ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΛΟΓΩ ΓΗΠΕΔΟΥ…

Το γήπεδο Δ. Βικέλας στάθηκε εμπόδιο στο Φοίνικα και το νησί μας για μια ακόμη μεγάλη Ευρωπαϊκή συμμετοχή…

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας, οι αρμόδιοι φορείς δεν έκαναν τίποτα με το Φοίνικα να αποσύρει την συμμετοχή του από το CEV Cup της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας μας αναφέρει:
«Το ΤΑΑ Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ανακοινώνει την απόφαση της διοίκησης του συλλόγου να μην αγωνιστεί η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την προσεχή αγωνιστική σεζόν 2014-2015 και συγκεκριμένα στο CEV Cup όπου εξασφάλισε την συμμετοχή της μέσω της 4ης θέσης που κατέκτησε στην Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-2014.
Ο λόγος που οδήγησε στην απόφαση αυτή είναι η ακαταλληλότητα της έδρας της ομάδας, η οποία δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την διοργάνωση του CEV Cup, που είναι μεγαλύτερες και πιο αυστηρές σε σχέση με την διοργάνωση του Challenge Cup όπου αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Δυστυχώς, ο σύλλογος δεν μπορούσε να ζητήσει να αγωνιστεί εκ νέου στο Challenge Cup, καθώς αυτό μπορούσε να γίνει μόνο σε περίπτωση που είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Champions League και έπαιρνε κάρτας ελεύθερης συμμετοχής (wild card), όπως είχε συμβεί την αγωνιστική σεζόν 2011-2012 όπου η ομάδα τερμάτισε 2η στη Volleyleague, αλλά επειδή και πάλι δεν μπορούσε να αγωνιστεί στο Champions League λόγω του γηπέδου, πήρε μέρος στο Challenge Cup της σεζόν 2012-2013.
Η μόνη λύση θα ήταν η ομάδα να δήλωνε ως έδρα κάποιο γήπεδο της Αθήνας, ωστόσο αυτό θα ανέβαζε κατά πολύ το κόστος με τις επιπλέον μετακινήσεις και διαμονές, αλλά και η πλειοψηφία των φιλάθλων μας θα στερούταν την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αγώνες.
Ευελπιστούμε η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις επαναληπτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, όποια και αν είναι αυτή, από τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβει τα καθήκοντά της να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση του γηπέδου, ώστε να μπορέσουμε να καμαρώσουμε ξανά τον Φοίνικα να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Check Also

Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ: H μάχη της 5ης θέσης για το ευρωπαϊκό εισιτήριο – Τι προβλέπει η προκήρυξη

Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ: H μάχη της 5ης θέσης για το ευρωπαϊκό εισιτήριο – Τι προβλέπει …