Νεολαία και αθλητισμός μέσα από τα μάτια αθλητών και παιδαγωγών

Νεολαία και αθλητισμός μέσα από τα μάτια αθλητών και παιδαγωγών

Ο όμορφος συνδυασμός… από τα μάτια μικρών παιδιών και παιδαγωγών

Τα παλαιά χρόνια η άθληση έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή των Ελλήνων. Η σωματική άσκηση, αποτελούσε το μισό μέρος της όλης εκπαίδευσης των νέων.

Ο ιδανικός πολίτης ήταν γυμνασμένος στο σώμα και ολοκληρωμένος στο νου και την ψυχή. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής όμως, με το άγχος, την έλλειψη ελεύθερου χρόνου και κατάλληλων χώρων, αλλά και την ανεπαρκή διαπαιδαγώγηση των παιδιών για τα οφέλη της άθλησης, καθιστούν τον άνθρωπο νωθρό και υποκινητικό.

Μεγαλώνοντας ωστόσο, η σωματική δραστηριότητα αποτελεί μια πρόκληση εφόσον φαίνεται πως οι νέοι τείνουν να την εγκαταλείπουν! Αιτίες; Οι αυξημένες απαιτήσεις του σχολείου, η αίσθηση πως δεν είναι όλοι καλοί στα αθλήματα, η απουσία προτύπων αλλά και η απουσία σωματικής δραστηριότητας των λοιπών μελών της οικογένειας. Έτσι, τα παιδιά σήμερα καταλήγουν να είναι λιγότερο δραστήρια, ενώ αυξάνεται ταυτόχρονα η παρακολούθηση τηλεόρασης και η ενασχόλησή τους με ηλεκτρονικά παιχνίδια και υπολογιστές.

Στην Σύρο, εκατοντάδες παιδιά τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με τον αθλητισμό, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τα μαθήματα τους… μετέπειτα και τις σπουδές τους.

Η εφημερίδα «ΛΟΓΟΣ» επικοινώνησε με μαθητές-μαθήτριες και προπονητές που έχουν το ρόλο του παιδαγωγού για να ακούσει τις απόψεις τους.

Διαβάστε την συνέχεια στο logotypos.gr ΕΔΩ

Check Also

Μπαμπάς ο Τζούριτς (Φωτο)

Μπαμπάς για δεύτερη φορά ο Τζούριτς Χαζομπαμπάς για δεύτερη φορά είναι εδώ και λίγες ώρες …