ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ Α.Ο.Σ, ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΓΙΑΞ, ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΑΓΟΣ!

Στην τελική ευθεία έχουν μπει πλέον οι 3 Συριανές μας ομάδες ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο…

ΤΟΥ: ΜΑΚΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Ο Α.Ο Σύρου με τις μεταγραφικές του κινήσεις ανέβασε τον πήχη κατακόρυφα, ο Άγιαξ πάει φουλ για άνοδο, ενώ ο Πάγος για μια ακόμη χρονιά θα είναι εξίσου ανταγωνιστικός. Στις μικρές ηλικίες ο Άγιαξ πρωτοπορεί, ο Πάγος ανεβάζει το επίπεδο με την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Κ13, ενώ ο Α.Ο.Σ απογοητεύει καθώς δεν θα έχει ομάδα σε δυο κατηγορίες προκαλώντας πολλά ερωτηματικά.

Αναρωτιόμουν… η αλήθεια είναι… ποιο είναι το πιο πετυχημένο σωματείο της Σύρου την τελευταία τριετία  και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ο… Άγιαξ.

Πρόβλημα με τις μικρότερες ηλικίες του Α.Ο.Σ

Μπορεί το ανδρικό τμήμα του A.O Σύρου να είναι ο ποδοσφαιρικός «καθρέπτης» του νησιού μας και η ομάδα που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τη δούμε μια μέρα σε μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά ένα σωματείο δεν κρίνεται μόνο από αυτό. Ανδρικό, εφηβικό, παιδικό, προπαιδικό, ακαδημίες;;;…  Αμή τι άλλο στα μικρά τμήματα ο Α.Ο.Σ υστερεί και μάλιστα κατά πολύ.

Εφηβικό δεν κατέβασε, προπαιδικό δεν κατέβασε, παιδικό κατέβασε από ανάγκη (για να παίξει στο ανδρικό), ενώ οι ακαδημίες διέλυσαν. Ναι, αυτή είναι η αλήθεια και ας μου πείτε το αντίθετο. Ακαδημίες Α.Ο Σύρου δεν υπάρχουν πλέον, καθώς συγχωνευτήκαν με το Νέο ΑΟΣ και κράτησαν το όνομα του δεύτερου. Το εγχείρημα οι ακαδημίες ανήκουν στους γονείς δεν έπιασε και πλέον στον Α.Ο.Σ πρέπει να ξεκινήσουν από καινούρια αφετηρία στο κομμάτι των υποδομών. 

Δεν επιτρέπετε σωματείο σαν τον Α.Ο Σύρου να μην έχει τις δικές του ακαδημίες. Δεν διανοείτο να σκεφτεί κανείς πως η ομάδα με την πιο βαριά «φανέλα» των Κυκλάδων να μη συμμετάσχει στα μικρότερα πρωταθλήματα.  

Η αλήθεια είναι ότι τον Γιώργο Φώσκολο ποτέ δεν τον ενδιέφεραν οι υποδομές. Αυτός ήταν ο λόγος που είχε δώσει τα «κλειδιά» σε άλλους. Ποτέ δεν εισέπραξε χρήματα, ποτέ δεν ζήτησε χρήματα από την ακαδημία, αλλά και ποτέ δεν τους υποσχέθηκε πως τα μικρά παιδιά της ακαδημίας του Α.Ο.Σ θα έχουν θέση στην ανδρική ομάδα. Η «επίσημη» ακαδημία του Α.Ο Σύρου την τελευταία διετία δείχνει σύμφωνα με τις κινήσεις του Φώσκολου να είναι ο Άγιαξ. Αυτές εμπιστεύεται και δεν το λέω εγώ. Οι πράξεις το λένε. Πρίντεζης, Καρίμαλης, Μουλίδης, Γκούφας …είναι μερικές από τις φετινές προσθήκες του Α.Ο Σύρου στις θέσεις των μικρών και που όλοι προέρχονται από τον Αίαντα. Και έτσι θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια.

Στον Φώσκολο αξίζουν πολλά μπράβο που μπορεί κάθε χρόνο να κρατάει την ανδρική ομάδα σε πολύ υψηλό επίπεδο και σίγουρα αυτό είναι κάτι που όλοι του το αναγνωρίζουν. Το λάθος ήταν που δεν έφτιαξε ο ίδιος τις δικές του ακαδημίες, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν και οικονομικά την ομάδα. Δεν είναι κακό. Πολλοί σύλλογοι βγάζουν τα έξοδα τους από τις εισπράξεις των ακαδημιών. Αυτό στον Α.Ο.Σ δεν έγινε ποτέ και ίσως να είναι και ο σημαντικότερος λόγος που δεν τις στήριξε ποτέ.

Πάμε στον Πάγο τώρα…

Σε πολύ καλό δρόμο βαδίζει η ομάδα του Χρήστου Ρούσσου. Την τελευταία τριετία μετράει στην συγκομιδή της 1 τελικό κυπέλλου, ενώ στα φετινά ευχάριστα έχουμε και την συμμετοχή της ομάδας σε 2 από τις 3 κατηγορίες των μικρότερων ηλικιακά πρωταθλημάτων. Ο Πάγος εδώ και πολλά χρόνια συγκαταλέγεται μέσα στα πιο νοικοκυρεμένα σωματεία των Κυκλάδων. Με καλές παρουσίες τα τελευταία χρόνια  στο πρωτάθλημα και την φετινή παρουσία του στα πρωταθλήματα Κ13 και Κ17 δείχνει να βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Η ομάδα φέτος ακολούθησε μια πιο σφιχτή οικονομική πολιτική, αλλά παρέμεινε το ίδιο ανταγωνιστική με τα προηγούμενα χρόνια χάρη στις μεταγραφικές προσθήκες της τελευταίας στιγμής. Αν συνεχίσουν οι άνθρωποι της ομάδας να εργάζονται με το ίδιο ζήλο και με την δημιουργία… ίσως μιας δικιάς της ακαδημίας  δεν αποκλείεται μελλοντικά να πάει και για μεγαλύτερα πράγματα…

Κλείνουμε με τον Άγιαξ… που κατά τη γνώμη μου είναι ο νικητής της τελευταίας τριετίας όσον αφορά τις επιτυχίες ενός ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ανδρική ομάδα έχει και που μάλιστα στέφτηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων πριν από 2 χρόνια. Φέτος  αγωνίζεται στην Β κατηγορία, καθώς πέρσι «θυσιάστηκε» προς όφελος  του Συριανού ποδοσφαίρου, δίνοντας όλη την ομάδα στον Α.Ο.Σ, που οικονομικά ήταν πιο έτοιμος για την Γ Εθνική. Παρόλα αυτά φέτος πραγματοποίησε καλές μεταγραφές και η επιστροφή του πλέον είναι θέμα χρόνου.  

ΑΓΙΑΞ: Είναι ο καλύτερος γιατί έχει τα πάντα…

Εφηβική ομάδα έχει, παιδική ομάδα έχει, προπαιδική ομάδα έχει, ακαδημίες έχει… και το σημαντικότερο απ΄όλα με πάμπολλους τίτλους (Πανκυκλαδικό, Hermes, Youth League) σε όλα τα προ αναφερθέν τμήματα, πρωτάθλημα σε παιδικό, πρωτάθλημα σε εφηβικό και παίκτες με παρουσίες σε περιφερειακές ομάδες. Μέσα στα πολλά τρόπαια και τις ατομικές διακρίσεις που έχει πλέον ο Άιαντας στα τμήματα των ακαδημιών, ήρθαν να προστεθούν και οι μεταγραφές των Φουάση, Σταφυλά, Κουκούλη και  Καφτηράνη σε ομάδες τις σούπερ λιγκ, σαν τον καλύτερο επίλογο της δουλειάς που γίνεται την τελευταία τριετία. Η ομάδα έχει στις τάξεις της 7 προπονητές και περισσότερα από 130 παιδιά την εφετινή χρονιά.

Και για να μην υποτιμήσουμε και τα άλλα τμήματα, στον Άγιαξ έχουν και ποδήλατα, καθώς από πέρσι είναι πλέον ενεργό και το τμήμα της ποδηλασίας.

Check Also

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα αγώνων (8-12/5)

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα αγώνων (8-12/5) Μετά τις διακοπές του Πάσχα, συνεχίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα …