Επανέναρξη δραστηριοτήτων για τον Σύλλογο Σκακιστών Σύρου

Ο Σεπτέμβριος σημαίνει… δράση για τον Σύλλογο Σκακιστών Σύρου που αρχίζει την νέα αγωνιστική χρονιά με διαγωνισμό λύσης προβλημάτων…

Επανέναρξη δραστηριοτήτων σήμανε ο Σεπτέμβριος για τον Σύλλογο Σκακιστών Σύρου, που αρχίζει την νέα αγωνιστική χρονιά με διαγωνισμό λύσης προβλημάτων.

Το συριανό σωματείο συμμετέχει ως εξεταστικό κέντρο στο 1ο Κύπελλο Ζάππας την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 11:00, όπως ακριβώς συμμετείχε και στα τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα έως τώρα για το 2014, 2015 και 2016.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που απευθύνεται τόσο σε έμπειρους λύτες όσο και σε σκακιστές που ελάχιστα ή και καθόλου έχουν ασχοληθεί με τα σκακιστικά προβλήματα, ενώ θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές ελληνικές πόλεις, με κοινά θέματα και ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού.

Στο διαγωνισμό θα δοθούν προς λύση 12 προβλήματα και οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να λύσουν όσο περισσότερα μπορέσουν μέσα στο χρόνο των 2,5 ωρών. Τα μισά προβλήματα έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να είναι επιλύσιμα ακόμη και από άπειρους, ενώ τα άλλα μισά είναι επιπέδου διεθνών διαγωνισμών.

Τα προβλήματα μοιράζονται τυπωμένα σε διαγράμματα. Ο κάθε λύτης τοποθετεί τιςθέσεις στη σκακιέρα που του δίνεται και προσπαθεί να βρει τις λύσεις μετακινώντας, αν θέλει, τα κομμάτια. Έπειτα καταγράφει τις απαντήσεις σε ένα ειδικό φύλλο. Η βαθμολογία των λυτών θα δημοσιευτεί από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία μετά από την διόρθωση των απαντήσεων και σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Στον 1ο Κύπελλο Ζάππα συμμετέχουν οι ακόλουθες πόλεις: Αθήνα (Αιγάλεω) , Πάτρα, Ικαρία, Σύρος, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Πρέβεζα, Κοζάνη, Σάμος και Δράμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ 6937313878 και στο email slowhand@otenet.gr .

Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στο εντευκτήριο του Συλλόγου Ηπειρωτών, Αφροδίτης 2, Ερμούπολη. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά θα τηρηθεί αυστηρώς η ώρα έναρξης και λήξης.

Σ.Σ.Σύρου

Πηγή :
cyclades24.gr

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/2): Τα βλέμματα στη Λιβαδειά

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/2): Τα βλέμματα στη Λιβαδειά Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα …