Είναι οριστικό: Η Άνω Σύρος επέστρεψε και επίσημα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων

Είναι οριστικό: Η Άνω Σύρος επέστρεψε και επίσημα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων

Εδώ και αρκετές εβδομάδες σας είχαμε γράψει πως η επιστροφή της ιστορικής ομάδας της Άνω Σύρου βρίσκεται πλέον στα σκαριά. Είναι πλέον γεγονός..

Όλη η γραφειοκρατική διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με την ΕΠΟ να ανάβει το «πράσινο φως», και την προσωρινή διοίκηση της Άνω Σύρου να έχει πιάσει ήδη δουλειά.

Ο Αθλητικός Όμιλος Άνω Σύρου ήταν ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα τον οικισμό της Άνω Σύρου. Είχε χρώματα το κίτρινο και το πράσινο και έμβλημα δύο κανόνια κάτω από τον ιστορικό λόφο του οικισμού. Ως έδρα χρησιμοποιούσε το Δημοτικό Γήπεδο Άνω Σύρου. Αρχικά ιδρύθηκε το 1939 (υπάρχει επίσημο καταστατικό) ενώ διέλυσε την εποχή της χούντας το 1967. Ο ιστορικός σύλλογος επανιδρύθηκε το 1981 με την δημιουργία της ΕΠΣ Κυκλάδων, ενώ για διάφορους λόγους αφανίστηκε την τελευταία 10ετία. Η στιγμή της μεγάλης επιστροφής πλέον έφτασε.

Η ομάδα έχει κατακτήσει δύο φορές το Πρωτάθλημα Κυκλάδων (1986, 2010), με συνέπεια να αγωνιστεί ισάριθμες φορές στη Δ΄ Εθνική κατηγορία.

Ο άνθρωπος που «τρέχει» το τελευταίο διάστημα όλες τις γραφειοκρατικές ενέργειες είναι ο γνωστός σε όλους μας επιχειρηματίας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μέμης Σαγκινέτος, που έχει στο πλευρό του επιχειρηματίες, φίλους της ομάδας και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που θέλουν να βοηθήσουν το νέο ξεκίνημα.

Στόχος της ομάδας είναι ο αθλητισμός και όχι ο πρωταθλητισμός. Μέσα από την ιδέα της Άνω Σύρου, στόχος της νέας ομάδας είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά, αλλά και παλαιούς παίκτες που αγαπούν την ομάδα να αγωνίζονται ξανά στο γήπεδο γι αυτήν. H ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας ανδρών.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να αγωνιστεί στην Άνω Σύρο, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6937291426 με τον Δομένικο Σαγκινέτο. 

 

Check Also

Ολοκλήρωσε την πρωινή προπόνηση και ετοιμάζεται για το ντέρμπι η Ελλάς (Φωτο)

Ολοκλήρωσε την πρωινή προπόνηση και ετοιμάζεται για το ντέρμπι η Ελλάς (Φωτο) Στην τελική ευθεία …