ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ-ΚΩΒΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΚΟΣ ΣΤΗΝ 27Η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ

Την «27η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 257χλμ.», το σημαντικότερο – μη ανταγωνιστικό – ποδηλατικό γεγονός

της χρονιάς,  διοργανώνει η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α), το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.  Πλήθος ποδηλατών ξεκίνησαν στις 07:30 π.μ. από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και  αναμένεται να τερματίσουν μετά από 12 ώρες, στο μνημείο του Λεωνίδα.

Πρόκειται για ένα αγώνα αντοχής με ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας) και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες με δελτίο Π.Ε.Π.Α ή δελτίο Master Ε.Ο.Π.

Το δικό τους αγώνα για ακόμα μια φορά δίνουν και 3 Συριανοί ποδηλάτες. (Κωβαίος Δημήτρης , Θεοδώσης Παπουτσάς και Παναγιώτης Τσούκος). Να σημειωθεί ότι για τον Κωβαίο και Παπουτσά είναι η 3η συμμετοχή ενώ ο Τσούκος συμμετέχει για 2η φορά στην διοργάνωση.

Οι τρεις ποδηλάτες ανήκουν στην Ομάδα ΟΦΝΙ της Νέας Ιωνίας αλλά αξίζει να αναφερθεί οτι από τον Ιανουάριο θα ενταχτούν στην οικογένεια του Αίαντα Σύρου!

Σημεία ανεφοδιασμού θα διεξαχθούν στην Κόρινθο (82οχλμ.-στάση 15 λεπτών), τους μύλους (15οχλμ.) και την Τρίπολη (195 χλμ.) και έλεγχοι (control) σε δύο σημεία της διαδρομής: α) Στο βενζινάδικο στους Μύλους και β) Στο σταθμό του Τρένου στην Τρίπολη.

Η διαδρομή θα είναι Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο-Ζάππειο-Σύνταγμα-Ομόνοια-Λεωφ. Αθηνών-Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου-Κόρινθος-Π.Ε.Ο Κορίνθου/Άργος-Μύλοι-Αχλαδόκαμπος-Τρίπολη-Σπάρτη τερματισμός (Άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης).

Επίσης την Κυριακή στις 4/10/2015 θα διοργανωθεί ο αγώνας αντοχής «Ξηροκάμπι-2015» στις κατηγορίες «masters» Α, Β, Γ, Δ και Θ. Η εκκίνηση για αυτόν τον αγώνα θα γίνει στα Γυμνάσια της Σπάρτης και ο χώρος τερματισμού θα είναι στην κεντρική πλατεία στο Ξηροκάμπι. Η ώρα της εκκίνησης θα είναι στις 10:00 π.μ και η συνολική απόσταση θα είναι 35 χλμ.

Το Cyclades24 πάντα δίπλα στις μεγάλες διοργανώσεις επικοινώνησε με το Δημήτρη Κωβαίο τον έναν από τους τρεις ποδηλάτες και αφού του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία μας αποκάλυψε το εξής συγκινητικό:

”Σήμερα τρέχω για δύο φίλους! Φίλους που έχουν ανάγκη να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας τους . Εύχομαι η προσπάθεια μου να τους δώσει κουράγιο ίσο με αυτό της προσπάθειάς μου! ΠΆΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΉΤΡΗ”

Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και οι τρεις αθλητές να τερματίσουν και να μας κάνουν ακόμα μια φορά υπερήφανους. 

Πηγή: cyclades24.gr

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/3)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/3) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …