Η κουβέντα της ΕΠΟ για την Γ Εθνική, τα rapid test και το τοπικό πρωτάθλημα

Η κουβέντα της ΕΠΟ για την Γ Εθνική, τα rapid test και το τοπικό πρωτάθλημα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε και μέσα από τις κουβέντες συμπεριελήφθη και το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Αυτό που προκύπτει είναι πως υπήρξε εισήγηση για έναρξη πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου παράλληλα με την Football League,με το φινάλε των αγώνων να δρομολογείται για το τέλος του Ιουνίου (ίσως και αρχές Ιουλίου).

Επιπλέον, η Ε.Ε της ΕΠΟ σκέφτεται για όσες ομάδες της Γ’ Εθνικής αποχωρήσουν οικειοθελώς από το πρωτάθλημα να μην προβεί σε κυρώσεις προστίμων ή αφαίρεσης βαθμών, αλλά θα υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα κάθε ένωσης.

Τι γίνεται όμως με τα τοπικά πρωταθλήματα; Η αλήθεια είναι πως κουβέντα δεν έγινε γι αυτό. Η ΕΠΟ είναι σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και τη ΓΓΑ, προκειμένου να αναλάβουν οι δήμοι και περιφέρειες το κόστος των rapid test στην Γ Εθνική και άγνωστο ως τώρα είναι αν θα συμβεί το ίδιο και στα τοπικά πρωταθλήματα. Με δεδομένο πως θα υποβιβάζονται ομάδες από την Γ Εθνική κατηγορία, τότε επιβάλλονται οι πρωταθλητές των Ενώσεων που θα βγαίνουν με κάθε τρόπο (ανάλογα την μορφή πρωταθλήματος) να συμπληρώσουν τις θέσεις των ομάδων στην Γ Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Σε περίπτωση που δεν διεξαχθούν τα τοπικά πρωταθλήματα (αδυναμία Δήμων π.χ να αναλάβουν το κόστος των τεστ, τότε δεν θα συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα και τη νέα χρονιά θα υπάρξει ξανά αναδιάρθρωση κατηγοριών με λιγότερες ομάδες στις 4 πρώτες κατηγορίες.

Τίποτα ως τώρα δεν είναι επίσημο, με τις ενώσεις αλλά και τις ομάδες να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τις αποφάσεις.

Check Also

Επανέρχεται το θέμα της αναστολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων!

Επανέρχεται το θέμα της αναστολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων! Με ένα tweet ο υφυπουργός κάνει γνωστό …