ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΝΑ

Εκτός από το κλειστό γυμναστήριο του Βόλεϊ, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός

επισκέφτηκαν και τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τον αθλητισμό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων…
Του Σταμάτη Καλυμιώτη
Η 5η Φεβρουαρίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ημέρα χαράς κι ελπίδας για τον αθλητισμό της Σύρου. Όχι γιατί κάποια ομάδα του νησιού κατέκτησε έναν τίτλο, αλλά γιατί οι εξαγγελίες που έγιναν κάνουν όλους όσοι ασχολούνται, είτε ενεργά είτε απλά ως φίλαθλοι με τον αθλητισμό να αισιοδοξούν για ένα καλύτερο αύριο.


Με βάση λοιπόν τα όσα είπαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός δρομολογούνται εξελίξεις στην κατασκευή γηπέδων βόλεϊ, μπάσκετ αλλά και ποδοσφαίρου. Οι τρεις άντρες επισκέφτηκαν το αθλητικό κέντρο της Σύρου προκειμένου να διαπιστώσουν την… τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις στο πλαίσιο των όσων είχαν ήδη ανακοινωθεί περί εργασιών στη Β’ αίθουσα, όπου αγωνίζεται ο Φοίνικας.

«Ήρθαμε με τη διοίκηση της Περιφέρειας προκειμένου να δούμε ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν» τόνισε ο Γιώργος Μαραγκός για να συμπληρώσει: «Με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες είδαμε τις δυο κλειστές αίθουσες και διαπιστώσαμε τις αδυναμίες που υπάρχουν. Συμφωνήσαμε λοιπόν με την Περιφέρεια να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις βελτίωσης και από εκεί και πέρα στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια μια μελέτη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου. Ήδη υπάρχει μια έτοιμη για γήπεδο ποδοσφαίρου και θα προστεθούν άλλες δυο για γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. Χρειάζεται αυτή την παρέμβαση το νησί μας και δεν μπορούμε να μένουμε σε λύσεις προσωρινές. Το ζητούμενο για μένα είναι η χωροθέτηση μια ολοκληρωμένης αθλητικής υποδομής σε ένα σημείο που να αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης. Ευχαριστώ και πάλι τους κ. Χατζημάρκο και Λεονταρίτη που δείχνουν με πράξεις ότι είναι κοντά στον αθλητισμό της Περιφέρειας αλλά και στη Σύρο».

Από την πλευρά της Περιφέρειας ο κ. Χατζημάρκος αφού χαρακτήρισε τις υποδομές ξεπερασμένες και… τραυματισμένες τόνισε: «Η ευθύνη μας δεν είναι να διαχειριστούμε τα λάθη του παρελθόντος συντηρώντας τα, αλλά να δώσουμε την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Στη Σύρο λοιπόν ο σχεδιασμός είναι ευρύτερος. Δεν είναι απλά τοπικός όπως σε άλλα νησιά, αλλά υπερτοπικός. Διότι οι Κυκλάδες πρέπει να κάποιο σημείο τους και αυτό είναι προφανώς η πρωτεύουσά τους, να σηκώσουν διοργανώσεις σε εθνικό ή και διεθνές επίπεδο. Να θεωρήσετε δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε στον σχεδιασμό όλων αυτών που χρειάζονται και όταν έρθει η κατάλληλη ώρα θα αναζητήσουμε και την πηγή της χρηματοδότησης. Πρώτα χρειάζεται όμως να είμαστε έτοιμοι από πλευράς μελετών και αυτό θα το αναλάβει η Περιφέρεια. Έχουμε μάλιστα ήδη εγκεκριμένους κωδικούς γι’ αυτό και μπορεί μάλιστα να μην χρειαστεί να περάσει καν από Περιφερειακό Συμβούλιο η απόφαση για την πραγματοποίηση της μελέτης». Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης επισήμανε: «Αυτό που γίνεται είναι πολύ σημαντικό γιατί αφορά τη νεολαία του νησιού, αλλά και γιατί δεν είναι μια προεκλογική εξαγγελία. Χωρίς πολλά λόγια και με πολλή δουλειά πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να αποδώσουμε στην τοπική κοινωνία και στην Περιφέρεια ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο».

 

Αυτοψία και στο Μάννα
Στη συνέχεια περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης μετέβησαν στη θέση Ροζιά στο Μάννα ώστε να διαπιστώσουν τις ατέλειες που υπάρχουν σε όλο το μήκος του δρόμου σ’ ένα σημείο που έχει αναδειχθεί σε πρωταθλητή των… τροχαίων.
Ο περιφερειάρχης μάλιστα διαπίστωσε την ανάποδη κλίση που υπάρχει σε επικίνδυνη στροφή, ενώ ενημερώθηκε για τα έργα που προβλέπεται να γίνουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

 

Πηγή: logotypos.gr

Check Also

«Ματσάρα» στη Σύρο με νικητή τον Πάγο στο τοπικό ντέρμπι

Ματσάρα στη Σύρο με νικητή τον Πάγο στο τοπικό ντέρμπι… Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε την Κυριακή …