«ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»

Ανακοίνωση-απάντηση της ΕΠΣ Κυκλάδων σε σχόλια που είδαν το «φως» της δημοσιότητας…..

 

Με αφορμή σχόλια και καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον παρατηρητή του αγώνα Α.Ο. Αστέρας Τραγαίας – .ΑΜ.Ε.Σ. Μαρπησαϊκός που διεξήχθη στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Κυκλάδων, έχουμε να κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:

  1. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Νίκος Σάββας που για πολλά χρόνια τιμούσε με την παρουσία του τα γήπεδα των Κυκλάδων και όχι μόνο, είχε ορισθεί να είναι παρατηρητής του εν λόγω αγώνα αλλά και του παιδικού πρωταθλήματος (Κ-15) μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Πανναξιακός – Π.Α.Σ. Νάξου που έγινε την ίδια μέρα. Ο κ. Σάββας είχε λάβει γραπτώς τις οδηγίες που αποστέλλονται σε όλους τους παρατηρητές αγώνων όπως αυτές προβλέπονται από τον κανονισμό αγώνων ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Τις εντολές αυτές ο κ. Σάββας εκτέλεσε ορθώς και κατά γράμμα, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από εκπροσώπους των αγωνιζομένων σωματείων καθώς και τους διαιτητές.
  2. Οσον αφορά τον χαρακτηρισμό της συμπεριφοράς του ως «απρεπή» και «ειρωνική» (βλ. ανοικτή επιστολή κ. Π. Ραουζαίου μέλους του συνδυασμού «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» του κ. Καφτηράνη) ο οποίος στηρίζεται στην φράση που του αποδίδεται από τον κ. Σπύρο Μάκαρη φερόμενο ως ιδιοκτήτη του «sportcyclades.gr» ”Άντε ρε νούμερα που κατεβήκατε από τα βουνά”, ο κ. Σάββας Ν. μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε ειπώθηκε αυτή η φράση πράγμα το οποίο μας επιβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποι των σωματείων ΑΜΕΣ Μαρπησαϊκός και ΑΟ Αστέρας Τραγαίας. Επι πλέον ο κ. Σάββας μας τόνισε ότι ουδέποτε θα έλεγε κάτι τέτοιο αφού και η καταγωγή του ιδίου είναι από το χωριό της ορεινής Νάξου, Φιλώτι. Τέλος
  3. Το σχόλιο – καταγγελία ότι «ο παρατηρητής της αναμέτρησης δεν επέτρεψε στον φωτογράφο να εισέλθει εντός αγωνιστικού χώρου και να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά του», ο κ. Σάββας μα ς τόνισε ότι δεν έγινε επιλεκτική απομάκρυνση ατόμων που ήθελαν να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο αλλά αντίθετα διευκολύνθηκαν προκειμένου να γίνει λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών πριν την έναρξη του αγώνα. Στη συνέχεια και εφόσον κανένας από όσους ζήτησαν να παραμείνουν, δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή την άδεια της διοργανώτριας αρχής που όφειλαν (εάν την διέθεταν) να την επιδείξουν, απομακρύνθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο.

 

Θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι θεωρούμε χρέος μας να διοργανώσουμε τα πρωταθλήματα και το κύπελλο όσον καλύτερα γίνεται και για αυτό μέχρι τώρα προσπαθούμε, χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε αλάνθαστοι. Όποια λάθη μας καταλογίζονται ότι γίνονται εξετάζουμε αν όντως έχουν συμβεί και εάν διαπιστωθούν τότε κάνουμε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Σε αυτή μας την προσπάθεια θεωρούμε ότι έχουμε αρωγούς όλα τα σωματεία της Ένωσής μας καθώς επίσης, θέλουμε να πιστεύουμε, όλα τα μέλη που έχουν εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΚ, από τις δύο παρατάξεις, όπως και όλους τους υποψήφιους που δεν έχουν εκλεγεί.

Με γνώμονα το καλό του Κυκλαδίτικου Ποδοσφαίρου και την Ενότητα των νησιών μας και των ποδοσφαιρικών σωματείων προσκαλούμε όλους τους παράγοντες, αθλητές και φιλάθλους να βοηθήσουν στην όσον το δυνατόν καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων.

Ας πάμε λοιπόν όλοι στο γήπεδο, να στηρίξουμε τις προσπάθειες των ομάδων και αφαιρώντας κάθε αρνητική σκέψη και προκατάληψη, ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 

 

Check Also

Ανακοίνωση ΕΠΣ Κυκλάδων για τις ώρες λειτουργίας γηπέδου για το κοινό

Ανακοίνωση ΕΠΣ Κυκλάδων για τις ώρες λειτουργίας γηπέδου για το κοινό Σας ενημερώνουμε ότι το …