Νίκος Ρούσσος: «Μου αρέσει που είμαι πρωταθλητής Ελλάδας»

Νίκος Ρούσσος: «Μου αρέσει που είμαι πρωταθλητής Ελλάδας»

Ο Νίκος Ρούσσος επέστρεψε στην Σύρο με την κατάκτηση δυο μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρά Ποδηλασίας Δρόμου…Μετά την πρώτη θέση στον αγώνα χρονομέτρησης, ο Νίκος Ρούσσος κατέκτησε την δεύτερη θέση στον αγώνα αντοχής, πραγματοποιώντας πολύ καλύτερους χρόνους σε σχέση με την περσινή χρονιά στους αγώνες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στο Σχοινιά.
Αμέσως μετά την μεγάλη επιτυχία που κάνει περήφανη την «οικογένεια του Παναθηναϊκού» και την κοινωνία της Σύρου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο Λόγος Των Κυκλάδων τόνισε:

Για μίλησε μας για τους αγώνες που πήρες μέρος στην Αθήνα;

«Ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παραποδηλασίας που έχει διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κανονικά ποδήλατα που τρέχουν, αλλά συμμετέχουν άτομα που έχουν και αυτά μια αναπηρία. Υπάρχουν τα «διπλά» ποδήλατα που είναι για τυφλούς. Είναι τα τρίκυκλα που είναι για εγκεφαλικές παραλύσεις και είναι και τα χειρήλατα που παίρνω μέρος εγώ. Ο πρώτος αγώνας που πήρα μέρος ήταν ατομικής χρονομέτρησης, που ήταν 15 χιλιόμετρα. Εκεί βγήκα πρωταθλητής Ελλάδας και την επόμενη ημέρα στον αγώνα αντοχής 50 χιλιομέτρων βγήκα δεύτερος στην Ελλάδα, καθώς ολοκλήρωσα την διαδρομή σε 1 ώρα και 53 λεπτά. Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα. Είχα ξεκινήσει προπονήσεις από τον Σεπτέμβριο. Δεν έκανα όπως θα ήθελα, καθώς το είχα πει και παλαιότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω στην Σύρο και την προπόνηση. Δυστυχώς δεν έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα και δεν υπάρχει κάποιος χώρος για να κάνεις με ασφάλεια την προπόνηση σου».

Πως νοιώθεις που είσαι πρωταθλητής Ελλάδος;

«Νοιώθω πολύ ωραία. Το χάρηκα πολύ, γιατί ήταν η πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα που βγαίνω πρώτος. Χάρηκα διπλά που βοήθησα και την ομάδα μου να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ελπίζω του χρόνου να πάω καλύτερα».

Επόμενοι αγώνες;

«Δυστυχώς πάλι του χρόνου, εκτός και αν καταφέρω να πάω σε κάποιον αγώνα του εξωτερικού, που σίγουρα δεν είναι εύκολο».

Τέλος, τι να κρατήσουμε από τους αγώνες σου στην Αθήνα;

«Αυτό που κρατάμε είναι ότι το χάρηκα πολύ και για τα μετάλλια, αλλά και για την βελτίωση μου. Στο Μαραθώνιο για παράδειγμα, πέρσι ο πρώτος με είχε κερδίσει ένα γύρο. Φέτος έχασα μόνο για 4 λεπτά την αντοχή, αλλά τον κέρδισα στο χρονόμετρο. Του χρόνου στόχος είναι να τα πάω ακόμη καλύτερα. Όσο περισσότερο δουλεύεις κερδίζεις…»

 

 

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/5)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (27/5) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …