Θρήνος στο παγκόσμιο βόλεϊ: Πέθαναν δύο μεγάλες δόξες του ιταλικού βόλεϊ [vids]

Θρήνος στο παγκόσμιο βόλεϊ: Πέθαναν δύο μεγάλες δόξες του ιταλικού βόλεϊ [vids]

Θρήνος στο παγκόσμιο βόλεϊ: Πέθαναν δύο μεγάλες δόξες του ιταλικού βόλεϊ [vids]

Του: Κώστα Ασημακόπουλου

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Μικέλε Πασινάτο και ο προπονητής Πιέτρο Μολντούτσι.

Το παγκόσμιο και ιταλικό βόλεϊ πενθεί δύο μεγάλες δόξες του και μάλιστα ο ένας ταύτισε τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του με την Ελλάδα και το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Μικέλε Πασινάτο παγκόσμιος πρωταθλητής το 1998 και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Μάλιστα το 1995 κατέκτησε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ΣΕΦ όντας μέλος της ομάδας θαύμα του Χούλιο Βελάσκο που απολαύσαμε. Εφυγε από τη ζωή στις 5 Απριλίου και σε ηλικία μόλις 52 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο Πασινάτο ήταν 256 φορές διεθνής με την Εθνική Ιταλίας. Κατέκτησε με την Εθνική Ιταλίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998 στο Τόκιο και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματος του 1993 στο Τουρκού της Φινλανδίας και του 1995 στην Αθήνα. Τα προσωνύμια του ήταν «Πάσο» και «Μίκι».

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστός και ο θάνατος – επίσης από την επάρατο νόσο – ο Πιέτρο Μολντούτσι.

Ο έμπειρος Ιταλός προπονητής ένα φεγγάρι υπήρξε και υποψήφιος για να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό.

Ο Μολντούτσι ανέδειξε τη Ρόμα και υπήρξε ακόμα προπονητής της Ραβένα, της Πάρμα και της Λατίνα. Τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητής σε ομάδες της Ισπανίας παλεύοντας μάλιστα με τον καρκίνο. Γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1955 στην Τσέρβια της Εμίλια Ρομάνια και «έφυγε» στις 5 Απριλίου 2021.

Πηγή :
volley.sports3.gr

Check Also

«Στέλνουν»… τον Γιούρισιτς στη Ρωσία

«Στέλνουν»… τον Γιούρισιτς στη Ρωσία Στη Ρωσία και στον πάγκο της Κούζμπας Κεμέροβο του Ιβάν …