Μαθήματα για νέους προπονητές στη Σύρο

Μαθήματα για νέους προπονητές στη Σύρο

Στο Δημοτικό Γήπεδο Άνω Σύρου βρέθηκαν οι σπουδαστές των Δ.Ι.Ε.Κ  Σύρου για την πρακτική τους,  στο άθλημα του ποδοσφαίρου – Γυμναστική με βάρη. Είναι μια ειδικότητα (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ) που απ΄ότι μας είπαν οι καθηγητές (Απόφοιτοι ΤΕΕΦΑ) κκ Ρούσσος Γιώργος και Γουτσίκας Γιάννης γίνεται για πρώτη φορά στις Κυκλάδες και έχει σαν στόχο να δώσει εφόδια σε νέους αλλά και σε μεγαλύτερους σε ηλικία, να ασχοληθούν επαγγελματικά με το άθλημα που θα επιλέξουν. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

Ανατομία, Φυσιολογία, Ορθοπεδική, Προπονητική, Άθλημα εξειδίκευσης, Αθλητική Ψυχολογία, Αθλητική Παιδαγωγική, Βιομηχανική Αθλητικών Κινήσεων, Κινητική μάθηση και έλεγχος, Εργοφυσιολογία, Αθλητιατρική, Πρώτες βοήθειες, Αθλητική διαιτολογία, Εργομετρία, Οργάνωση και διοίκηση αθλητισμού, Φυσικοθεραπεία.

Διδάσκουν έμπειροι καθηγητές (Ιατροί, Γυμναστές, Προπονητές) και η καθε ειδικότητα διαρκεί τέσσερα εξάμηνα και είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στα αντίστοιχα προγράμματα των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής κοινότητας. Στην Αγγλία για παράδειγμα, η ειδικότητα ονομάζεται  Sports Studies (BTEC/HND Higher National Diploma in Science) και στη Γαλλία (Metiers du sports) και ανήκει στο BTS. Μια αξιέπαινη  προσπάθεια που γίνεται παράλληλα σε όλα τα Δ.Ι.Ε.Κ των χωρών της Ε.Ε  με στόχο να βγούν πτυχιούχοι προπονητές αθλημάτων, που θα μπορούν να βγούν νόμιμα στην αγορά εργασίας μέσα από την πιστοποίηση, που θα τους παρέχει η Γ.Γ Αθλητισμού.

Το sportcyclades24 ήταν εκεί και φωτογράφισε τους σπουδαστές και του προπονητές την ώρα της πρακτικής.

Πηγή :

Check Also

Ανακοίνωση Α.Ο Πάγου

Ανακοίνωση Α.Ο Πάγου, μέσα από την οποία η οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα Φελουτζή ευχαριστεί την …