ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ…

Τα παιχνίδια που ξεκίνησαν, αυτά που έρχονται, η φανέλα του Α.Ο.Σ που εντυπωσίασε, ο Χούρος και το Youth League που εξελίσσεται σε κάτι μεγάλο…

 

ΤΟΥ: ΜΑΚΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι επίσημες υποχρεώσεις των διοργανώσεων της ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς είχαν θέαμα, σασπένς, διαμαρτυρίες, παράταση και πάνω απ όλα 31 γκολ σε 6 παιχνίδια.

Μέσο όρο 5.1 γκολ ανα παιχνίδι δηλαδή, σε μια διοργάνωση που όπως είναι γνωστό, οι ομάδες ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους χωρίς πολλά φιλικά παιχνίδια και σχεδόν ανέτοιμες.

Τέσσερα παιχνίδια κρίθηκαν στο «νήμα» (Πανσιφναϊκός-Άγιαξ 1-2, Α.Ο Πάγου-Α.Ο Μυκόνου 1-3 παράταση, Καρτεράδος-ΠΑΣΝ 4-3 και Πανναξιακός-Α.Ο Πάρου 2-1), ενώ άλλα δυο με χαρακτηριστική ευκολία (Α.Ο.Σ-Ανδρος 6-0 και Μήλος-Άνω Μερά 6-2) και τα πρώτα δείγματα είναι πλέον θετικά. Όλοι σκόραραν πλην του Ανδριακού και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το Σαββατοκύριακο έχουμε τα παιχνίδια της 2ης φάσης του Κυπέλλου.

Να περάσουμε στις δικές μας ομάδες, αυτές της Σύρου που για μια ακόμη χρονιά καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να είναι ανταγωνιστικές σε πρωτάθλημα και κύπελλο Κυκλάδων.

«Ποδαρικό» στις επίσημες διοργανώσεις έκανε ο Άγιαξ…

που το πρωινό της Τρίτης (22/9), νίκησε στη Σίφνο και πήρε πανάξια την πρόκριση για την επόμενη φάση. Η «αρμάδα» του Γιώργου Ρούσσου έκανε την έκπληξη και έκλεψε τη νίκη στις καθυστερήσεις, σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την «μπουγάδα» από πιο νωρίς. Λέω έκπληξη, γιατί πολύ απλά όταν μια ομάδα Β κατηγορίας αποκλείσει ομάδα Α κατηγορίας και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» της… θεωρείται έκπληξη. Έστω και αν ο Αίαντας έχει παίκτες που αξίζουν να αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία, έστω και αν ο Αίαντας σε όλα… είναι καλύτερος του Πανσιφναϊκού.

Περνάμε στον Πάγο…

Το είχαμε πει από την αρχή της σεζόν πως η ομάδα του Ηλία Ξενικάκη θα είναι ανταγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα και το απέδειξε με το καλημέρα. Ηττήθηκε από μια ομάδα που στοχεύει καθαρά στο πρωτάθλημα, ενώ για να λυγίσει χρειάστηκε και ο «extra» χρόνος της παράτασης. Η Μύκονος είναι καλύτερη ομάδα και θα μπορούσε να έχει φύγει με τη νίκη από πιο νωρίς, αλλά ο Πάγος αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» μέχρι το φινάλε. Σίγουρα η ομάδα του Πάγου έχει «ταβάνι» στους φετινούς στόχους του, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα παλέψει όλα τα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, κυρίως αυτά στο γήπεδο του.

Πάμε… και στον Α.Ο.Σ

Σίγουρα το παιχνίδι του Σαββάτου δεν χρίζει κριτικής. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι μεγάλη και το μόνο που χρειάστηκε η ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη ήταν να πατήσει ελαφρά το «γκάζι» για την πρόκριση. Η ομάδα είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές και το μόνο που χρειάζεται είναι ο απαιτούμενος χρόνος για να δέσει το καινούριο σύνολο.

Βέβαια πλήρης σε όλες τις γραμμές το λέω εγώ… γιατί ο Γιώργος Φώσκολος εξακολουθεί να πιστεύει πως η ομάδα του χρειάζεται περεταίρω ενίσχυση για να πετύχει τους στόχους της. Και ενώ οι μεταγραφές έδειχναν να τελειώνουν, ο πρόεδρος του Α.Ο.Σ σαν «μεταγραφικός φαταούλας» έκανε κρούση στον Γιάννη Χούρο για να έρθει στην ομάδα του. Ότι κινείτε το θέλει στην ομάδα του αυτός ο άνθρωπος. Από Άγιαξ πήρε, από Πάγο πήρε, από την Αθήνα πήρε, από τα γύρο νησιά πήρε… Μόνο από τις ομάδες μπάσκετ του νησιού δεν έχει ψωνίσει ακόμη για να μείνει με την ικανοποίηση ότι είναι το κουμάντο του νησιού μας.

Βέβαια για να μη τον παρεξηγούμε… στην περίπτωση Χούρου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευγενικός. Τζέντλεμαν… Ιππότης…

 Οι πληροφορίες μου αναφέρουν πως θα ζητήσει «πακέτο» Χούρο-Σαμιωτάκη αλλά θα προτείνει κάποια ανταλλάγματα στην αντίπαλη ομάδα.

Ξαναγυρνάμε στα αγωνιστικά…

Τέσσερα από τα έξι γκολ του Α.Ο.Σ στην επίσημη πρεμιέρα σημείωσαν πρώην παίκτες του Άγιαξ. Κάτι ξέρουν στον Α.Ο.Σ και «γλυκοκοιτάζουν» τα παιδιά του Αίαντα. Μπράβο στους νεαρούς Μουλίδη και Καρίμαλη που με το «καλημέρα» έδειξαν τις ικανότητες τους. Για τους Ραμπαβίλα και Κώτση δεν χωρούν σχόλια, καθώς έχουν αποδείξει εμπράκτως την αξία τους και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα είναι τα δυο «πυροβολικά» της φετινής ομάδας. Μιλάω για τους παίκτες που σκόραραν στην πρεμιέρα, γιατί κατά τα άλλα στην ομάδα δεν υστέρησε κανείς.

Και πάνω που μιλήσαμε για τους μικρούς… που προέρχονται από τον Άγιαξ, να πούμε πως η συνεργασία με την «γειτονική» ομάδα όχι μόνο παραμένει αλλά θα επεκταθεί κιόλας. Έχω την πληροφόρηση πως τη νέα χρονιά η συνεργασία του Α.Ο Σύρου με τις ακαδημίες του Αίαντα θα είναι ακόμη πιο στενή. Δεν ξέρω σε τι βαθμό και με ποιες προϋποθέσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Φώσκολος θα συνεχίσει να θεωρεί τον Αίαντα, κατάλληλο για την τροφοδότηση παιδιών στην ομάδα του. Συνταγή πετυχημένη δεν την αλλάζεις που λένε…

Μεγάλη κίνηση της ΕΠΣ με το Youth Legue….

Και πάνω που το ρίξαμε στις μικρές ηλικίες, να κάνουμε λόγο και για ΕΠΣ και ακαδημίες …αν και δεν το συνηθίζω. Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως το φετινό Youth League θα διεξαχθεί υπό την σκέπη της Ένωσης. Το άνοιγμα ήδη έγινε και στα άλλα νησιά, με τις Μύκονο, Τήνο και Άνδρο να ενθουσιάζονται με το γεγονός ότι θα υπάρχει πλέον επίσημη διοργάνωση για τα παιδιά τους. Μάλιστα έχω την πληροφόρηση, πως ήδη άλλα 3 νησιά  συζητούν για μελλοντική προσθήκη στην συγκεκριμένη διοργάνωση, που σε 1-2 χρόνια φαίνεται πως θα έχει πάρει την μορφή Πανκυκλαδικής Λίγκας ακαδημιών.

Μεγάλη κίνηση για δυο λόγους. Από τη μία, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διοργάνωση υπό την αιγίδα της Ένωσης κάθε νομού και από την άλλη θα δίνεται η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά των ακαδημιών να παίζουν παιχνίδια σε διάρκεια 8 μηνών. Σαφώς και οι διοργανώσεις που ήδη υπάρχουν (Πανκυκλαδικό-Hermes Cup) είναι πετυχημένες και σημαντικές (και που θα συνεχίσουν να υπάρχουν), αλλά το συγκεκριμένο εγχείρημα μοιάζει να είναι το «κερασάκι» στην τούρτα στην χαρά των μικρών παιδιών. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η χαρά του παιδιού είναι να αγωνίζεται. Η χαρά των γονιών είναι να βλέπουν τα παιδιά τους στο γήπεδο με τη φανέλα της ομάδας τους.

Τα παιδιά μαθαίνουν ποδόσφαιρο στις ακαδημίες τους, αλλά η καλύτερη πρακτική εξάσκηση είναι το παιχνίδι. Το Youth League θα διεξάγεται σε όλα τα νησιά σε τριήμερα τουρνουά και στο τέλος του χρόνου θα γίνεται ο συγκεντρωτικός απολογισμός. Τα παιχνίδια ανά τριήμερο θα είναι συνεχόμενα για να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι ακαδημίες με συνεχείς μετακινήσεις, ενώ το κάθε νησί αναμένεται να αναλαμβάνει την φιλοξενία των ομάδων. Η σκέψη είναι πραγματικά ωραία και αν μελλοντικά προστεθούν σε αυτό τα 2-3 νησιά που ήδη το σκέφτονται… η Πανκυκλαδική Λίγκα ακαδημιών θα βρίσκεται πλέον προ.. των πυλών.

Γυρνάμε πίσω. Πολύ πίσω…

…και στη νέα φανέλα του Α.Ο Σύρου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 90 χρόνων της ομάδας από τη «γέννηση» της. Παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση από την σύζυγο του προέδρου του Α.Ο.Σ κ. Ανθούλα Φώσκολου. Η φωτογραφία της παρουσίασης είχε περισσότερα από 600 like (facebook)  και 126 share στην ιστοσελίδα μας. Το συμπέρασμα που βγάλαμε δεν είναι πέρα για πέρα αληθινό. Άρεσε η καινούρια φανέλα; ή άρεσε η σύζυγος του προέδρου; «Χάθηκε»… να παρουσιάσει τη φανέλα κανένας Μπαλτάς, κανένας Λουλούδης, κανένας Καλούδης, για να δούμε αν πραγματικά η φανέλα της ιστορικής ομάδας εντυπωσίασε τον κόσμο; Πέρα από την πλάκα… εμένα μου άρεσε. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Πάμε και στα παιχνίδια που ακολουθούν και να κάνουμε και ορισμένα προγνωστικά ενόψει Β φάσης κυπέλλου.

Αντιμέτωποι την Κυριακή βρίσκονται δυο «εξάσφαιροι». Παμμηλιακός και Α.Ο Σύρου που σκόρπισαν με έξι γκολ στην πρεμιέρα των αγώνων τις Άνω Μερά και Ανδριακό, θα κοντραριστούν για το εισιτήριο της πρόκρισης. Εδώ το βλέπω 50-50. Η ομάδα της Μήλου είναι πολύ δυνατή και κυρίως στο γήπεδο της, ενώ από την άλλη ο Α.Ο.Σ ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Δεν ξέρω αν φτάσουν τα 90 λεπτά για να δοθεί η πρόκριση σε κάποιον.

Α.Ο Μυκόνου-Άγιαξ Σύρου

Όσα «ταχυδακτυλουργικά» και να έχει κάνει ο Γιώργος Ρούσσος στο παρελθόν, η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι μεγάλη. Πολύ δύσκολα ο Αίαντας θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αν το παιχνίδι ήταν στη Σύρο, ίσως να το συζητούσαμε.

Κλείνοντας να ευχηθώ περαστικά στον ποδοσφαιριστή του Πανθηραϊκού Σάκη Κουκούλη και γρήγορη ανάρρωση.

Check Also

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα αγώνων του Σαββάτου (22/3)

ΕΠΣ Κυκλάδων: Το πρόγραμμα αγώνων του Σαββάτου (22/3) Β ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – 3ος ΟΜΙΛΟΣ (15η …