Home / ΒΟΛΛΕΥ / VOLLEY LEAGUE / Οι «δεξαμενές», τα «πουλόβερ»……… και ο Καλντέιρα

Οι «δεξαμενές», τα «πουλόβερ»……… και ο Καλντέιρα

Οι «δεξαμενές», τα «πουλόβερ»……… και ο Καλντέιρα

Δεν είναι καθόλου τυχαίο νομίζω ότι κατά την διάρκεια των πρωταθλημάτων βόλεϊ ανδρών και γυναικών της Volley League οι υπόλοιπες ομάδες έχουν στραμμένες τις «κεραίες» τους στις δυο ομάδες των Κυκλάδων τον Φοίνικα Σύρου και τον Πανναξιακό ΑΟΝ.

Του: Αντώνη Σολάρη στο Sportcyclades24.gr

Τα γεγονότα και οι μεταγραφικές κινήσεις που κάθε χρόνο ακολουθούν την λήξη των δυο πρωταθλημάτων την  τελευταία χρόνια που συμμετέχουν  αυτές οι δυο Κυκλαδίτικες ομάδες στα κορυφαία πρωταθλήματα,  αποδεικνύουν περίτρανα αυτό που υποστηρίζω. Ότι αυτές οι ομάδες δηλαδή,  αποτελούν «δεξαμενές» άντλησης παικτών και παικτριών για τις πλουσιότερες και στεριανές ομάδες.

Και αυτό γιατί  οι παίκτες και οι παίκτριες περνούν την εξαντλητική χειμωνιάτικη δοκιμασία των ακτοπλοϊκών ταξιδιών και αναζητούν την στεριανή σιγουριά που όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τους εξασφαλίσει την επιτυχία, την πρόοδο και την βελτίωση.

Στα νησιά οι παίκτες -τριες αφοσιώνονται στην δουλειά τους, αισθάνονται   σε μεγάλο βαθμό την αγάπη των οπαδών τους,  δένονται με την  κοινωνία και τους ανθρώπους και το σημαντικότερο βελτιώνονται, καταξιώνονται και ξεχωρίζουν αφού στα  νησιά δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν το αυτοκίνητο και να πάνε στην διπλανή πόλη ….. είναι φυσικό λοιπόν ότι επί ίσων προσφορών πάντα να υστερούν αυτές οι δυο ομάδες και έτσι κάθε χρόνο να αναγκάζονται να χτίζουν από την αρχή το ρόστερ τους.

Παράλληλα πρέπει να σκεφτούμε ότι οι επιλογές τους σε παίκτες ή παίκτριες πρέπει να είναι πολύ προσεγμένες και μελετημένες γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αλλαγής μέσα στην περίοδο για οικονομικούς και πρακτικούς λόγους   Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη  ότι η όλη προσπάθεια των ομάδων αυτών στηρίζεται  στην εθελοντική προσφορά και στις πολλές ώρες δουλειάς κάποιων ανθρώπων που έχουν την θέληση και το μεράκι να ασχοληθούν και να βοηθήσουν.

Μοιραία λοιπόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές αφού οι «μεγάλες» και πλουσιότερες ομάδες σπεύδουν  να υπογράψουν παίκτες και παίκτριες από τις δυο αυτές ομάδες οι παράγοντες των οποίων αρχίζουν από την αρχή   την αναζήτηση ταλαντούχων Ελλήνων παικτών και παικτριών καθώς επίσης και ξένα «λαβράκια» προκειμένου να συγκροτήσουν τις ομάδες τους.

Το περίεργο είναι ότι αυτήν τη δουλειά την κάνουν πάρα πολύ καλά και ενώ κάθε χρόνο στην αρχή της περιόδου όλοι τις έχουν ξεγραμμένες πάντα ή σχεδόν πάντα κάνουν εκπληκτικές πορείες και αυτή είναι η ανταμοιβή για την συνεχή τους προσπάθεια.

Ήδη από τον Φοίνικα Σύρου ο Θοδωρής Βουλκίδης υπόγραψε στον Ολυμπιακό που ενδιαφέρεται και για τους Εβάντρο και Βελούδη σύμφωνα με το ρεπορτάζ συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε ο Λεονάρδο Καλντέιρα.  Θυμίζω ότι πέρυσι ο Παναθηναϊκός πήρε από τον Φοίνικα τους Ζήση, Γιορντάνοφ Πεντίδη  και  ο ΠΑΟΚ τον Γάτση.

Από τον φετινό φιναλίστ Πανναξιακό οι δυο πύργοι του Χατζηευστρατιάδου και Τσομπανίδου υπόγραψαν σε Α.Ο Θήρας  και  Άρη αντίστοιχα, η Κακουράτου στον Ολυμπιακό, η Λάβδα με την Ρίντ στην Θέτιδα του Γιάννη Νικολάκη και η Όλγα Βεργίδου είναι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό και ακόμα είμαστε  αρχές Ιουνίου……

Μπορεί λοιπόν να ξηλώνονται τα «πουλόβερ» των περυσινών ομάδων όμως οι «σχεδιαστές μόδας» όλο και κάτι θα σκαρφιστούν για να φτιάξουν καινούργια και ωραιότερα……

Υ.Σ Ο Α.Ο Θήρας λογικά δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Φοίνικα και τον Πανναξιακό γιατί είναι διαφορετική ομάδα και από πλευράς συγκρότησης και από πλευράς οικονομικών δυνατοτήτων. Σαφώς η ομάδα της Σαντορίνης έχει μεγαλύτερη οικονομική άνεση και γι αυτό τα πλοία της γραμμής μεταφέρουν συχνότερα παίκτριες από τη Νάξο στην Σαντορίνη παρά από την Σαντορίνη στη Νάξο…….

Check Also

Το πρόγραμμα των τελικών πλέι οφ Volley League 2019-20

Το πρόγραμμα των τελικών πλέι οφ Volley League 2019-20 H E.Σ.Α.Π. μετά από συνεννόηση με …