Βόλεϊ: Η ΕΡΤ επέστρεψε το τιμολόγιο της τελευταίας δόσης των 50.000 Ευρώ

Απώλεια για την ΕΟΠΕ: Η ΕΡΤ της επέστρεψε το τιμολόγιο της τελευταίας δόσης των 50.000 Ευρώ

Μία ακόμα μεγάλη οικονομική ζημία γράφει στο ενεργητικό της η ΕΟΠΕ σε μία στιγμή που αναζητά πόρους για να ανταποκριθεί στις διακανονισμένες οικονομικές υποχρεώσεις από τις χρήσεις προηγούμενων διοίκησεων αλλά και των υπολοίπων λειτουργικών υποχρεώσεων της.

Μία ημέρα μετά την απόφαση της ομοσπονδίας να κλείσει την αγωνιστική περίοδο σε όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα και ειδικά στην Volley League γυναικών η ΕΡΤ Α.Ε. της επέστρεψε το τιμολόγιο της τρίτης δόσης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2019-20. Το ποσό είναι 50.000 Ευρώ. Η ΕΟΠΕ είχε κόψει το τιμολόγιο και το είχε αποστείλει εγκαίρως αλλά η Δημόσια Τηλεόραση αρνήθηκε να το πληρώσει καθώς λόγω της διακοπής των πρωταθλήματων δεν υπήρχαν και μεταδόσεις. Στην ΕΟΠΕ υπήρχε η ελπίδα πως τουλάχιστον θα καταβάλονταν ένα μέρος της δόσης και πλέον ο Γιώργος Καραμπέτσος και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της ομοσπονδίας αναζητούν έσοδα που θα καλύψουν τη νέα μεγάλη τρύπα που δημιουργείται στον προυπολογισμό ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Εθνικών ομάδων αλλά και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σε ανάλογη θέση βρίσκεται και η ΕΣΑΠ η οποία εφόσον διακόψει το πρωτάθλημα (με ή χωρίς πρωταθλητή) δεν θα εισπράξει τα 120.000 Ευρώ από την ΕΡΤ Α.Ε. και θα βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο για τα λειτουργικά της και την διαιτησία. Εφόσον συνεχίσει και ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα η ΕΣΑΠ θα απαιτήσει από την ΕΡΤ να τηρήσει τους όρους του μεταξύ τους συμβολαίου αλλά ακόμα όλα αυτά είναι στον αέρα καθώς δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Πηγή: volleynews.gr

Check Also

Ανανέωσε με το Φοίνικα Σύρου ο Άκης Ασπιώτης

Ανανέωσε με το Φοίνικα Σύρου ο Άκης Ασπιώτης Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 23-24 το …