ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ…

Αποχή ανακοίνωσαν οι Έλληνες διαιτητές, στον… αέρα η πρεμιέρα της Volleyleague…

 

Οι Έλληνες διαιτητές δε φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν κι άλλο μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ και με επιστολή που  μας εστάλει πριν λίγο δεν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Volleyleague, ούτε στο League Cup αν δε τους δοθούν τα δεδουλευμένα τους κι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία:

«Η ΟΔΒΕ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τους φορείς του βόλεϊ ότι οι Έλληνες διαιτητές βόλεϊ δεν θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της ΕΣΑΠ από σήμερα 19/10/2015 και μέχρι την επίτευξη συμφωνίας. Δυστυχώς η ΕΣΑΠ, παρά την αμέριστη κατανόηση που έδειξαν όλα αυτά χρόνια οι Έλληνες διαιτητές βόλεϊ, φάνηκε για μια ακόμα φορά ασυνεπής στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης που η ίδια έθεσε.

Συγκεκριμένα, σήμερα 19/10/2015 οφείλονται στους διαιτητές οι αποζημιώσεις από τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής της περσινής περιόδου και ύστερα, συμπεριλαμβανομένων των πλέι-οφ, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που η ΟΔΒΕ καλή τη πίστει αποδέχτηκε, έπρεπε να είχε γίνει πλήρης εξόφληση από τις 31/8/2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την καθυστέρηση, η ΕΣΑΠ μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει την ΟΔΒΕ για το πότε εκτιμά ότι θα γίνει εξόφληση.

Αντ” αυτού η ΕΣΑΠ κατέθεσε πρόταση περαιτέρω μείωσης των αποζημιώσεων των διαιτητών κατά 25%… Να ληφθεί υπόψη ότι κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι αποζημιώσεις διαιτησίας στις διοργανώσεις της ΕΣΑΠ έχουν μειωθεί περισσότερο απο 50,0%… Ποσοστό πρωτοφανές και μοναδικό για τη διαιτησία οποιουδήποτε ομαδικού αθλήματος στην Ελλάδα την ανάλογη χρονική περίοδο. Μάλιστα, η ΕΣΑΠ επανήλθε καταθέτοντας την πρωτοφανή πρόταση για λόγους οικονομίας να καταργηθούν οι επόπτες στην Α1 Ανδρών, πρόταση που αν γινόταν αποδεκτή, θα οδηγούσε σε τραγική υποβάθμιση το πρωτάθλημα. Φαίνεται ότι η ΕΣΑΠ αποφάσισε να «πυροβολήσει τα πόδια της»…

Πιθανόν τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν οι Έλληνες διαιτητές βόλεϊ (συμμετέχοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά στο League Cup χωρίς καμία αποζημίωση διαιτησίας), κάποιοι να την εξέλαβαν σαν αδυναμία… Τους δηλώνουμε ότι δεν είναι για μας θέμα χρηματικής αποζημίωσης, αλλά αξιοπρέπειας και σεβασμού προς την προσφορά της Ελληνικής διαιτησίας βόλεϊ. Η ΟΔΒΕ παραμένει πιστή στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης και σταθερή στο πνεύμα συνεργασίας που όλα αυτά τα χρόνια έδειξε, με την ελπίδα ότι έστω και την τελευταία στιγμή, να δείξει και η ΕΣΑΠ ανάλογη διάθεση.

Σταύρος Μαυρικίδης»

greekvolley.com

Check Also

O Bραζιλιάνος Ρικάρντο στον Φοίνικα Σύρου

O Bραζιλιάνος Ρικάρντο στον Φοίνικα Σύρου Τον Βραζιλιάνο ακραίο Ρικάρντο Αλεξάντρε Γκόμες Ντο Ρεγκο Τζούνιορ, …