Πένθος στον ελληνικό στίβο

Η ειδική αναγνώριση «αγκάθι» για τα μόρια των αθλητών

Η ειδική αναγνώριση «αγκάθι» για τα μόρια των αθλητών

Η διεξαγωγή των αγώνων που δίνουν μόρια στους αθλητές και τις αθλήτριες για την εισαγωγή τους στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, αποτέλεσε προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

Ο υφυπουργός αθλητισμού στις δηλώσεις του για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, ξεκίνησε από τη μοριοδότηση και τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Από την άλλη στον ΣΕΓΑΣ, δια στόματος του προέδρου του, Κώστα Παναγόπουλου στην τηλεδιάσκεψη με τους αθλητές, εξέφρασε τη βούληση να μη γίνουν αγώνα κάτω από την κατηγορία Κ20. Βέβαια αυτό άλλαξε αργότερα κατόπιν πιέσεων των προπονητών κυρίως και ο ΣΕΓΑΣ έβαλε κανονικά στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Υπάρχει όμως ένα «αλλά».

Δεν αρκεί ο αθλητής ή η αθλήτρια να καταλάβουν θέση που μοριοδοτείται. Θα πρέπει το σωματείο με το οποίο αγωνίζονται να έχει ειδική αθλητική αναγνώριση. Στις προηγούμενες διοργανώσεις, υπήρξαν περιπτώσεις αθλητών που έχασαν τα μόρια γιατί αγνοούσαν ότι το σωματείο τους δεν είχε ειδική αθλητική αναγνώριση.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 38 του Ν. 4115/2013: «…ο αριθμός των σωματείων περί διακρίσεων που κατακτήθηκαν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα με το αθλητικό σωματείο και η κατά τις κείμενες διατάξεις αθλητική του αναγνώριση (τόσο του σωματείου με το οποίο διακρίθηκε ο αθλητής όσο και των σωματείων που εμφανίζονται στην τελική κατάταξη)» που σημαίνει πως όλα τα σωματεία που θα συμμετάσχουν (από τη στιγμή που ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει πανελλήνια πρωταθλήματα με απευθείας τελικούς και τελικές σειρές) στους αγώνες, θα πρέπει να έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση.

Την προσοχή στα σωματεία επέστησε και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ σε προσωπική του επιστολή παρακινώντας όσα δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση, να προχωρήσουν στην απόκτηση της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportsfeed, ο αριθμός των σωματείων του ΣΕΓΑΣ που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση είναι μεγάλος και ξεπερνά το 30%. Τυπικά, εκτός από την απώλεια των μορίων για τους αθλητές, αυτές τα σωματεία δεν έχουν ούτε δικαίωμα ψήφου. Τυπικά…

 

Πηγή :
sportsfeed.gr

Check Also

Δρομείς Σύρου: Συνάντηση με Περιφέρεια, Δήμο, Κοινότητα Βάρης και αναμνηστική πλακέτα σε Λεονταρίτη

Δρομείς Σύρου: Συνάντηση με Περιφέρεια, Δήμο, Κοινότητα Βάρης και αναμνηστική πλακέτα σε Λεονταρίτη Πριν από …