ΕΠΣΚ: Δυο κατηγορίες από 8 ομάδες και πάνω…

ΕΠΣΚ: Δυο κατηγορίες από 8 ομάδες και πάνω…

Του: Μάκη Πρίντεζη

Στην ετήσια Γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων θα αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2020-21. Μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης  να δήλωσε στην εκπομπή μας (Αρχίζει το ματς») πως στόχος είναι οι δυο κατηγορίες (σε δύο ομίλους η Β κατηγορία), ωστόσο από από τις ομάδες θα εξαρτηθεί ο τρόπος λειτουργίας του νέου πρωταθλήματος.

Στην ετήσια γενική συνέλευση που θα γίνει αρχές Ιουλίου (μέχρι 7 Ιουλίου σε Πάρο ή Νάξο), τα σωματεία όπως κάθε χρόνο θα περάσουν τις σκέψεις τους ενόψει της νέας χρονιάς. Θεωρείτε πλέον δεδομένο πως αν βρεθούν 8 ομάδες που δηλώσουν κανονικά στην Α κατηγορία, τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά σε δυο κατηγορίες. Αυτό είναι άλλωστε το πιο σωστό, δίνοντας σε όλες τις ομάδες την ευκαιρία να αγωνίζονται μέχρι τέλους, έχοντας σχεδόν όλες το ανάλογο βαθμολογικό κίνητρο (κάποιες για διάκριση, κάποιες για την σωτηρία, κάποιες άλλες για την άνοδο).

Αν όμως δεν συμπληρώνονται 8  ομάδες που θα επιθυμούν την Α κατηγορία, θεωρείται βέβαιο πως το πρωτάθλημα θα γυρίσει ξανά στο παλαιό μοντέλο με τους 3 ομίλους της Α κατηγορίας και αγώνες Β φάσης για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ενδιαφέρον μοντέλο πρωταθλήματος και αυτό για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ωστόσο το ίδιο δεν θα συμβεί για τις ομάδες που δεν θα στοχεύουν στην διάκριση.

Εντός λίγων εβδομάδων θα ξέρουμε…

Check Also

Αυτοκτόνησε στο 94΄ η Ελλάς των 20 ευκαιριών

Αυτοκτόνησε στο 94΄ η Ελλάς των 20 ευκαιριών Η Ελλάς Σύρου αν καιν είχε περισσότερες …