«ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΡΥΘΜΟ…»

Ο έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου κ. Χρήστος Ρούσσης μίλησε στο

Syros-Sports.gr για τους φετινούς στόχους της ομάδας, αλλά και τα προβλήματα με το κολυμβητήριο όπου θα στερήσουν τη συμμετοχή του παιδικού στο φετινό πρωτάθλημα…
«Η ανδρική μας ομάδα και φέτος μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλή. Στηρίζεται σε νέα παιδιά και πλαισιώνεται κυρίως από φοιτητές. Σχεδόν όλος ο κορμός της ομάδας μας ζει και προπονείτε στην Αθήνα, όπου έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε και φιλικά παιχνίδια. Τα τελικά του πρωταθλήματος ανδρών αργούν ακόμη. Οι αγώνες θα γίνουν το καλοκαίρι και η ομάδα έχει όλο το χρόνο μπροστά της για να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους αγώνες. Το πρόβλημα μας είναι περισσότερο στις μικρές ηλικίες όπου δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προπονήσεις στο κολυμβητήριο».

Σε ερώτηση για το αν θα κατέβει η ομάδα στους αγώνες του 3ου ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος, ο Έλληνας παράγοντας είπε:

«Δυστυχώς σε αυτές τις μικρές ηλικίες έχουμε πρόβλημα. Ενώ έχουμε πολλά παιδιά που αγαπούν το άθλημα δεν έχουμε κολυμβητήριο. Η ομάδα δεν θα μπορέσει να κατέβει στους αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα το Μάρτιο (6-8/3). Χωρίς προπονήσεις και χωρίς προετοιμασία είναι πολύ δύσκολο. Τώρα τελευταία ενημερωθήκαμε ότι τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά δεν θα ανοίξει το κολυμβητήριο. Αυτό σίγουρα είναι καταστροφικό για τις υποδομές μας. Καμιά φορά ντρέπομαι να κοιτάξω τους μικρούς αθλητές μας στα μάτια. Οι μικρές ηλικίες και γενικά οι υποδομές θέλουν ρυθμό και καθημερινές προπονήσεις. Για να καταφέρεις να βγάλεις ταλέντα χρειάζεται μια μακροχρόνια διαδικασία. Με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε το σίγουρο είναι ότι μένουμε πίσω σε πολλά θέματα. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο στη Σύρο αλλά γενικά στην πατρίδα μας με την κρίση, αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τον αθλητισμό σαν οικονομικό «βαρίδι» και να τον αφήνουμε στην άκρη. Αυτό που ευχόμαστε είναι τουλάχιστον τον επόμενο χρόνο να έχουμε το κολυμβητήριο μας».

Check Also

Διακρίσεις για τους αθλητές του Ν.Ο Σύρου στα Ποσειδώνια

Διακρίσεις για τους αθλητές του Ν.Ο Σύρου στα Ποσειδώνια «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022» OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ …