζουν τίποτα για την Ελληνική Παραδοσιακή μας ναυπηγική, που παρουσιάζεται με δύο μορφές: τα παραδοσιακά σκάφη και τα παραδοσιακά καρνάγια τα οποία σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση.

Τα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη δεν ζουν μέσα από τις φωτογραφίες, ούτε στις πλατείες των Δήμων απαξιωμένα και εγκαταλελειμμένα.

Ζουν μόνο στη θάλασσα ταξιδεύοντας. Τα σκάφη αυτά είναι η ιστορία μας και η πολιτιστική μας κληρονομιά και έχουμε όλοι χρέος να τη διασώσουμε και να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Αυτό μπορεί να γίνει με τη δημιουργία πλωτών μουσείων αλλά κυρίως με τη συνέχιση της τέχνης της παραδοσιακής ναυπηγικής».

Check Also

H Aegean Regatta 2024 θα ταξιδέψει σε Κάλυμνο, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη και Ρόδο

H Aegean Regatta 2024 θα ταξιδέψει σε Κάλυμνο, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη και Ρόδο Στις υπέροχες …