Home / ΟΜΑΔΕΣ / ΑΟ ΣΥΡΟΥ / Πέτρος Ραουζαίος: Το αθλητικό πλάνο και ο στόχος του μέσα από τις εκλογές

Πέτρος Ραουζαίος: Το αθλητικό πλάνο και ο στόχος του μέσα από τις εκλογές

Ο υποψήφιος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου με το συνδυασμό “Η Σύρος που Αξίζουμε” και μέλος του Δ.Σ του Α.Ο Σύρου κ.  Πέτρος Ραουζαίος, μίλησε στο syrostoday.gr.

Δείτε παρακάτω τα όσα δήλωσε ο γνωστός παράγοντας του Α.Ο Σύρου στην ιστοσελίδα της Σύρου:

– Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να θέσετε υποψηφιότητα με τον Γιώργο Μαραγκό;

“Κατ΄ αρχάς είμαι μέλος του συνδυασμού από το 2014. Ο Γιώργος Μαραγκός είναι ένας πολύ ικανός, αποτελεσματικός, δραστήριος και οξυδερκής άνθρωπος, που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της σύγχρονης τεχνολογικής εποχής. Ήδη διανύουμε προς την 5η τεχνολογική εποχή (5G) και δεν γίνεται να αναλάβει Δήμαρχος κάποιος που βρίσκεται ακόμα δεκαετίες πίσω. Είναι άριστος γνώστης, λόγω της πρότερης επαγγελματικής του ενασχόλησης με όλα τα συν-χρηματοδοτούμενα προγράμματα και κονδύλια. Επίσης, ως δημοτική αρχή και ομάδα έχει επιτελέσει πολύ σπουδαίο έργο για το νησί μας σε πολλούς τομείς, όπως π.χ. σε αναπτυξιακά έργα που για χρόνια τα ακούγαμε και δεν τα βλέπαμε. Μόνο κάποιος, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός, δεν μπορεί να δει τα πόσα σημαντικά έργα έχουν επιτελεστεί στην τρέχουσα δημοτική θητεία.

Ενδεικτικά αναφέρω, την ανάπλαση παραλίας, την ανέγερση νέου σχολείου και νηπιαγωγείου στη Βάρη, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στις περιοχές Βάρης, Μέγα Γιαλού, Ποσειδωνία, Άδειατα, την επέκταση και αναβάθμιση αεροδρομίου Σύρου και άλλα πολλά. Επίσης, και σε άλλους τομείς, όπως ο Πολιτισμός, ο οποίος την τελευταία πενταετία εκτοξεύθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας.

Παραλάβαμε τα οικονομικά του Δήμου σε πολύ άσχημη κατάσταση και αυτή την στιγμή είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας των τελευταίων ετών.

Στον τουρισμό, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την αλματώδη ανάπτυξη που γνωρίζει το νησί μας τα τελευταία χρόνια;

Επίσης, ως νέος σκεπτόμενος άνθρωπος, ο οποίος αγωνιά για το αύριο και το μέλλον του τόπου μου, πώς θα ήταν δυνατόν να μην συμβαδίσω με έναν συνδυασμό, ο οποίος είναι σύγχρονος, με νέες αντιλήψεις, με όραμα και σχέδιο για το αύριο και το μέλλον του νησιού μας.

Θέλω να δηλώσω ότι είχα δεχθεί κρούσεις και προτάσεις, τόσο από τον συνδυασμό του κ. Λειβαδάρα, όσο και από εκείνον του κ. Χαλκιά, ώστε να είμαι υποψήφιος τους, αλλά ούτε δευτερόλεπτο δεν μου πέρασε από το μυαλό μου να συνεργαστώ μαζί τους.

Θα ήμουν παντελώς ανακόλουθος με τον εαυτό μου, αν δεχόμουν”.

– Κατεβαίνετε ως υποψήφιος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου, μιας περιοχής με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό. Έχουν γίνει βήματα προστασίας και ανάδειξης του Μεσσαιωνικού οικισμού;

“Θεωρώ πως έχουν βήματα προστασίας και ανάδειξης του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου. Φυσικά, θα μπορούσαν να έχουν γίνει ακόμα περισσότερα έργα και παρεμβάσεις, αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να σκεφτόμαστε και να συνυπολογίζουμε την ταραχώδη οικονομική περίοδο που διανύσαμε (capital control, την παρ΄ ολίγον χρεωκοπία της χώρας μας, την δήμευση των αποθεματικών των Δήμων όλης της χώρας από την κεντρική κυβέρνηση) και φυσικά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την γάγγραινα της γραφειοκρατίας που ταλανίζει το ελληνικό δημόσιο, τους αυστηρούς και χρονοβόρους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπου μπορεί να πάρεις μια απόφαση για ένα συγκεκριμένο έργο και να υλοποιηθεί μετά από 3-4 χρόνια. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε και υλοποιούμε άμεσα, πατώντας ένα μαγικό κουμπάκι. Σταχυολογώντας θα σας αναφέρω, κατά την κρίση μου, τις πιο σημαντικές δράσεις :

• Επισκευή, συντήρηση και αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων και δημιουργία εκθεσιακών χώρων, κυρίως κατά την θερινή περίοδο.

• Συντήρηση Νηπιαγωγείου Άνω Σύρου.

• Αλλαγή κουφωμάτων στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου μετά από 40 χρόνια.

• Οργάνωση – αναβάθμιση – εμπλουτισμός με νέα εκθέματα Μουσείων Μάρκου Βαμβακάρη και Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, γεγονός που επέφερε σημαντική αύξηση επισκεπτών και εσόδων.

• Συντήρηση και ανάδειξη προτομής Φερεκύδη, η οποία ήταν σε άθλια κατάσταση.

• Αντικατάσταση και επέκταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης οικισμού Άνω Σύρου.

• Τόνωση και ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων με παρουσία μεγάλων Φεστιβάλ στην Άνω Σύρου, όπως Ρεμπέτικο, Eyes Walk Festival, Φεστιβάλ ΑΝΩ, κ.ά., καθώς επίσης και διοργάνωση νέων εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές, όπως στην Πλατεία Αγ. Αντωνίου, στον οικισμό των Αγίων Αναργύρων, στην Αληθινή και αλλού.

• Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου και αντικατάσταση υπαρχουσών κουφωμάτων.

• Τόνωση και σύσφιξη σχέσεων με την αδελφοποιημένη πόλη Grillon της Γαλλίας.

• Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Μάρκου Βαμβακάρη με την εξασφάλιση από την Δημοτική Αρχή του ποσού των 200.000 € μέσω του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Φυσικά, έχουν γίνει και άλλες δράσεις που αφορούν στην καθημερινότητα, το περιβάλλον, την πυροπροστασία περιοχών της Άνω Σύρου και γενικά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Και όλα αυτά, εξαιτίας του αμέριστου και συνεχούς ενδιαφέροντος του συνδυασμού μας”.

– Έχετε έντονη δραστηριότητα στον τομέα του αθλητισμού. Μεγάλο θέμα συζήτησης έχει για τις υποδομές του νησιού, κάτι για το οποίο η παρούσα δημοτική αρχή έχει έντονη κριτική.

“Εδώ υπάρχει ο παραλογισμός του οξύμωρου. Εάν έχει δεχθεί έντονη κριτική η παρούσα δημοτική αρχή για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τι θα έπρεπε να έχει δεχθεί η προηγούμενη δημοτική αρχή, η συνέχεια της οποίας είναι ο συνδυασμός “Ανοιχτοί Ορίζοντες για την Σύρου” του κ. Λειβαδάρα;

Όταν συμμετέχουν σε αυτόν πρωτοκλασάτα στελέχη της τότε Δημοτικής Αρχής; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το κουρασάνι στο στάδιο Πευκακίων που είχε πνίξει όλη την περιοχή; Το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου που δεν είχε γίνει καμία ενέργεια αναβάθμισης του και εκσυγχρονισμού του; Τον αμαρτωλό και περιβόητο θόλο του κολυμβητηρίου που 450.000 € είναι πεταμένα σε μια αποθήκη; Το έργο της τηλεθέρμανσης του κολυμβητηρίου που έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2015; Και είναι πλέον άχρηστο για τον λόγο ότι το εργοστάσιο της ΔΕΗ έχει περιέλθει σε ψυχρή εφεδρεία; Την αίθουσα μπάσκετ του ΑΚΔΕ όπου εδώ τουλάχιστον και μια 10ετία έσταζε συστηματικά; Την αίθουσα του βόλεϊ, όπου έχει ως έδρα της και αγωνίζεται η ομάδα κόσμημα του νησιού μας “ Ο Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ”, όπου δεν είχε ούτε καν άδεια λειτουργίας και στατικής επάρκειας;

Τουλάχιστον εμείς σε αυτά τα 5 χρόνια προσπαθήσαμε συστηματικά για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας. Ας θυμηθούμε. Την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου, ύψους 200.000 €, την υπογραφή σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του γηπέδου Πευκακίων από κοινού με το Υπουργείο Αθλητισμού, ύψους 700.000 €, και τις επόμενες ημέρες εγκαθίσταται ο εργολάβος, εξασφαλίσαμε την άδεια λειτουργίας και την στατική μελέτη για την αίθουσα του βόλεϋ, ύψους 250.00 €, όσο και για την αίθουσα μπάσκετ όπου προχωράει η μελέτη στατικής ενίσχυσης και αντικατάστασης οροφής και κερκίδων, ύψους 600.000 €.

Εμείς απαντάμε με έργα στους επικριτές. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαία η βράβευση του νησιού μας στα κορυφαία τουριστικά βραβεία «Tourism Awards» ως ο δεύτερος κορυφαίος αθλητικός προορισμός στην Ελλάδα”.

– Ποιο είναι το πλάνο του συνδυασμού σας για τον αθλητισμό;

“Όσον αφορά τώρα στο πλάνο μας για τον αθλητισμό, στοχεύουμε:

-Στη συνεχή και περαιτέρω αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας.

-Στην ανεύρεση κατάλληλων χώρων για τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών όπως στα αθλήματα της σκοποβολής , τοξοβολίας κ.λπ.

-Στη θέσπιση του θεσμού της ετήσιας γενικής συνέλευσης όλων των αθλητικών σωματείων του νησιού μας με τη Δημοτική Αθλητική Επιτροπή.

-Στη διεύρυνση της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου μας , για την όσο το δυνατόν

αντιπροσωπευτικότερη συμμετοχή από όλα τα αθλήματα που αναπτύσσονται στο νησί μας.

-Στην εκπόνηση και εφαρμογή αντικειμενικού συστήματος ποσοτικών

και ποιοτικών κριτηρίων επιχορήγησης προς τα αθλητικά σωματεία.

-Στη θέσπιση ειδικών κινήτρων σε σωματεία , τα οποία έχουν στις τάξεις

άτομα που προέρχονται από ειδικές ευπαθείς ομάδες.

-Στον σχεδιασμό και την αξιοποίηση προγραμμάτων ενεργειακής

αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε όλες τις αθλητικές

εγκαταστάσεις και υποδομές του νησιού μας.

-Στη διεξαγωγή ημερίδων και φόρουμ με θέμα τον Αθλητισμό.

-Στη δημιουργία φεστιβάλ μαζικού αθλητισμού.

-Στον σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων αθλητικών θεσμών τοπικής,

εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.

-Στην πραγματοποίηση αθλητικών τουρνουά ηλικιακών κατηγοριών και

των δύο φύλων.

-Στην προσπάθεια της μέγιστης δυνατής έκπτωσης από τις ναυτιλιακές εταιρίες ,

για όλα τα αθλητικά σωματεία.

Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η δυνατότητα άθλησης και αναψυχής για όλους τους πολίτες,

και ιδιαίτερα για τη συμμετοχή των ΑμΕΑ και ΑμΕΕΑ”.

 

– Ως νέος άνθρωπος πως οραματίζεσθε την επόμενη ημέρα για την Σύρο ;

“Οραματίζομαι το νησί μου να διοικείται από ικανούς, νέους, αποτελεσματικούς, εξωστρεφείς και έμπειρους αυτοδιοικητικούς και την 27η Μαΐου να είναι Δήμαρχος ο Γιώργος Μαραγκός και η ομάδα του για να μπορέσει το νησί μας να μπορέσει να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία.

Ευελπιστώ όλοι οι νέοι του νησιού μας, την Κυριακή στις 26 του μήνα, να μην αφήσουν το νησί μας να γυρίσει 10ετίες πίσω.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλο χάσιμο χρόνου και ευκαιριών”.

 

– Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας της Άνω Σύρου που θα κληθούν να σας ψηφίσουν την Κυριακή;

“Με όραμα, πάθος και αγάπη για ΠΡΟΣΦΟΡΑ στον πολυαγαπήμενο μου τόπο την Κοινότητα της Άνω Σύρου, συνεχίζω ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ζητώντας την δική σας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, ώστε να μου δώσετε την δυνατότητα να προσφέρω στην Δημοτική Κοινότητα Άνω Σύρου!!!

Δεσμεύομαι να είμαι ΠΑΝΤΑ δίπλα σας, να είμαι ο άνθρωπός σας, ό,τι ώρα και αν με χρειαστείτε!!! Με την ενασχόληση μου με τα κοινά ΔΕΝ αποσκοπώ σε δόξα, κύρος, ούτε σε χρηματικό κέρδος. Συμμετέχω, διότι έχω άπλετο χρόνο και απεριόριστη επιθυμία συνεισφοράς και αγάπης για τον τόπο μου!!!

Η Σύρος μας χρειάζεται να συνεχίσει το δρόμο της Ανάπτυξης, της Προόδου και της Ευημερίας. ΔΕΝ υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ούτε για μαθητευόμενους μάγους στην πλάτη του νησιού μας.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αφήσουμε το νησί μας να ξαναγίνει ο φτωχός συγγενής των Κυκλάδων, να επιστρέψει στον δρόμο της οπισθοδρόμησης, της μιζέριας, του ψεύδους και του σκότους!!! Έχει γίνει πολύ σπουδαίο και σημαντικό έργο που επιβάλλεται να συνεχιστεί από την δική μας Δημοτική Αρχή!!!

Δεν γίνεται και δεν πρέπει να πειραματιζόμαστε άλλο στις πλάτες του νησιού μας, ΌΧΙ άλλες χαμένες ευκαιρίες!!!

Το νησί μας επιβάλλεται και πρέπει να έχει την επόμενη ημέρα Δήμαρχο του νησιού μας τον Γιώργο Μαραγκό. Πρέπει να σκεφθεί και να αποφασίσει ο συριανός λαός με σύνεση και ωριμότητα, μακριά από προσωπικά μικροσυμφέροντα και κομματικές γραμμές, με ΜΟΝΗ σκέψη το πλέον συμφέρον για το όφελος του νησιού μας, που ΔΕΝ είναι άλλο από την επανεκλογή του συνδυασμού μας Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ”.

Πηγή :

Check Also

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Α.Ο Πάγου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Α.Ο Πάγου… Ο Έλπης Φρέρης έχει συνδράμει τα μέγιστα στην αθλητική προβολή του …