Η Volley League ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στο παγκόσμιο βόλεϊ

Η Volley League ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στο παγκόσμιο βόλεϊ

H αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή των ημιτελικών και τελικών των πλέι οφ του πρωταθλήματος Volley League 2019-20 στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων έχει ξεκινήσει.
Το ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα θα είναι το μόνο στο παγκόσμιο βόλεϊ που θα ολοκληρώσει αγωνιστικά τη σεζόν 2019-20 και το μόνο ομαδικό άθλημα κλειστού χώρου που ο πρωταθλητής θα κριθεί εντός του αγωνιστικού χώρου. Η ΕΣΑΠ συνεχίζει την δύσκολη πορεία της σε αχαρτογράφητα νερά αλλά με πυξίδα το συμφέρον του ελληνικού βόλεϊ.

Με παρακαταθήκη τις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας εν μέσω της πανδημίας, τα λιγοστά κρούσματα covid-19 και την ελεγχόμενη κατάσταση από τις ελληνικές αρχές η ΕΣΑΠ προχωράει βήμα βήμα την υλοποίηση του προγράμματος των ημιτελικών και τελικών πλέι οφ για να αναδειχτεί ο πρωταθλητής της σεζόν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τη συμπαράσταση της αθλητικής ηγεσίας (υφυπουργείο αθλητισμού και ΓΓΑ), της Δημόσιας τηλεόρασης, της ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ), των χορηγών και υποστηρικτών, των αθλητών, των προπονητών, των παραγόντων των συλλόγων μελών της ΕΣΑΠ, των διαιτητών, των εκπροσώπων του Τύπου, των υγειονομικών αρχών, της Περιφέρειας Αττικής, της διοίκησης του ΟΑΚΑ, της διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ. και όλων των συντελεστών του πρωτότυπου και δύσκολου εγχειρήματος η ΕΣΑΠ, η ΕΟΠΕ και το ελληνικό βόλεϊ είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία.

Το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου στην κεντρική σάλα του Ο.Α.Κ.Α. θα αρχίσουν οι εργασίες τοποθέτησης του ειδικού δαπέδου ταραφλέξ αλλά και των στηλοβατών του φιλέ. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της μεγαλύτερης κλειστής αθλητικής εγκατάστασης που θα φιλοξενήσει αγώνες βόλεϊ και η πρώτη που θα φιλοξενήσει αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος. Η πρώτη φορά που το Ο.Α.Κ.Α. άνοιξε τις πόρτες του στο βόλεϊ ήταν το 2009 για τις ανάγκες του φάιναλ-4 του CEV Cup με την συμμετοχή του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» τότε είχαν νικήσει το Κούνεο στον ημιτελικό και είχαν χάσει την κούπα στον τελικό από την Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ (Ρωσία).

Δυστυχώς λόγω των περιορισμών που θέτουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους εφετινούς αγώνες δεν θα υπάρχουν θεατές. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο σε κάθε αγώνα θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο ΟΑΚΑ αυστηρά 130 άτομα συμπεριλαμβανομένων των αποστολών των ομάδων, των διαιτητών, των δημοσιογράφων, των φωτογράφων, των τεχνικών της δημόσιας τηλεόρασης, των στελεχών της διοργανώτριας αρχής, των στελεχών των υγειονομικών επιτροπών, επισήμων και εκπροσώπων των διαγωνιζομένων ομάδων αλλά και φορέων του αθλήματος.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ. Υπενθυμίζεται πως η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 2 νίκες.

Η έδρα θα είναι κοινή για όλες τις ομάδες και θα είναι το Ο.Α.Κ.Α. – Η πρόκριση κρίνεται στις 2 νίκες  – Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την Ε.Ρ.Τ:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΤΩΝ PLAY OFF
Α΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 – 1ος Αγώνας
Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 – 1ος Αγώνας
Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 17.00 (Ε.Ρ.Τ.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.
Β΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 – 2ος Αγώνας
Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 – 2ος Αγώνας
Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.
Γ΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (εφόσον χρειαστούν)
Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 – 3ος Αγώνας
Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 17.15 (Ε.Ρ.Τ.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 – 3ος Αγώνας
Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.

Check Also

Ανακοίνωση Φοίνικα Σύρου

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων και με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η …