«ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Συνέντευξη στο acadimies.gr παραχώρησε ο Χρήστος Πελέκης. Ο προπονητής της Κ20 της ΑΕΛ Καλλονής, αφού

αναφέρθηκε στον νικητήριο αγώνα απέναντι στην Κ20 του Αστέρα Τρίπολης, μίλησε για τη φιλοσοφία και τους στόχους της ομάδας, ενώ εκτός από προπονητής δήλωσε και “πατέρας” των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου έλληνα τεχνικού στον Τάσο Τσίτση

Για την νικητήρια αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (σ.σ Σάββατο 12/9/2015)

“Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ότι ο Αστέρας είναι ένα τμήμα με νέα πρόσωπα, εξακολουθεί να “κυνηγά” τους ίδιους στόχους με πέρυσι και ήρθε έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη. Είχε κάποια κακά αποτελέσματα στα προηγούμενα ματς και ήρθε αποφασισμένος να διορθώσει την κατάσταση. Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα θεωρώ ότι και εμείς αλλά και ο Αστέρας ήμασταν φοβισμένοι. Στη συνέχεια είχαμε την τύχη να προηγηθούμε με το εντυπωσιακό  γκολ του Πεταυράκη.

Πιστεύω πως μπορούσαμε να «καθαρίσουμε» τον αγώνα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο με τις δύο πολύ καλές ευκαιρίες που είχαμε αλλά ατυχήσαμε και με έξοχη ενέργεια ήρθε η ισοφάριση του Αστέρα. Γενικότερα υπήρξε πολύ νευρικότητα και αγωνιστήκαμε με δύναμη. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο τη νίκη και εν τέλει το καταφέραμε πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ”.

Για τη φιλοσοφία που μεταδίδει στους παίκτες και τους στόχους της ομάδας:

Έχουμε χτίσει μια ομάδα με πολλές διαφορές από πέρυσι και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη ψυχολογία των αθλητών. Στόχος μας είναι να παίρνουμε το 100% των ποδοσφαιριστών δίνοντας τεράστια έμφαση στη ψυχολογία, ώστε να είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Κατά τ’άλλα θεωρώ πως είμαστε καλοί στην τακτική, αλλά θέλω να μάθουν όλοι ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η βαθμολογία και τα αποτελέσματα. Ο κανόνας σε κάθε προπόνηση και αγώνα είναι να φεύγουν τα παιδιά με χαμόγελο. 
Στοχεύουμε στην ποδοσφαιρική παιδεία, και θέλουμε να ευχαριστιούνται κάθε λεπτό. Εγώ εκτός από προπονητής είμαι και «πατέρας» των παιδιών.
Το σπίτι μου είναι και σπίτι τους, έχω δηλώσει εξ αρχής ότι θέλω να μας μιλάνε για τους προβληματισμούς τους και ότι θα είμαι κοντά τους σε ότι χρειαστούν.

Για την ανάδειξη των νέων ποδοσφαιριστών:

Όπως έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια, η πρώτη ομάδα δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Παράδειγμα αποτελεί ο Ξύδας που αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια υπάρχουν παιδιά που με αρκετή δουλειά και προσπάθεια θα καθιερωθούν στη μεγάλη ομάδα.

Για το πρωτάθλημα της Κ20:

Νομίζω πως είναι ένας θεσμός που βοηθάει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο θεωρώ ότι οι ώρες κατά τις οποίες αγωνιζόμαστε είναι πολύ δύσκολες. Λόγω τοποθεσίας αναγκαζόμαστε να πετάμε για παράδειγμα στις 6 το πρωί και το μεσημέρι να πρέπει να παίξουμε με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για εμάς και αυτό φαίνεται από τις απογευματινές προπονήσεις που βλέπω ακόμα καλύτερο πρόσωπο στον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε.

Για τον προσεχή αγώνα με την Κ20 του Πανθρακικού:

Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς και σύμφωνα με τα όσα μαθαίνω όλες οι ομάδες εκτός του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και έχουν ποιοτικές ομάδες.  Ο Πανθρακικός είχε κάποια ατυχή αποτελέσματα αλλά νομίζω ότι η νίκη είναι θέμα συγκέντρωσης και είναι στο χέρι μας να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο.

Πηγή: acadimies.gr

Check Also

Ανακοίνωση ΕΠΣ Κυκλάδων για τις ώρες λειτουργίας γηπέδου για το κοινό

Ανακοίνωση ΕΠΣ Κυκλάδων για τις ώρες λειτουργίας γηπέδου για το κοινό Σας ενημερώνουμε ότι το …