«ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ…»

Ο Πέτρος Κυριακόπουλος αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο του

ΑΟ Φοίνικα Σύρου, καθώς ανέλαβε το παιδικό και εφηβικό τμήμα του συλλόγου για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Ο νέος προπονητής των αγοριών του Φοίνικα μίλησε στο Cyclades24 γι’ αυτή την συνεργασία, για τους στόχους και τις προτεραιότητες που βάζει, για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει το σχόλιο του και για την ανδρική ομάδα, προβλέποντας ότι θα έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα.

– Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα αυτή συνεργασία με τον Φοίνικα

– Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω το συμβούλιο του συλλόγου και ειδικότερα όσους μεσολάβησαν για την συμφωνία μου με την ομάδα. Από την πλευρά μου θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό ώστε να εκπληρώσω τους στόχους της ομάδας. Θα είμαι υπεύθυνος για τα παιδικό-εφηβικά τμήματα και ο σκοπός μας είναι να τα αναπτύξουμε όσο περισσότερο γίνεται.

– Είναι κοινή διαπίστωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία παιδιών που στρέφονται στο βόλεϊ είναι κορίτσια. Πως σκοπεύετε να προσεγγίσετε περισσότερα αγόρια;

– Όντως για τα αγόρια δεν αποτελεί την 1η επιλογή αθλήματος, αλλά από την άλλη πλευρά τα αγόρια μένουν στο βόλεϊ πολύ περισσότερο! Αν κάποιο παιδί δοκιμάσει είναι τέτοια τα ερεθίσματα που παίρνει ώστε να «κολλήσει» μετά. Αν νιώσει καλά με την προπόνηση, τον προπονητή και τους συναθλητές του, τότε συμπαρασύρει και φίλους και τους φέρνει στην ομάδα.

Εκεί είναι η ευθύνη η δική μου, να το διαχειριστώ καλά ώστε να αγαπήσουν τα παιδιά το βόλεϊ. Καλώ τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο βόλεϊ και στον Φοίνικα, να γνωρίσουν και από κοντά τα ινδάλματά τους.

– Τι στόχους βάζετε για το παιδικό και το εφηβικό τμήμα του Φοίνικα γι’ αυτή την αγωνιστική περίοδο;

– Στόχος μας είναι τα παιδιά να γίνουν «ομάδα» γιατί όσο τα παρακολούθησα την προηγούμενη χρονιά δεν είχαν το στοιχείο της ομαδικότητας. Να αποκτήσει και να μάθει το κάθε παιδί το ρόλο του. Βήμα βήμα να εξελίσσονται, ώστε να γίνουν σωστοί αθλητές, να μάθουν να σέβονται τη φανέλα που φοράνε, τους συμπαίκτες, τους αντιπάλους και πάνω απ’ όλα να χαίρονται το παιχνίδι.

– Πιστεύετε ότι είναι εφικτό κάποια στιγμή να μπορέσει να στελεχώσει την ανδρική ομάδα ένας αθλητής που έχει αναδειχθεί από τις ακαδημίες του συλλόγου;

– Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση… Θέλει συστηματική δουλειά από τις μικρές ηλικίες, να υπάρξει μια διαλογή σε παιδιά που θα ξεχωρίζουν υψομετρικά και σε ταλέντο, να προπονούνται πιο έντονα, ώστε στο μέλλον να πούμε πως έχουμε πιθανότητες να βγει κάποιος. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι λόγω νησιωτικότητας τα παιδιά μεγαλώνοντας φεύγουν για σπουδές.

Άρα θα πρέπει το πλάνο ανάπτυξης παικτών να λειτουργεί συνέχεια και σε βάθος ώστε να έχουμε πολλά παιδιά διαφόρων ηλικιών, πραγματική μηχανή παραγωγής δηλαδή. Έχουμε βέβαια και παίκτες όπως ο Νίκος Αρβανίτης, ο Δομένικος Μαραγκός, ο Σπύρος Βελούδης που προέρχονταν και δούλεψαν εδώ και τα κατάφεραν να στελεχώσουν την ομάδα.

– Το σχόλιό σας για την φετινή ανδρική ομάδα του Φοίνικα;

– Η ομάδα κινείται πάλι στο περσινό μοντέλο με νεώτερους παίκτες που θα έχουν κίνητρο και διάθεση για διάκριση και πλαισιώνονται από τους «παλιούς» που έχουν την εμπειρία να πάρουν την επίθεση όταν θα «καίει» η μπάλα, προπονητής από μια χώρα που είναι σχολή στο άθλημα, νέος και με τίτλους στο παλμαρέ του.

Αν δημιουργηθεί καλή χημεία στην ομάδα τότε θα πρέπει να περιμένουμε πάλι πλασάρισμα στην τετράδα και από κεί και μετά εξαρτάται σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι ομάδες στα play off. 

* Στην φωτογραφία το προπονητικό επιτελείο (Γιώργος Αλτουβάς, Άννα Μουστάκα, Πέτρος Κυριακόπουλος) μαζί με τον υπεύθυνο του ερασιτέχνη Φοίνικα Αντώνη Στεφάνου

Πηγή: cyclades24.gr

Check Also

Τ.Ε Κυκλάδων: Αποτελέσματα Σαββατοκύριακο και βαθμολογίες

Τ.Ε Κυκλάδων: Αποτελέσματα Σαββατοκύριακο και βαθμολογίες Τ.Ε Κυκλάδων: Αποτελέσματα Σαββατοκύριακο και βαθμολογίες όπως αυτές ανακοινώθηκαν …