Με 6 αθλητές αναχωρεί αύριο (30/10) για την Χαλκίδα ο σύλλογος taekwon do Ερμούπολης, όπου αναμένεται να πάρει
μέρος στους αγώνες για την πρόκριση στα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων. Οι αθλητές μας που θα πάρουν μέρος στους αγώνες είναι:
Νταβελάκης Δημήτρης -61kg και Σιγάλας Κωνσταντίνος 45kg στην κατηγορία 2004.
Πρίντεζης Άγγελος -53kg, Κοκολαντωνάκης Νικόλαος -57kg, Πιρπινιά Ευαγγελία -47 kg και Δεναξά Νεφέλη στην ηλικιακή κατηγορία 2001-2003.
Ο σύλλογος τάεκβοντό Σύρου εύχεται στα παιδιά καλή επιτυχία, ενώ παράλληλα ευχαριστεί το A Club που για μια ακόμη φορά στέκεται στο πλευρό τους.
Πλούσιο θέαμα στους αγώνες Kim e Liu «Ευ Αγωνίζεσθε» των Άνω Λιοσιών
Πριν από λίγες ημέρες, τα παιδιά της Σύρου είχαν πάρει μέρος στους αγώνες Kim e Liu που έγιναν στην Αθήνα και στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.
Το πλούσιο θέαμα που έδειξαν τα 1.450 παιδιά που έλαβαν μέρος από σχεδόν 200 σωματεία χαροποίησε τους πάντες, ενώ παράλληλα έφερε στο νησί μας μεγάλες επιτυχίες.
Δυο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός των παιδιών μας. Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Νταβελάκης στην κατηγορία +57kg (ηλικίας 2004) και η Μαρία Παντελή -37 kg (ηλικίας 2008). Την δεύτερη θέση πήρε ο Βασίλης Αναστασίου -45 kg (ηλικίας 2007), ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κωνσταντίνος Σιγάλας, που έχασε στις λεπτομέρειες το μετάλλιο, καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Πολύ καλή αγωνιστική παρουσία είχαν και οι Μάριος Κοσκινάς και Παναγιώτης Παντογιός.
Διοργανώτρια του θεσμού ήταν η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ), ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ).
Οι αυριανοί πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, ηλικίας 6 έως 11 ετών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια διοργάνωση που για κάποια απ` αυτά τα παιδιά, αποτέλεσε το σκαλοπάτι για τις εθνικές διοργανώσεις,
Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι, όλα τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα ότι στον αθλητισμό δεν θα πρέπει να υφίσταται ο κοινωνικός αποκλεισμός και οι διακρίσεις, φαινόμενο ιδιαίτερα οξυμένο τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Με ιδιαίτερη προσοχή και παρατεταμένο ζεστό χειροκρότημα, παρακολούθησαν την μαχητική επίδειξη παιδιών με σύνδρομο DOWN, η οποία έγινε παρουσία και του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Μιχάλη Μουρούτσου.