Ξεκινάει η εβδομάδα Δ. Βικέλας στην Σύρο-Δείτε τα ονόματα που θα έρθουν και το πρόγραμμα

Ξεκινάει η εβδομάδα Δ. Βικέλας στην Σύρο-Δείτε τα ονόματα που θα έρθουν και το πρόγραμμα

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για την έναρξη του «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ».
Το Σάββατο 6 Απριλίου, ανήμερα της επετείου αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα πριν από 128 χρόνια,  ξεκινάει από το νησί μας προς όλη τη χώρα η εβδομάδα του αθλητικού – εκπαιδευτικού προγράμματος: «Αθλητική, Ολυμπιακή, Παραολυμπιακή Παιδεία, Ιστορία και Αξίες ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί στη Σύρο 6-12 Απριλίου 2024, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου μας.
Μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν την εβδομάδα «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» που αγκάλιασε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, μετά από πρόταση του Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του συγκεκριμένου προγράμματος.
Από αύριο το πρωί η πλατεία Μιαούλη θα μεταμορφωθεί σε έναν μεγάλο αθλητικό χώρο με πολλά αθλήματα.
Η επικεφαλής του προγράμματος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του Υπουργείου κα Ιλεάνα Κλοκώνη με τους συνεργάτες του προγράμματος, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους και τους υπαλλήλους του Γραφείου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για ένα λαμπρό αποτέλεσμα.
Το σχέδιο δράσης του προγράμματος για τη Σύρο περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις και έχει δύο πυλώνες:
Α) 6-7 και 9 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Μιαούλη αθλητικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές δράσεις για τα αθλητικά σωματεία και τους πολίτες του νησιού στο πλαίσιο «Αθλητισμός για Όλους» και
Β) 8-12 Απριλίου 2024 δράσεις Αθλητικής – Ολυμπιακής – Παραολυμπιακής Παιδείας στα σχολεία της Σύρου σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Στο νησί μας αναμένεται να φτάσουν, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Μιχάλης Μουρούτσος, η Νίκη Μπακογιάννη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο Νίκος Συρανίδης, η Μαρία Πρεβολαράκη, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο Τάκης Φύσσας, ο Άγγελος Μπασινάς, η Βούλα Ζυγούρη, η Εύη Μωραϊτίδου, η Δήμητρα Μαγανουδάκη, η Άγη Κασούμη, η Μαρία Πολύζου, ο Γιώργος Πρίντεζης, η Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα και επιπλέον προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού.
Παρουσιάζει, στο Θέατρο Απόλλων, την κεντρική γιορτή του προγράμματος η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, ενώ στην επιμνημόσυνη δέηση για τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΒΙΚΕΛΑ, τον εθνικό ύμνο θα ερμηνεύσει η υψίφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη με τη συνοδεία της πιανίστα – corepetiteur Σοφίας Ταμβακοπούλου, οι οποίες θα φτάσουν στο νησί μας με την υποστήριξη του ΑΟ Φοίνικας Σύρου και της Προέδρου κας Θεοδώρας Καρτάνου.
Επισυνάπτεται πρόγραμμα και αφίσα του προγράμματος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ».

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/5)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/5) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …