Με αυτό τον τρόπο θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων

Με αυτό τον τρόπο θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων

Του: Μάκη Πρίντεζη

Επιστρέφει η μια κατηγορία με ομίλους, καθώς δεν βρέθηκαν πάνω από 4 ομάδες να δηλώσουν ενδιαφέρον στην Α κατηγορία. Όπως είχε προκύψει και από την Ετήσια Γενική συνέλευση που έγινε στη Νάξο, σχεδόν όλες οι ομάδες ψήφισαν δυο κατηγορίες, με την διαφορά πως όλες θέλησαν να διαλέξουν την Β Κατηγορία.

Πως θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων;

Από τις συμμετοχές των ομάδων (περίπου μέχρι 10 Αυγούστου)  θα ξεκαθαρίσει στην συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος ο τρόπος διεξαγωγής του. Με τα ως τώρα δεδομένα 18 είναι οι ομάδες που αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή (υπάρχουν και ερωτηματικά), με το νέο πρωτάθλημα να διεξάγεται ή σε 3 ομίλους των 6 ομάδων ή σε 2 των 9.

Από τη Μύκονο θα υπάρχει μια εκπρόσωπος ομάδας που θα πλαισιώνεται με παιδιά Κ17. Είναι γνωστό πως Α.Ο Μυκόνου και  Άνω Μερά θα πραγματοποιήσουν συνένωση, με την πιθανή ονομασία της ομάδας να είναι Α.Ε Μυκόνου και θα αγωνίζεται στην Γ Εθνική. Ωστόσο η Μύκονος θα έχει εκπρόσωπο και στο τοπικό πρωτάθλημα, με την Β ομάδα να πλαισιώνεται από μικρά παιδιά, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και στις υποδομές.

Στην Σύρο θα υπάρχει η Ελλάς Σύρου, ο Αίαντας Σύρου και ο Α.Ο Πάγου, με την Τήνο να εκπροσωπείται από τον ΠΑΣ Τήνου. Κοντά σε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και ο Ανδριακός, με την Σαντορίνη να έχει δυο εκπροσώπους (Πύργος-Καρτεράδος) και να εκκρεμεί η Β ομάδα του Πανθηραϊκού.

Στη Νάξο θα έχουμε σίγουρα 3 εκπροσώπους (ΠΑΣ Νάξου-ΑΜΣ Φιλωτίου-Αστερας Τραγαίας), ενώ οριστικά η Πάρος θα κατέβει με μια ομάδα που θα προκύψει από την συνένωση των τεσσάρων ομάδων.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το πρωτάθλημα επιστρέφει στο μοντέλο της μιας κατηγορίας, με τις συμμετοχές των ομάδων αλλά και τα γεωγραφικά κριτήρια να καθορίζουν τους ομίλους.

Check Also

«Χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάς»

«Χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάς». Επίσημα στην Ελλάς Σύρου ο Ευριπίδης Γιάκος, με την τεράστια …