Η μακέτα του γηπέδου του Πάγου και η δήλωση Λεονταρίτη

Η μακέτα του γηπέδου του Πάγου και η δήλωση Λεονταρίτη

Λίγες ώρες μετά την έγκριση της μελέτης, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επισκευή στο γήπεδο του Πάγου στη Σύρο, γνωστοποιήθηκε και το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο αναγράφονται επ’ ακριβώς οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην αθλητική εγκατάσταση, με τον κ. Γιώργο Λεονταρίτη να τονίζει πως “παραμένουμε πιστοί στην τήρηση των δεσμεύσεών μας».

Το σχετικό δελτίο τύπου:

Ακόμη μια πολύ σημαντική παρέμβαση στο χώρο των αθλητικών υποδομών που έρχεται να καλύψει το υφιστάμενο κενό πρόκειται να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή και αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Πάγου, έργο το οποίο κρίνεται απαραίτητο, δεδομένου ότι στη Σύρο, ένα νησί με συνολικό πληθυσμό 25.000 κατοίκους, λειτουργεί μόνο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 11Χ11 με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύ μεγάλα προβλήματα σε ό, τι αφορά τις ώρες των προπονήσεων και τη δυνατότητα διεξαγωγής των επίσημων αγώνων.

Στην αθλητική εγκατάσταση θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες :

  1. Ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του οποίου οι νέες διαστάσεις θα είναι 105μ. μήκος και 60μ. πλάτος
  2. Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα 5ης γενιάς στον αγωνιστικό χώρο καθώς και 1,5μ. πέριξ αυτού
  3. Κατασκευή υπόγειου συστήματος αποστράγγισης του γηπέδου
  4. Τοποθέτηση νέας περίφραξης
  5. Συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων (αποδυτήριων και κυλικείου)
  6. Κατασκευή εξέδρας φιλοξενίας φιλάθλων
  7. Τοποθέτηση 6 πυλώνων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου με προβολείς LED που θα καταστήσουν πλήρως λειτουργικό το χώρο για τη διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Υπεύθυνος Αθλητισμού κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά με την υλοποίηση του αθλητικού έργου :

«Μετατρέπουμε μια παλιά εγκαταλελειμμένη αθλητική εγκατάσταση (η οποία αδιαμφισβήτητα έχει αφήσει το δικό της ιστορικό αποτύπωμα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των Κυκλάδων) σε ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο το πάγιο και δίκαιο αίτημα της ποδοσφαιρικής κοινότητας του νησιού.

Παραμένουμε πιστοί στην τήρηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στα ποδοσφαιρικά σωματεία αλλά και στη νεολαία μας.»

 

 

Check Also

Ανακοίνωση Α.Ο Πάγου

Ανακοίνωση Α.Ο Πάγου, μέσα από την οποία η οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα Φελουτζή ευχαριστεί την …