ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΘΑΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του 2ου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών που έγιναν στα Μέθανα από 30 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2014.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου με εκπρόσωπο τον κ. Σταυρακόπουλο Δημήτρη, Έφορο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, ο οποίος είχε σημαντικές επαφές με τους διοργανωτές και τους επισήμους με στόχο να προωθήσει τον αγώνα των Παραδοσιακών Σκαφών που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Ιουλίου.

 

Με κέφι κι ενθουσιασμό μοίρασε φυλλάδια του αγώνα καθώς και το βιβλίο που είχε εκδώσει ο ΝΟΣ για τους καραβομαραγκούς μαζί με το βίντεο όλων των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, προσκαλώντας τους ιδιοκτήτες και τα πληρώματα να συμμετάσχουν φέτος.

 

Οι επισκέπτες του Σαλονιού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ξύλινα παραδοσιακά σκάφη κατασκευασμένα από το 1920 μέχρι σήμερα, σωστά πλωτά στολίδια, καλοσυντηρημένα με το μεράκι και την αγάπη των ιδιοκτητών τους.

 

Χαιρετισμό απηύθυναν οι :
α) κος Γιάννης Σαμπάνης – Δήμαρχος Τροιζηνίας.
β) κος Νίκος Δένδιας – Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκ μέρους της Κυβερνήσεως.
γ) κος Χρήστος Πάλλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, εκ μέρους του ΕΟΤ και της Υπουργού Τουρισμού.
δ) Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού.
ε) Υποναύαρχος Γιώργος Μπουμπόπουλος, εκ μέρους του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος.
ζ) κος Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ Α.Ε.
η) κος Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού.
θ) κος Νίκος Καβαλλιέρος, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών.

Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ και συνδιοργανώθηκαν από τον «Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών» και την «Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού», με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και του Λιμενικού Ταμείου Μεθάνων.

Οι ομιλητές ζήτησαν την βοήθεια όλων ανεξαιρέτως των κρατικών φορέων, εστιάζοντας στα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Πολιτισμού, ώστε τα παραδοσιακά Ελληνικά σκάφη και τα καρνάγια να μην εξαφανιστούν αλλά αντίθετα να γίνουν πόλος έλξης για την ανάπτυξη, την επιβίωση και την κατασκευή νέων σκαφών που αντιπροσωπεύουν την Ελληνική παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη, την ιστορία, τον πολιτισμό και την ναυτική μας κληρονομιά.
Τοπικά εδέσματα και άφθονο κρασί, γεύτηκαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι και κάτοικοι της περιοχής ενώ με τα τραγούδια τους μάγεψαν το κοινό ο Κώστας Μήτσιος στην λαϊκή βραδιά, και με νησιώτικη μουσική ο Νίκος Οικονομίδης με την Κυριακή Σπανού, χόρεψαν δε τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατά και Μεθάνων. Από την Οργανωτική Επιτροπή δόθηκε υπόσχεση νέας συνάντησης στο 3ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών το 2015.
Οι επισκέπτες του Σαλονιού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ξύλινα παραδοσιακά σκάφη κατασκευασμένα από το 1920 μέχρι σήμερα, σωστά πλωτά στολίδια, καλοσυντηρημένα με το μεράκι και την αγάπη των ιδιοκτητών τους.

 

Πηγή: Ν.Ο.Σ

Check Also

Μια ακόμη διοργάνωση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» ολοκληρώθηκε

Μια ακόμη διοργάνωση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» ολοκληρώθηκε Με απόλυτη επιτυχία, κατά γενική ομολογία όλων των συμμετεχόντων, τελείωσε …