«ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣΚ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ»

Μετά από μια μακράς διάρκειας διαλεκτική διαδικασία και έντονο προβληματισμό, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να κάνουμε κοινωνό των σκέψεων και των προθέσεων μας όχι μόνο το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κόσμο των Κυκλάδων ,αλλά και κάθε Κυκλαδίτη που πραγματικά και χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας ενδιαφέρεται για το πρόοδο του Ποδοσφαίρου στα νησιά μας, μα πάνω απ΄ όλα για την εξασφάλιση ενός υγιούς αθλητικού “αύριο” στην νεολαία του τόπου μας.

 

Η κίνησή μας στηρίζεται από παράγοντες που έχουν “ζυμωθεί” στον χώρο του Ποδοσφαίρου και επιχειρηματίες που για πολλά χρόνια “ματώνουν” οικονομικά προκειμένου να βοηθήσουν τα σωματεία του τόπου τους ν’ ανταπεξέλθουν ίσως στα πιο δύσκολα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου της χώρας,λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του Νομού μας.

 

Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα ν΄αναλάβουν τις τύχες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων οι ίδιοι οι παράγοντες των σωματείων. Οι άνθρωποι που κάθε Σαββατοκύριακο συναντιόμαστε στα πλοία που συνδέουν τα Κυκλαδονήσιά μας, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες συνοδεύοντας τις αποστολές των σωματείων μας, όχι μόνο για να “κάνουμε το μεράκι μας”, μα για δώσουμε την χαρά στην νεολαία των νησιών μας να παίξει την αγαπημένη της “μπάλα”, να αθληθεί, να ξεφύγει λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα του χειμώνα.

Πρόθεσή μας είναι η προσπάθειά μας αυτή να πλαισιωθεί από ανθρώπους που θα προέρχονται απ΄όλα τα Ποδοσφαιρικά σωματεία των Κυκλάδων και ήδη τα πρώτα μηνύματα που έχουμε είναι θετικά. Όποιος ανιδιοτελώς θέλει να προσφέρει σε αυτή μας την προσπάθεια και μας τον υποδείξουν τα σωματεία, είναι καλοδεχούμενος. Αποκλεισμοί, διαχωριστικές γραμμές, μικροπολιτικές είναι λέξεις που όχι μόνο δεν ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας ,αλλά δεν υπάρχουν καν στο λεξιλόγιό μας.

 

Στόχος μας και πρωταρχικό μας μέλημα είναι να στηριχθούν με κάθε τρόπο τα τμήματα υποδομής των σωματείων των νησιών μας. Να δοθεί το μεγαλύτερο βάρος σε αυτό που ονομάζεται παραγωγική διαδικασία. Χωρίς ισχυρές υποδομές δεν υπάρχει μέλλον στο Ποδόσφαιρο. Ευτυχώς εδώ και μερικά χρόνια σε όλα τα νησιά δραστηριοποιούνται Ακαδημίες Ποδοσφαίρου που δίνουν την δυνατότητα στους μικρούς φίλους του Ποδοσφαίρου να “μάθουν τα μυστικά” του αθλήματος.

 

Οι περισσότερες απ΄αυτές μετεξελίχθηκαν σε Ερασιτεχνικά Σωματεία που σήμερα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρωταθλήματα των Κυκλάδων. Αυτή ακριβώς την προσπάθεια θέλουμε να ενισχύσουμε. Να έχουν την δυνατότητα μικρά παιδιά από την Άνδρο, την Μήλο, την Μύκονο, την Νάξο, την Πάρο, την Σαντορίνη, την Σέριφο, την Σίφνο, την Σύρο την Τήνο, απ΄όλα τα νησιά μας, να γίνουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στα Ποδοσφαιρικά Σαββατοκύριακά μας.

 

Σε αυτή μας την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και όχι για να χωρίσουμε. Το Ποδόσφαιρο ενώνει, δημιουργεί φιλίες, δίνει χαρά, είναι ένα παιχνίδι για όλους. Είναι η κατάλληλη στιγμή η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων να γίνει στην κυριολεξία Ένωση όλων των Ποδοσφαιρικών Σωματείων των Κυκλάδων. Με ανθρώπους μέσα από τα ίδια τα σωματεία που τους συνδέει η αγάπη για τον τόπο τους και η λατρεία για την “μπάλα”.

 

Σύρος, 27/3/2015
Για τους συμμετέχοντες
Κων/νος Δοκιμάκης
Δικηγόρος

Check Also

Έκανε το χρέος της η Ελλάς-«Ισοπαλία «μαχαιριά» στου Ζωγράφου

Έκανε το χρέος της η Ελλάς-«Ισοπαλία «μαχαιριά» στου Ζωγράφου Η Ελλάς Σύρου νίκησε 8-0 τον …