Επανέρχεται το μεταφορικό ισοδύναμο

Επανέρχεται το μεταφορικό ισοδύναμο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του cyclades24.gr μέσω Facebook ξαναπαίρνει μπρος μετά από 6 μήνες απραξίας, το Μεταφορικό Ισοδύναμο καταθέτοντας τα χρήματα για το κόστος των μετακινήσεων εκατοντάδων νησιωτών που περίμεναν υπομονετικά να τα εισπράξουν από τον Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς.

Όπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησε από την αρχή της εβδομάδας, σε σταδιακή καταβολή των οφειλόμενων του μέτρου στους δικαιούχους τους, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα. Σε αυτή την ευχάριστη εξέλιξη, αποφασιστικής σημασίας υπήρξε η πίεση που ασκήθηκε από την ομάδα «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου» που δημιούργησε στις αρχές Ιουνίου, στο Facebook, ο συριανός Χάρης Βεκρής.

Η ομάδα που έχει στόχο της τη στήριξη του Μεταφορικού Ισοδύναμου, μέσα σε λιγότερο από δύο βδομάδες έχει ξεπεράσει τα 8.500 μέλη, τα οποία προέρχονται από όλα τα νησιά Ελλάδας.

Με έξυπνα μουσικά βιντεάκια και μηνύματα που επιμελήθηκε ο Χάρης Βεκρής, το θέμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου επανήλθε – μετά από καιρό – στη δημοσιότητα μέσω Facebook. Οι εξελίξεις δείχνουν να δικαιώνουν τη διαδικτυακή πρωτοβουλία των νησιωτών, όμως ανεξάρτητα από το θέμα της καταβολής των οφειλόμενων στους δικαιούχους τους, η ομάδα θα συνεχίσει να στηρίζει το μέτρο, ως ένα δυναμικό «παρατηρητήριο» της εφαρμογής του.

Check Also

61ο Ράλλυ Αιγαίου: Σάλπαρε για τον Φοίνικα Σύρου με «ναυμαχίες» boat to boat

61ο Ράλλυ Αιγαίου: Σάλπαρε για τον Φοίνικα Σύρου με «ναυμαχίες» boat to boat Πλώρη για …