Καθαρίστηκε το λιμάνι από το Ν.Ο. Σύρου

Καθαρίστηκε το λιμάνι από το Ν.Ο. Σύρου

Με δελτίο τύπου του ο Ναυτικός όμιλος Σύρου ενημερώνει για τον καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Ερμούπολης…
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24/7 οι εθελοντικοί υποβρύχιοι καθαρισμοί του Ναυτικος Ομιλος Συρου – Syros Nautical Club για το τρέχον έτος στις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού μας, αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Τελευταίος σταθμός ήταν το λιμάνι της Ερμούπολης από τον βυθό του οποίου ανασύρθηκαν αρκετά απορρίμματα. Εκτός από τους εθελοντές του Ομίλου σημαντική συνδρομή στο όλο εγχείρημα είχε και το Λιμεναρχείο Σύρου, το προσωπικό του οποίου συνέβαλε στην επιτυχία της δράσης. Προφανώς χωρίς τους επαγγελματίες χορηγούς που κάθε φορά βρίσκονται στο πλευρό του Σωματείου μας δύσκολα θα είχε έρθει εις πέρας το εθελοντικό έργο του Ν.Ο.Σ.


Συνολικά, με έναρξη την «Ημέρα Περιβάλλοντος» Κυριακή 5/6/2022 έως και τις 24/7/2022 καθαρίστηκαν οι βυθοί των λιμενικών εγκαταστάσεων στον Φοίνικα, στο Αχλάδι και στον όρμο της Βάρης, στη Φάμπρικα, στο Κίνι, στην Αζόλιμνο στο Καρνάγιο και στο λιμάνι της Ερμούπολης.
Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και Λιμεναρχείο Σύρου και φυσικά τους Greekscuba diving center για τη δωρεάν διάθεση του υποβρύχιου εξοπλισμού και την προσωπική συνεισφορά καθώς και την εταιρεία Islandpackaging.gr για τη διάθεση ειδών που απαιτούνταν για τους καθαρισμούς. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μαγαζιά Εστιατόριο-Ψαροταβέρνα “Το Λιμανάκι”, VOX Grill and more, Restaurant Bolas, Αερικό Κίνι και Λύσε Δέσε, που ευγενώς προσέφεραν κεράσματα στους εθελοντές συμμετέχοντες.

Check Also

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας “ΦΑΡΟΣ ΔΙΔΥΜΗΣ 2022” (Βίντεο)

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας “ΦΑΡΟΣ ΔΙΔΥΜΗΣ 2022” (Βίντεο) Στα γραφεία του Ναυτικού ομίλου Σύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη …