ΠΑΣΑΠ: Δεν είναι αρνητικός αλλά θέτει προϋποθέσεις ως προς ενδεχόμενη επανέναρξη της Volleyleague

ΠΑΣΑΠ: Δεν είναι αρνητικός αλλά θέτει προϋποθέσεις ως προς ενδεχόμενη επανέναρξη της Volleyleague

Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος βρίσκεται σε τηλεδιάσκεψη με την Υγειονονική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την τελεσίδικη απάντησή του, πότε θα ανοίξουν τα κλειστά γήπεδα και θα επιστρέψουν σε αυτά οι αθλητές για προπονήσεις, ο ΠΑΣΑΠ δεν είναι αρνητικός ως προς την πιθανή επανέναρξη ωστόσο θέτει αυστηρές προϋποθέσεις.

Η κατεύθυνση του προέδρου της Λίγκας είναι υπέρ της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος -αν υπάρξει πράσινο φως από την Επιτροπή- και είναι κάτι που μετέφερε σε επικοινωνία του με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΑΠ.

Από τη μεριά του, ο ΠΑΣΑΠ δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο σενάριο με τους εκπροσώπους των 10 ομάδων της Volleyleague να θέτουν σοβαρές προϋποθέσεις σε περίπτωση μιας τέτοιας απόφασης:

Να δώσει το «οκ» ο ΕΟΔΥ και η αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή
Να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγείας που θα αποστείλουν οι αρμόδιοι φορείς και να υπάρχει αυστηρότατος έλεγχος στην εφαρμογή τους
Να δοθεί το λιγότερο ένας μήνας προετοιμασίας πριν από την επανέναρξη των αγώνων ενώ το όποιο νέο σύστημα διεξαγωγής αποφασιστεί να μην εξοντωτικό προς τους αθλητές.
Αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει εκ νέου, να αποπληρωθούν στο έπακρο όλα τα συμβόλαια των αθλητών και για τις 10 ομάδες.
Αυτές αποτελούν κοινές θέσεις για τον ΠΑΣΑΠ, που ανέφερε και τους προβληματισμούς του για τους ξένους αθλητές-συναδέλφους του, η πλειοψηφία των περισσοτέρων επέστρεψε στην πατρίδα της μόλις «ξέσπασε» η υγειονομική κρίση του COVID-19.
Αναφορικά με τους ξένους, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ δεν θεωρεί μάλιστα ότι αν επιστρέψουν θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών (!) ενώ πέραν της καραντίνας μοιάζει να μην έχει γίνει κατανοητό ότι τα αεροδρόμια ακόμα είναι κλειστά και το Υπουργείο Μεταφορών με τη σειρά του βλέπει… καλό Ιούνιο!

Το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει το βράδυ -αν θα υπάρξει πιθανότητα επανέναρξης της Volleyleague- παρά το γεγονός ότι μοιάζει να μην υπάρχει σχέδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΕΣΑΠ ενημερώθηκαν πριν από λίγες ημέρες ότι εστάλη επιστολή στον Υπουργό Αθλητισμού με στόχο να πάρει πρωτοβουλία ώστε να αποσαφηνίσει ο ΕΟΔΥ τις θέσεις του, την ίδια στιγμή που και ο ΕΟΔΥ έχει από την αρχή ορίσει προτεραιότητα τα ανοιχτά γήπεδα και τα ατομικά αθλήματα ενώ και ο ίδιος ο Αυγενάκης έχει δώσει με νομοθετική ρύθμιση το «μαχαίρι και το καρπούζι» για να αποφανθούν οι ηγεσίες των αθλημάτων!

Μένει να δούμε αν για ακόμα μια φορά… η Volleyleague τηρεί τη γνώριμη στάση αναμονής για το τίποτα, χάνοντας χρόνο από το σχεδιασμό επιβίωσης της επόμενης σεζόν!

Πηγή :
volleyplanet.gr

Check Also

Πασαδόρος από την Λετονία στο Φοίνικα Σύρου

Πασαδόρος από την Λετονία στο Φοίνικα Σύρου με τον Edvins Skruders να υπογράφει στο «Πειρατικό». …